reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

zakocona racja, wybór wózka to katorga. W jednym to nie pasuje, w drugim coś innego. Jak wybierzesz wózek to później inne rzeczy dojdą :D

małkus właśnie miałam Was pytać jak to jest z chustami w zimowych miesiącach? Wygodnie tak z kurtką i chustą?

U mnie cera też niestety się pogorszyła, ale mam nadzieję, że szybko minie.

W poprzedniej ciąży smarowałam się oliwką dla dzieci. To była masakra. Nigdy nie miałam tak wysuszonej skóry. Pogięta piżama i prześcieradło sprawiało okropny ból, wszystko swędziało i drapałam do krwi. Nigdy więcej oliwki.

reklama
Buba pierwsza dawka ziolek łyknięta, wieczorem zdam relacje jak po całym dniu, choć ze dzisiaj wstałam z małymi Mdłościami i nawet mnie nie pogoniło wiec może dziś i tak byłby lepszy dzien ale zobaczymy jak będzie ze znużeniem, zawrotami głowy i Mdłościami :)

Kurcze cholera wie czy na jesień czy na wiosnę bym kolejne rodziła :p. Chyba bym wolała na lato, żeby z dzieckiem trochę pochodzić, a nie ciągle w domu siedzieć, ale wiadomo, że planować to sobie można ;)
Ja nie chcę czekać do 8 msca z kupnem wózka, musimy finanse sobie porozkładać. I chcemy bebecara, a na niego czeka się czasem i 2 msce, więc o wózku już myślimy i rozważamy to i tamto.
Nie znależliśmy lepszej firmy i bardziej nam odpowiadających wózków, jedynie się zastanawiamy czy podwójny czy pojedynczy kupować.

Ja właśnie nie wiem jak w zimę z chustą chodzić. Ja już teraz w jesienno-wiosennej cieplejszej kurtce mam problem z zamkiem na brzuchu, a co dopiero jak dzidziuś będzie.. ;)

Ło matko ja to się ciesze, ze mnie większość tych zakupów wyprawkowych ominie ;) a jak jeszcze urodzi się druga księżniczka to praktycznie tylko wózek i łóżeczko zostanie mi do dokupienia [emoji14]

Buba pierwsza dawka ziolek łyknięta, wieczorem zdam relacje jak po całym dniu, choć ze dzisiaj wstałam z małymi Mdłościami i nawet mnie nie pogoniło wiec może dziś i tak byłby lepszy dzien ale zobaczymy jak będzie ze znużeniem, zawrotami głowy i Mdłościami :)

No to trzymam kciuki by pomogło, zdawaj relację wieczorem bo trzyma mnie to przy nadzieji że przeżyję tę ciążę ;)

Zakocona,

Nie ma czego zazdrościć przy drugim tez będzie Ci łatwiej. Ja przy córce to nir wiedziałam od czego zacząć tyle tego było ;)

Część rzeczy kupiłam zresztą zupełnie zbytecznie. No ale przy pierwszej wyczekanej dzidzi to człowiek szaleje z tymi zakupami. Teraz zupełnie inaczej do tematu podchodzę. Zresztą do samej ciąży inaczej podchodzę :)

Ostatnia edycja:
kami, kochana a powiedz, co się okazało zbędne, bo też ciągle o tym myślę, żeby nie kupić czegoś, co mi zalegać będzie...?

Ja generalnie myślałam, że będę się codziennie podniecać tym strasznie, że w ciąży jestem, ale na co dzień właściwie zapominam, że w ciąży jestem odkąd znowu się czuję dobrze. Gorsze dni i USG mi przypominają (i brzucho rosnące :p), ale tak to spoko loko i tygodnie lecą ;)

dreamgirl wózek ładny, a kolor jaki? taki jak na zdjęciu?
mam pytanko jak tam u was cera? w poprzedniej ciąży miałam okropną, strasznie mi się pogodrszyla, nie dość, że twarz to jescze plecy i brzuch :/, ale po ciąży wróciło do normy, a teraz jaknarazie bez zmian, wszytsko jest ok
Tak, dokładnie taki - błękitny.
U mnie cera na razie bez zmian.

Kurcze szukanie wózka to jakaś katorga :p
Ano, dlatego cieszę się, że u mnie poszło to tak szybko i sprawnie :-)

ja zrobiłam listę wyprawkową i się za głowę złapałam :p
A co masz na takiej liście?

reklama
Do góry