reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Witam wiosennie :)

Co do genetyki a powstawanie rozstępów to nie zgodzę się. Moja mam jest poorana rozstępami, ja jak za młodych lat tyłam, chudłam to też od razu rozstępy na piersiach i pośladkach. W ciąży smarowałam się Mustelą i mimo,ze brzuch z Antkiem miałam ogromny to ani jednego rozstępu.

Popieram stwierdzenia Madziuli ,że wraz z kolejnymi dniami ciąży zdrowy rozsądek niektórym ucieka hahahah

reklama
Blair Gratuluje udanej prezentacji :)

Buba moze wkoncu i tobie zacznie to wszystko przechodzic :)
U mnie tez po paskudnym weekendzie wkoncu przyszedl ladny dzionek juz 7°c na termometrze i sloneczko ladnie swieci :)

dreagirl wózek ładny, a kolor jaki? taki jak na zdjęciu?

malinka noo powowedznia, oby sie udała walka :)

co do rozstępów to sama nie wiem, u mnie ani mama, ani żadna z siostr w ciąży nie miała, oczywiscie takie nie z ciąży a z lat młodzieńczych mam, tyle, że juz białe, a w ciązy jakoś strasznie sie smarowałam tzn codziennie ale tylko zwykłą oliwką i było ok, mam nadzieje, ze teraz tez tak bedzie i nie zamierzam kupowac zadnych specyfików, oczywiscie mam nadzieje ze teraz chociaz codziennie bede sie smarować, bo ze mną to różnie z tą systematycznością

a my chyba na jakiś spacerek wybywamy niedługo, bo pieknie wygląda na dworzu :)

mam pytanko jak tam u was cera? w poprzedniej ciąży miałam okropną, strasznie mi się pogodrszyla, nie dość, że twarz to jescze plecy i brzuch :/, ale po ciąży wróciło do normy, a teraz jaknarazie bez zmian, wszytsko jest ok

Buba moja siostra miała mustelle w 2 ciążach , ani 1 rozstępu nie ma, a jest chuda niesamowicie ,
wciązy tyła coś ponad 20 kg
u mnie wczoraj najstarszy wsadział maliny i porzeczki, sama bym tez siły nie miała

Dolga cere mam fatalną, w żadnej ciąży tak nie wyglądałam, patrzec na siebie nie mogę
asika to tak jak u mnie, mama ma rozstepy, ja tylko po 1 ciąży ( wtedy nie stosowałam kremu) a siostra ani jednego ( stosowała Mustelle)

Ostatnia edycja:
Buba ale Cię zmogło i trzyma... Ubierz się cieplej, wywal leżak na taras i trochę wygrzej się na słońcu. Może powietrze i wit. D w naturalnej postaci złagodzą trochę dolegliwości [emoji41] .
Ja o swoich mdłościach staram się nie myśleć. Teraz mam pełne ręce roboty, więc mi w to graj. Planuję wielki rodzinny spęd. 5 kwietnia Mai stuknie roczek, a 8 kwietnia ja przywitam się z cyfrą 3... Także Wielkanoc upłynie nam głośno i mega rodzinnie [emoji6] .

Cześć dziewczyny!

powiedzcie mi, te które mają już maluszka, jak rozwiążecie sprawę wózka mają dwie pociechy z małą różnicą wieku? Dwa wózki? Jeden podwójny? Starszy już nie będzie w wózku jeździł?

Myślimy o kupnie wózka, ale patrząc w przyszłość, to ja przed 30. chciałabym kolejne dziecko, więc zastanawiam się jaki wózek kupić, żeby kasy w błoto nie wydać.

Buba moze wkoncu i tobie zacznie to wszystko przechodzic :)

Tracę już nadzieję, ale trzymajcie kciuki może nie wypruję sobie flaków do końca ;)

mam pytanko jak tam u was cera? w poprzedniej ciąży miałam okropną, strasznie mi się pogodrszyla, nie dość, że twarz to jescze plecy i brzuch :/, ale po ciąży wróciło do normy, a teraz jaknarazie bez zmian, wszytsko jest ok

U mnie pierwsze 8 tygodni bajka, bez zmian a nawet lepiej w zeszłym tygodniu nastąpiła jakaś masakra a teraz jest znowu dobrze....ciekawe co mnie czeka jeszcze zatem ;)

Buba moja siostra miała mustelle w 2 ciążach , ani 1 rozstępu nie ma, a jest chuda niesamowicie ,
wciązy tyła coś ponad 20 kg
u mnie wczoraj najstarszy wsadział maliny i porzeczki, sama bym tez siły nie miała

No ja też zaczęłam ją stosować z polecenia, tylko ten zapach ale widziałm efekty u dziewczyn którym powybielala rozstępy. Myślę że lepiej zapobiegać niż leczyć ;) Wolę nie ryzykować i nie sprawdzać czy mam tendęcję do rozstępów czy nie ;)

Dolga cere mam fatalną, w żadnej ciąży tak nie wyglądałam, patrzec na siebie nie mogę
asika to tak jak u mnie, mama ma rozstepy, ja tylko po 1 ciąży ( wtedy nie stosowałam kremu) a siostra ani jednego ( stosowała Mustelle)

Spróbuj ictamo vitelli może jakoś wspomoże???Ja mam zawsze pod ręką i smaruję jak coś tam gdzieś się pojawi...... bo w ciąży jak to wciąży niewiele można użyć :no:

Ladyk,

Widzę, że mamy dzieci z tego samego dnia. Moja Lala 5 kwietnia skończy dwa latka :)

Zakocona,

U nas różnica będzie dwa i pół roku i ja nie zamierzam kupować podwójnego wózka tym bardziej, że Jagodzianka mało jeździ swoją karocą
Woli na nóżkach :)

A co do kremów to ja stosowałam baby dream emulsje dla kobiet w ciąży. Bardzo fajna i skuteczna. No i cena jak.najbardziej na tak.

reklama
buba dzięki, kupię , mam nadzieje, że cos pomoże
zakocona zobacz na wózek Phil&Teds Vibe on moze byc pojedynczy lub podwójny,
możesz teraz miec na 1 dziecko a z czasem dokupisz 2 siedzenie tylko, bardzo fajne rozwiązanie

Do góry