reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Nasz synuś ma w swoim pokoju łóżko,taki mały tapczanik,sam sobie wybrał bo był w autka ale jak go kladziemy tam spac to w środku nocy przychodzi z pretensjami że go tam zanieśliśmy i musimy się gnieść do rana we trójkę mimo że mamy duże łóżko to i tak jest ciasno bo młody się rozpycha ;/ ale w czasie letnim mam nadzieję że się przyzwyczai bo spać we czwórkę w jednym pokoju to będzie masakra zwłaszcza jak będę w nocy karmić. Dzidzia jak się urodzi to będzie u nas w sypialni łóżeczko ale pokoik chcemy wykończyć żeby miał na przyszlość, bo mamy jeden nie wykończony.

reklama
A właśnie co do łóżeczka to moja młoda śpi jeszcze w Łóżeczku. Nie potrafi zasnąć gdy jej nie ograniczają ścianki. Wychodzi wtedy, lata po mieszkaniu i spać by nie poszła. Mam nadzieje, ze do października sprawa się rozwiąże i młoda nauczy się spać w normalnym łóżku. Staramy się zostawiać narazie wejście otwarte by się przyzwyczajala, ale słabo to wychodzi bo ona jak widzi wolność tak za nic nir usnie. A jak tylko zasuniemy wyjście to 5min i śpi. W każdym razie i tak planuje zakup drugiego łóżeczka dla fasolki. Ale.my bierzemy turystyczne. Drewniane przy Lali kompletnie się nie sprawdziło.

Witam!

Super,że tabletki imbirowe zadziałałąy, szkoda,że nie wiedziałam o ich istnieniu 2 tygodnie temu jak mnie strasznie mdliło.

Co do ubranek to ja nie mam nic ale nauczona doświadczeniem nie będę szalała z zakupami i teraz wiem co jest potrzebne i w jakich ilościach a co absolutnie zbędne. Jedynie wózek mam jeszcze Quiny Speddy to na zimę wystarczy a na lato mała specórwka zostanie dokupiona. Z Gabi miałam mała spcerówkę do domu i na wypady do miasta żeby tej dużej quinny nie musieć wkładać ciągle do auta bo to duży i ciężkawy wózek a ja mała jestem bo tylko 154 cm wzrostu.

U mnie było 1,5 roku różnicy i kupiłam na 2 miesiące przed narodzeniem Gabi łóżeczko drewniane dla juniora. Antek się ładnie do niego przyzwyczaił i nie było problemów ,ze Gabi zajęła jego stare szczebelkowe.

Co do budowy na odległość to ja nie wyobrażąm sobie. Będąc na miejscu i pilnując wszystkiego ciągle jakaś fuszerka i reklamacje mieliśmy a na odległość koleżanka mieszkanie wykańczała to za głowę się łapała jak już wszystkie cuda zobaczyła po przyjeżdzie i kosztowało znacznie drożej niż stawki były.

Ja mam problem z pokojem dla bobaska bo go po prostu nie mam. Mieliśmy taki duży hol 30 m kwadratowych i w styczniu zamówiłam do niego dużą garderobę 8m kwadratowych. Ach zła jestem bardzo bo to kupa kasy była a można by tam ścianki postawić i pokoik zrobić. Nie mam pokoju dla dzidziusia a za duża różnica wieku z Antkiem lub Gabi żeby bobasa do któregoś doładować :no::no:

Ja na szczescie nie mam problemu z pokoikiem bo jak ja isie tutaj wprowadzalam w czerwcu zeszlego roku to siostra mojego wyprowadzala sie stad do swojego partnera :) i zostal maly pokoik wolny po niej :) musimy tylko pozbyc sie stamtad starych mebli i wstawic odpowiednie dla dzidziusia :)
A lozeczko i tak na poczatku bede miec kolo swojego lozka zeby miec latwiejszy dostep do karmienia i zeby dzidzius nie budzil od razu wszystkich domownikow :)

zmieniając temat wczoraj byłam zakupić spodnie ciążówki :p a dziś jadę po jakieś wygodne półbuty bo mam jedne ale na obcasie i po chwili chodzenia brzuchol boli.

Dziś jest tak ładna pogoda że mogła bym góry przenosić, na szczęście przestało mnie mulić od rana i z chęcią bym okna pomyła ale się nie da, mężula zagonie żeby chociaż trochę brud zmył bo świata mało co widać przez nie a dokładniej mama mi umyje przed świętami :)

Kusi mnie żeby powywalać ubranka i poprzeglądać które się nadają a które nie i pozbyć się tych niepotrzebnych ale znając życie to braknie mi dziś czasu jak G jest w domu. Strasznie szybko nam wtedy czas leci :(

dolga ja poki co zostawiam Olka w lozeczku, a małe bedzie w koszu Mojżesza, pozniej jak wyrośnie to mamy zapasowe 2 łóżeczka wiec tez nie bedzie problemu, ale mysle ze jak Olek bedzie miał 2,5 roku to awansuje na bardziej dorosłe łóżko w swoim pokoju :)

A właśnie co do łóżeczka to moja młoda śpi jeszcze w Łóżeczku. Nie potrafi zasnąć gdy jej nie ograniczają ścianki. Wychodzi wtedy, lata po mieszkaniu i spać by nie poszła. Mam nadzieje, ze do października sprawa się rozwiąże i młoda nauczy się spać w normalnym łóżku. Staramy się zostawiać narazie wejście otwarte by się przyzwyczajala, ale słabo to wychodzi bo ona jak widzi wolność tak za nic nir usnie. A jak tylko zasuniemy wyjście to 5min i śpi. W każdym razie i tak planuje zakup drugiego łóżeczka dla fasolki. Ale.my bierzemy turystyczne. Drewniane przy Lali kompletnie się nie sprawdziło.
Też się zastanawiam czy nie zaopatrzyć się w kojec turystyczny....drugiego drewnianego chyba nie opłaca mi się kupować. Kojec jest mobilny i może wędrować po mieszkaniu w razie potrzeby. A jak kojec będzie już za mały to młodsze pójdzie do drewnianego, w którym teraz śpi Ola, a Ola pewnie do "dorosłego" łóżka :-)

reklama
Zakocona,

One mają normalny materac wiec nie wiem czemu miałyby być niedobre? :) uploadfromtaptalk1426664568548.jpg
My mamy takie oo jak na fotce uploadfromtaptalk1426664605987.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1426664568548.jpg
    uploadfromtaptalk1426664568548.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 46
  • uploadfromtaptalk1426664605987.jpg
    uploadfromtaptalk1426664605987.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 39
Do góry