reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Hej dziewczyny :)

właśnie wróciłam do "żywych". Wczoraj tak mnie głowa bolała że z łóżka wstać nie mogłam, a dziś od rana mdłości... co dzień coś innego mnie męczy ale pociesza mnie myśl że jeszcze góra 2 tygodnie i się to wszystko skończy :)

Co do rozstępów to ja mam piękną różyczkę na brzuchu wokół pępka, zrobiła mi się z dnia na dzień w pierwszej ciąży na własne życzenie bo nie smarowałąm regularnie. Ale po ciąży używałam kremu gerbera na rozstępy i szybko wyblakły i nie straszyły tak bardzo. Teraz używam narazie samej oliwki. Smarować muszę całe ciało bo mam okropnie suchą skórę wszędzie, nawet plecy, nie wspomnę o tym jak swędzi jak nie posmaruję.

Brzuchol mnie dziś boli, trochę jak na miesiączkę, trochę jakby nerki, krzyże... ałłććć :( wziełam nospę i mam nadzieję że szybko przejdzie :)

reklama
Myśmy też szybko wybrali :) Teraz tylko problem czy pojedynczy czy podwójny ;)

Wszystko ;) Pospisywałam z kilku stron wyprawki w jedną listę.
Wszystko - zabrzmiało groźnie [emoji6] . Ważne, żeby z głową podchodzić do tych wszystkich internetowych list wyprawkowych. Dziecku nie potrzeba "na dzień dobry" wiele rzeczy. Łatwo przekroczyć (szczególnie przy pierwszym dziecku - wiem z autopsji) cienką czerwoną linię i nakupować pierdyliard niepotrzebnych pierdół. Ja się tak załatwiłam z ubrankami. Wiadomo, że jeszcze pełno rodzina naznosiła. Większości Majka nie założyła, bo zdążyła urosnąć. [emoji12]

W ciazy z synkiem cera była piękna, a teraz.. Lepiej nie mowić :( jesli chodzi o wozek, to moj Olo bedzie miał 2 latka jak Kurczak sie urodzi a juz teraz nie jeździ w wózku wiec u nas problem sam sie rozwiązał.

Ubranek to właściwie nie zamierzam kupować, bo nie widzę sensu. Rodzina i znajomi dadzą pewnie. Jakieś ew cieplejsze cośtam na zimę, bo większość na lato rodziła i tyle :)

Ja na razie oprócz jednej małej czapeczki nie mam nic, więc muszę wszystko, co potrzebne kupić. A ok, nianię też już mam, bo dla siostry L na urodziny kupowaliśmy, to i ja wzięłam dla nas ;)

Ja też już mam upatrzony wózek,a w sumie 2, jeszcze tylko jak będe już dużo wyżej w ciąży,podjedziemy do takiej hurtowni i zobacze tam,może co innego mi wpadnie w oko.

Dziewczyny któa ma jeszcze konto na http://******************* czy też macie problem z logowaniem ?? Ja od wczoraj nie moge wejść,nie działa moje hasło nie wiem,napisałąm do nich i dalej cisza noooo

ja mam wszystko po synku, nic nie oddawałam ani nie sprzedawałam, bo wiedziałam, ze mi się niedługo przydadzą te rzeczy :) i tak jak poprzednio, poproszę gości odwiedzających nas żeby nie kupowali żadnych ubranek itd, bo wszystko już mamy, tylko o paczkę pampersów od rozmiaru 2 w wzwyż, bo tego nigdy za wiele :D a jak się okaże, że będzie córka to tylko ze zwykłej próżności dokupię jej kilka sukienusi różowych :D

Ja te kartony nieużywanych ubranek poupychałam w piwnicy. W sumie wyszło, że się przydadzą [emoji12] . Myślałam, że je puszczę w ruch dalej, ale teraz już wiem, że tego nie zrobię. Nawet nie wiem, czy nie zbraknie [emoji41] .

Mnie też czeka kupowanie całej wyprawki nie mam kompletnie nic =)
Przyszły mi dzisiaj wyniki z laboratorium i okazało się że mam minusowa grupe krwi czyli teraz muszę czekać na telefon od lekarki co dalej z tym fantem =/

ja wydałam ubranka do 18mscy bo szawgrowi się dziecko urodziła w lipcu. w sumie żadna wielka strata bo sama nie wiem czy będzie chłopiec czy dziewczynka. mam kilka neutralnych rzeczy po L. jakieś kocyki neutralne, kilka prezentów o których zapomniałam lub nie zdarzylam otworzyć więc biedy nie ma. niedługo się carbooty zaczynają więc znowu nakupie ubranek na tony za parę groszy ;) tylko wózek mnie przeraża. to jednak koszt około 200f za używany. moja córka jest mega ruchliwa i nie podejmę się pójścia z dwójką np do miasta bez zamontowania starszej w wózku. między nimi będzie 2 lata różnicy.

reklama
ja mam tylko kojec i hustawkę, reszte będe wszystko kupowac, ale praktycznie wszystko używane,
wózek, baze , fotel i inne akcesoria to u mnie najmniejszy problem, ciuszki będe kupowac jak poznam płeć

Do góry