reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Moja cera to jakas tragedia przed ciaza tez mialam problemy z cera bo mam problemy z pryszczami ale odkad jestem w ciazy to to jest tragedia o_O wysypuje mnie na calej twarzy na dekoldzie i na plecach :/

reklama
Cześć dziewczyny, cały weekend mnie nie było!
Miałam gości z dziećmi na weekend i nie powiem ile przed i po było sprzątania !! ale się ogarnęliśmy i jestem ;-)
Mdłości mnie zaczynają opuszczać a raczej żadziej mnei męczą więc jestem szczęśliwa :-)

zakocona ja też się zastanawiam jak to rozwiązać ale raczej zostanę przy moim wózku- x-lander x-move jako gondola i dokupię do tego jakąś parasolkę, na spacerki będziemy chodzić z jednym a na wyjazdy sama nie będę więc wtedy 2 wózeczki, taki plan ale zastanawiam się nad jakąs spacerówką bliźniaczą ale myślę że wszystko wyjdzie w praniu ;-)

dolga u mnei z cerą było wręcz dowrotnie, w ciąży plecy mi się oczyściły z wyprysków i ni epowróciły po ciąży a teraz przy tej ciąży widzę już że zaczynają mi pojdyncze wyskakiwać co mnie denerwuje!! :-(

kamilove potwierdzam skuteczność kremó dla mam z babydream :-) a przynajmniej u mnei się sprawdzał i ani jednego rozstępu a cena super! a tak naprawdę kupiłam go bo miałą właśnei bardzo dobre opinei w internecie, stosowałam i oliwkę i krem z tej serii

U mnie też się cera pogorszyła. Może nie jest to stan "syf syfa syfem pogania", ale widzę różnicę na minus. Sposobu pielęgnacji nie zmieniałam, więc zwalam na ciążę.

witam ze słonecznego Śląska :)

u mnie z cerą raczej bez zmian. strasznie sucha jedyny minus. z rozstępami narazie nie ma problemów tj mam na pośladkach z okresu gdy drastycznie waga mi wzrosła ale teraz raczej wszystko ok. Codziennie miejsca najbardziej narażone na rozstępy smaruję Palmersem (chociaż szczerze ten zapach mnie odtrąca... ale jakoś wytrzymuję) a reszte normalnymi balsamami. Narazie nie ma co narzekać. I jak już ktoś napisał wcześniej : najważniejsza jest systematyczność co do nawilżania skóry! :)

małkus, a jaką będą miały dzieci różnicę w wieku? Na spacery z jednym wózkiem w sensie, że starsze będzie na nogach chodzić?

Kurcze szukanie wózka to jakaś katorga :p

zakocona córeczka będzie miała rok i 8 miesięcy więc myślę że na nóżkach będzie chodzić, teraz jeszcze w wózeczku jeździ bo dopiero zaczęła chodzić i na dworze w butach niechętnie chodzi :-) w grę jeszcze wchodzi chusta :-) młodsze w chustę, starsze w wózeczek ;-) jak małą nie będzie chciała chodzić za dużo to wtedy pomyślę nad bliźniaczym

Myślimy o kupnie wózka, ale patrząc w przyszłość, to ja przed 30. chciałabym kolejne dziecko, więc zastanawiam się jaki wózek kupić, żeby kasy w błoto nie wydać.

Ja sama nie wiem co zrobic i troche odwlekam decyzje, pewnie blizej konca wakacji coś zdecydujemy, poza tym wozek gondole mam i spacerowke tez mam, zastanawiam sie, bo w sumie bedzie szlo na zime, ze jak bedziemy chcieli isc na spacer to razem porpstu, ale jakos na zmiane raz z jednym raz z drugim, ja tak bardzo problemu nie mam bo blisko mam siostry i rodzicow wiec jak mi czegos potrzeba to mi przywiozą np, a juz pozniej wiosna to Niko bedzie smigał sobie na jakichs rowerkach itp a malenstwo juz pewnie w spacerowce, tak jakos probuje kombinowac, bo cos niechetna jestem na kolejny wozek

U mnie cera to jakaś masakra. Przed ciążą miałam problemy ale wtedy mogłam używać maści z apteki. Teraz nie mogę przez jakiś składnik (nie pamiętam jak się nazywał). no i nie wiem czy cera mi się tak posypała przez ciąże czy przez to że już nie używam żadnych maści. A same toniki to trochę mało. Muszę chyba iść do dermatologa. Chyba, że znacie jakieś sprawdzone maści/kremy na pryszcze w ciąży?

Ja uzywam kremu firmy Brawa (chyba tak sie nazywa) a seria siarkowa moc :) przed ciaza naprawde pomagalo nieziemsko no a w ciazy to troche slabiej pomaga ale jest ogromna roznica jak zaczelam go uzywac :)

reklama
U mnie była różnica 1,5 roku i Gabi urodziła się w pażdzierniku. Nie miałam podwójnego wózka, Antoś na nóżkach chodził a i zimowe spacerki nie są jakieś długie to bez sensu wózek podwójny było kupować. Co innego sąsiadka jak miała tę samą różnicę wieku ale drugie dziecko wiosenna to latała z bliżniaczym i bardzo chwaliła.

Mamy jeszcze pół roku na wybór wóżka, więc spokojnie moim zdaniem, jeszcze Wam się 5 razy priorytety zmenią co do koloru, wyglądu.

Ja nie mam problemu z cerą. Z Antkiem byłam ładna do końca a z Gabi miałam dużo przebarwień i już ładna nie byłam. Myślę,że ma tu znaczenie ma pora roku i ilość przebywania na słońcu.

Do góry