reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Buba hehe ja chyba pierwsza wyszłam z pomysłem wątku zamknietego na kwestie typu problemy w związku czy właśnie zdjęcia więc pewnie że jestem na tak bo czasem wiele rzeczy nie piszę tylko dlatego żeby każdy użytkownik bb i nie tylko czytal o szczegółach mojego życia choć wiem że kilka z nas powiedziało przy ostatniej rozmowie że jak mamy schizy i manie prywatności to po prostu nie piszmy i nie publikujmy zdjęć... to noe o to chodzi. Ciąża jest specjalnym okresem w życiu kobiety który niesie ze sobą potrzebę otwarcia się wyzalenia itp a ja np mieszkam 1600km od moich przyjaciół i znajomych i nie jest łatwo. To że czasem chcę się otworzyć nie znaczy że muszę to robić publicznie. Mimo że was nie znam to dzielimy jakąś wspólną drogę do wspólnego celu, co zbliża nas do siebie.

Takie jest moje zdanie. Wątek na pewno byłby mi na rękę i byłabym z niego zadowolona ale nie chce wyjść na osobę z mania prywatności. Po prostu uważam że fajnie by było mieć taką sferę intymności.

Ostatnia edycja:
reklama
Buba hehe ja chyba pierwsza wyszłam z pomysłem wątku zamknietego na kwestie typu problemy w związku czy właśnie zdjęcia więc pewnie że jestem na tak bo czasem wiele rzeczy nie piszę tylko dlatego żeby każdy użytkownik bb i nie tylko czytal o szczegółach mojego życia choć wiem że kilka z nas powiedziało przy ostatniej rozmowie że jak mamy schizy i manie prywatności to po prostu nie piszmy i nie publikujmy zdjęć... to noe o to chodzi. Ciąża jest specjalnym okresem w życiu kobiety który niesie ze sobą potrzebę otwarcia się wyzalenia itp a ja np mieszkam 1600km od moich przyjaciół i znajomych i nie jest łatwo. To że czasem chcę się otworzyć nie znaczy że muszę to robić publicznie. Mimo że was nie znam to dzielimy jakąś wspólną drogę do wspólnego celu, co zbliża nas do siebie.

Takie jest moje zdanie. Wątek na pewno byłby mi na rękę i byłabym z niego zadowolona ale nie chce wyjść na osobę z mania prywatności. Po prostu uważam że fajnie by było mieć taką sferę intymności.

Akatsuki jeśli pdkradłam pomysł to przepraszam najmocniej ale nieświadomie telepatycznie przyszedł mi do głowy ;) jakoś nie doczytałam czy nie zkumałam bo bym poparła. Raz jeszcze sorki ;)

Akatsuki zgadzam sie z toba w 100% :) ja uwazam ze czasami lepiej jest wygadac sie komus obcemu wtedy jest latwiej :D

Helllo z zimowego Zakopanego :-)

Bubu,popieram się 2 łapkami i podpisuje się pod tym co napisałaś - my też w sierpniowkach 2013 mamy wątek zamknięty mocno się wspieramy przyjaznimy i jest fajnie :-)

Później doczytam co u Was a teraz bez mojego dzioba fotka Zakopanego i śniegu jaki jest ;-)

Buba hehe nie przepraszaj bo nie w takim sensie to napisałam. Jak sie cofniesz do lutego na forum to zobaczysz ze większość nie chciała zamykać wątku i mój pomysł szybko został przeglosowany

No powiem szczerze,że nie konsultowałam z żadnym lekarzem czy mogę się maścią nasmarować - zapytam na najbliższej wizycie. Nie sądzę jednak,żeby maść stosowana zewnętrznie i na niewielkim obszarze mogła spowodować jakieś zagrożenie...A szczerze to wolę to niż np łykać środki przeciwbólowe....funkcjonować jakoś trzeba...

Kochana to tak nie dokończ się zgodzę, że lepiej jest smarować niż łykać. Maści rozgrzewające jeszcze zależy pewnie gdzie stosowane powodują, że może dojść do skurczy, tak samo jak nie można brać gorących kąpieli. Radzę jednak skonsultować z lekarzem.

Nie rozumiem jeszcze niedawno nikt nie chciał zamkniętego wątku, teraz nagle wszyscy prawie za. Jednak ciąża to wyjątkowy stan ;-)

Ja całą ciążę z pierworodna brałam długie i ciepłe kąpiele a córka urodziła się po terminie przez cc ,)

A ja w tej ciazy raz wzielam zbyt ciepla kapiel gdzies w 7-8 tygodniu i zaczal mnie brzuch bolec @ polozylam die i po 30 minutach przeszlo ale nie powiem, wystraszylam sie i teraz uwazam z temperatura wody ;)

i juz po wizycie. ufff.... wszystko dobrze dzieciątko rozwija sie prawidłowo juz ma 6 cm ! jak zobaczylam na usg to myslalam ze sie porycze , lzy mi się tak cisneły do oczu;) jestem taka szczesliwa. duzo wypoczywac mam i nie zlapac zadnego wirusa dlatego mam siedziec w domu. dostalam zsjecie zaraz wstawie na wątku z usg.:)oby tak dalej:tak::-):-)

reklama
Doczytałam się że był poruszany ponownie wątek zmkniętego. część jest za część bez zdania część przeciw. I dobrze bo każdy ma prawo wyboru ale może jakoś uda nm się zrobić by wilk syty i owca cala ;) Mam pewną propozycję. Ten wątek w którym będziemy pisać o badaniach, samopoczuciu i innych ciążowych sprawkach zostawmy narazie otwarty tak aby nowe mamy na bieżąco mogły się dopisywać albo podczytywać w potrzebie. Propnuję założenie zamkniętego "o nas dla nas" gdzie jak będzie potrzeba będziemy mogły pisać o bardziej intymnych kwestiach, wrzucać foty które chcem aby zostały w naszym gronie. Wiem jak taki wątek zamknięty zbliżył nasze kwietniówki 2006. Mamy trwałe znajomości i przyjażnie. Jestemy ze sobo na dobre i na złe bez poczucie że ktoś wie o naszych "małych -dużych" sprawach Spotykałyśmy się razem wszystkie wraz z mężami i dzieciakami na weekendy gdzieś w polsce i uwierzcie przyjeżdzały prawie wszystkie :) i naprawdę na zamkniętym poruszałyśmy wiele tematów których na otwartym żadna by nie poruszyła i były to babsko życiowe tematy, mniej ciążowe albo po ciążowe ;)Co Wy na to? Jeśli wam podpasuje propozycja możemy zagłosować a jak :) Taka luźna propozycja :)

Jestem jak najbardziej za choc rowniez mam obawy ze ten zwykly watek umrze smiercia naturalna.

Do góry