reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Mnie też czeka kupowanie całej wyprawki nie mam kompletnie nic =)
Przyszły mi dzisiaj wyniki z laboratorium i okazało się że mam minusowa grupe krwi czyli teraz muszę czekać na telefon od lekarki co dalej z tym fantem =/

Też mam minusowa i bez przeciwciał na razie, lekarz mi powiedział że między 21 a 28 tyg powtarza się badanie żeby zobaczyć czy nie pojawiły się przeciwciała i na razie mam być spokojna :-)

Co do tych ziołowych tabletek to nie wiem czy to efekt placebo, czy mam lepszy dzień czy faktycznie działają ale od 4 godz mam spokój, nawet zawroty głowy zniknęły, nawet zjadłam dwie miski zupy, lody i batonika i jest świetnie :-D poszłam zapytać w jeszcze jednej aptece czy maja bo akurat bylam w pobliżu i nie słyszeli o tym ale mieli podobny lek, niby nowość u nich i wzięłam bo też w składzie ma imbir, Wit b1 i b6, kwas foliowy i Wit c, ten mamarin wystarcza na 5 dni a ten prevomit na 2 tyg, więc wychodzi taniej a w dodatku nie musze osobno kupować folika :-D najpierw zjem mamarin a później zaczynam brać to nowe cudo :-D jaka ja dziś optymistyczna :-D hihi

reklama
Akatsuki mam siostrę w Anglii i tez ma coś nam kupić. Szkoda ze nie mogę sama powybierac :-) juz mi przeszło przez myśl czy by do niej nie pojechać ale to lekki problem byłby. Chyba ze sama bez małej ale to tak dziwnie bez niej.

Ja juz bym coś kupowała najchętniej ale chyba wole się wstrzymać do pierwszego usg. Tak dla pewności. Poza tym nie wiem razy ile mnożyć wyprawkę :-)
Musze zobaczyć co mam po córce a czego już się pozbyłam.

szczesliwa.4 no z chustą zimą mniej wygodnie niż latem czy wiosną :-/ najlepiej to byłoby mieć szeroką kurtkę, zamotać dziecko na sobie (cieplej ubrane) i założyć kurtkę na nas oboje :-), na grubą kurtkę+ grubo ubrane maleństwo to niebyłoby zbyt wygodnie...
kamilove ja też teraz zupełnie inaczej podchodzę do ciąży, jakoś tak spokojniej, z zakupów to tylko wózek muszę kupić i to w sumie dla starszej ;-) o ile będzie córka to nic nei będę musiała kupić :-) pewnie jakiś ręcznik i podtsawowe kosmetyki dla nowordoków bo resztę wszystko mam :-)

lo Maryjko co za dzień. ogólnie to mamy dom w Pl i właśnie robimy wykończeniowke. jak to w życiu bywa nic nie idzie tak jak iść miało. dziś przyszła wanna - róg ubity... kolejne 14 dni na wymiane a robotnicy chcą kłaść flizy... -_- skosy na piętrze wyszły szersze niż myśleliśmy i cudem się wyrobilismy w sypialniach dzieci... pobiły się płytki decor i brakuje jednej akurat i wyjdzie że dodatkowe pudło musimy kupić. a to tylko dzisiaj. budować dom przez telefon i Skype to jakiś koszmar...

malinka noo super wiadomości, wszystkie zażywajcie te ziółka i oby wam było lepiej, bo tak mi was szkoda dziewczyny

ja zakupów pewnie też za wiele nie bede musiała robic, bo w sumie swoje rzeczy pooddawałam siostrze, która miesiac temu urodziła, ale ona pewnie z powrotem mi odda je jak urodze, a jeszcze od drugie siostry bardziej dziewczęce rzeczy, bo jednak mam nadzieje na ta dziewczynkę :)

Akatsuki omg, że wy sie w ogole czegos takiego podjęliście, ja mówiłam, że ja miałam źle, bo akurat byłam w ciąży a pozniej z malym dzieckiem to nawet nie miałam jak chodzic na budowe, ale prze tel to beznadzieja w ogole, współczuję, a to zaawsze coś jest nie tak, coś nie wychodzi po naszej myśli i ciągle jakieś zmiany czy coś, no to kiedy zamierzacie wrocic do Polski?

a ja dzisiaj jakos apetytu nie mam, 3 kanapki zjadłam przez cały dzien i teraz jem o dziwo kisiel, którego nigdy nie lubiłam

Ostatnia edycja:
dolga myśleliśmy żeby już powoli, ale żeby mieć podstawową emeryturę angielską musimy jeszcze 5 lat tu posiedzieć. zobaczymy jak będzie. na razie tesciowie będą mieszkali u nas w domu, grzali itp ale nie chce mówić nic bo nigdy nie wiadomo. żal trochę bo Mateusz ma na prawdę fajną pracę teraz i żal zostawiać, nie sądzę żeby w Polsce taka znalazl...
co do domu to było najlepiej w październiku: przyjechaliśmy na 5 dni i zrobiliśmy projekt lazienek kupilismy wszystkie materialy i plytki, panele, drzwi, gresy, listwy, światła i ledy, parapety oraz przewiezlismy wszystko na budowe i rozpakowalismy. jak jeździmy do Pl to 70% na budowie zawsze....

Ostatnia edycja:
no szok, to wy dopiero jestescie ludzie zorganizowani :) a co Twój mąż robi, jeśli można wiedziec?

reklama
pracuje dla koncernu farmaceutycznego Sanofi, nadzoruje produkcje szczepionek na szczeblu wyodrebniania i usypiania wirusa.

Do góry