reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Ja już po wizycie. Ciąża wygląda na 6 tydzień i nie widać serduszka jeszcze. Mam przepisaną luteinę i za tydzień kontrola. Jeszcze sobie zrobię chyba przyrost bety.

to dobrze ze nic powaznego sie niedzialo jak mialas te plamienia to juz jest cos :)
za tydzien juz napewno bedzie serduszko :)
a bete pewnie dla wlasnego spokoju warto zrobic :)

reklama
Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było ale ledwo żyję....od 3 tygodni nie wstałam z łóżka...mam już dość, nic nie pomaga.... Jestem tak osłabiona że często zdarza mi jak wstaję do wc ciemno przed oczami i omdlenia...Torecan nie działa....krwotoki z nosa to codzienność...ot tak moja dola więc mam nadzieję ze wybaczycie nieobecnosć ale ledwo stukam na leżąco w klawiature. Wszystkim wam życzę zdrówka i pomyślnych wizyt:-) Ja musze ogarnąć termin usg prenatalnego bo ciężko jest się dostać do dr. Roszkowskiego dwonie i dzwonie i nie mogę się dodzwonić...już zaczęłam podejrzewać że zmienili adres gabinetu :-:)-( wszakże w ciąży z Franiem to było 9 lat temu.....Życzę wam kochane miłego i łaskawego dnia!

Cześć dziewczyny :)
Czytam Was od samego początku, postanowiłam się przywitać. Co prawda chciałam to zrobić po usg genetycznym po 12 tygodniu ale straszycie zamkniętym wątkiem więc postanowiłam trochę przyspieszyć. ;)
Termin wg USG mam na 01.10, wg OM na wrzesień.

Caffeelattee, mój lekarz uważa że prawidłowy wiek ciąży to ten z pierwszego usg. Wtedy wg pomiarów można najdokładniej to ustalić. Później już każde bobo może się rozwijać w swoim tępie. Dlatego ja na usg genetyczne chcę iść równo w skończonym 12 tygodniu wg. wieku ciąży z pierwszego usg. Wydaje mi się że wtedy jeśli dzidzia będzie pare dni starsza lub młodsza nie zaważy to na wyniku usg.

Co do objawów ciąży to ja wierzę moim piersiom i włosom. Po tym jak moja pierwsza ciąża przestała się rozwijać od razu piersi mi zmalały i włosy zaczęły wypadać. Z tymi nudnościami to różnie więc ja ich nie biorę na poważnie chociaż podobno lepiej jak są ;)

Pozdrawiam wszystkie październikowe mamy i życzę spokojnej ciąży.

Cześć dziewczyny :)
Czytam Was od samego początku, postanowiłam się przywitać. Co prawda chciałam to zrobić po usg genetycznym po 12 tygodniu ale straszycie zamkniętym wątkiem więc postanowiłam trochę przyspieszyć. ;)
Termin wg USG mam na 01.10, wg OM na wrzesień.

Caffeelattee, mój lekarz uważa że prawidłowy wiek ciąży to ten z pierwszego usg. Wtedy wg pomiarów można najdokładniej to ustalić. Później już każde bobo może się rozwijać w swoim tępie. Dlatego ja na usg genetyczne chcę iść równo w skończonym 12 tygodniu wg. wieku ciąży z pierwszego usg. Wydaje mi się że wtedy jeśli dzidzia będzie pare dni starsza lub młodsza nie zaważy to na wyniku usg.

Co do objawów ciąży to ja wierzę moim piersiom i włosom. Po tym jak moja pierwsza ciąża przestała się rozwijać od razu piersi mi zmalały i włosy zaczęły wypadać. Z tymi nudnościami to różnie więc ja ich nie biorę na poważnie chociaż podobno lepiej jak są ;)

Pozdrawiam wszystkie październikowe mamy i życzę spokojnej ciąży.

Witaj :) ja mam termin tak samo jak ty na 1.10 :)
Fajnie ze postanowilas do nas sie dolaczyc :)

Bata bardzo mi przykro z powodu córeczki.

Ja już po wizycie. Ciąża wygląda na 6 tydzień i nie widać serduszka jeszcze. Mam przepisaną luteinę i za tydzień kontrola. Jeszcze sobie zrobię chyba przyrost bety.

No to dobrze :) ja w oczekiwaniu na serduszko też zrobiłam betę w międzyczasie, żeby się uspokoić, zobaczyłam piękny wynik i z uśmiechem czekałam na usg (no dobra chwile przed badaniem dopadł mnie mały strach, ale niepotrzebnie :) )

Colly witaj!! ja też mdłości nie traktuje jako wyznacznik, jedynie ból piersi, to one zaczęły mnie boleć w połowie cyklu, następnie bolały potwornie a teraz ból jest do zniesienia, więc czasem sprawdzę czy bolą przy dotyku, jak tak to się wręcz cieszę :p a co usg prenatalnego to ja właśnie już prywatnie się umówiłam do naprawdę świetnego lekarza (chce mieć pewność, że jest ok, bo ostatnio w sumie pomyślałam, że jednak sporo chorowitków w mojej rodzinie i może ma to znaczenie, choć, że jeszcze nie wiem, bo wywiadu żaden lekarz jeszcze ze mną nie przeprowadzał) w dodatku ten doktor potrafi płeć określić już w 12 tygodniu, aż niemożliwe ;D i zapisałam się właśnie na 12t0d i powiedział, że to idealny czas, bo genetyczne można zrobić nawet wcześniej ale pod względem sprawdzenia anatomicznego właśnie jest najlepiej w tym tygodniu :) nie mogę się doczekać :)

Sysia wszystko będzie dobrze! Nie ma co się stresować :) daj znać od razu po wizycie :)

Ja tam nie wiem o co chodzi, ale w pierwszej ciąży z synkiem nie miałam żadnych mdłości, żadnych wymiotów, nic kompletnie.. A wszystko było w porządku. Teraz mam mdłości praktycznie codziennie, dziś jakoś tak łaskawie dzidziuś się ze mną obchodzi. Piersi bolą, ale cera mi się poprawiła :D włosy też są śliczne, nie muszę ich często myć i tak wyglądają super :)
i chyba z bobkiem też jest wszystko w porządku, przynajmniej było w tamtą środę na usg :)

Witaj Colly :) miło, że się ujawniłaś :)
swoją drogą, ciekawe ile jest jeszcze takich podczytujących a nie udzielających się osób ? :) piszcie śmiało, nie bójcie się :)

kate super chłopcy! prawie jak bliźniaki :D

GosiaLew będzie dobrze, na pewno na następnym usg będzie już serduszko :) może Twój ginekolog ma jakiś słabszy/mniej czuły sprzęt :) nie stresuj się na zapas ;*

Dziewczyny czekam z niecierpliwością jak tam po waszych wizytach, piszcie szybciutko ;)

Gosia zobaczysz za tydzień będzie serduszko jak dzwon :)

Colly witaj :)

Kate nniezła laska z ciebie po trójce dzieci, a chłopaki fajne łobuziaki ;)

Cześć dziewczyny!

Bata
bardzo współczuję straty
Gosia Lew ja też mam ciąże 5 dni młodszą, na pewno za tydzień będzie serduszko ale beta dla uspokojenia można zrobić faktycznie :-)
Caffelatte mi lekarz ustalił termin usg genetycznego wg terminu z usg bo wg OM za szybko bym przyszła.
colly witaj u nas :-)

Nie było mnie przez weekend bo szanowny małżonek wrócił i nei daje mi do kompa usiąść :-)
Mdłości ja też nei traktuję jako wyznacznik no bo przeciez powinny juz przechodzić! A mnei męczą dalej nemiłosiernie, schudłam 1 kg! Maż pwoiedział że strasznei wyglądam i że weźmie się za mnie teraz przez 2 tygodnie nadrobię wagę :p haha ciekawe jak on to ma zamair zrobić, pakowac na siłe?? pffffff

Postanowiliśmy z mężem że jeśli usg genetyczne wyjdzie źle to zrobię papa a jeżeli to wyjdzie źle to amniopunkcję, lekarz mnei namawia na to papa ze względu na przypadek zespołu downa w rodzinie

Ostatnia edycja:
reklama
kate czym macie schody zabezpieczone? Bo ja mam tak samo schody zrobione i jakoś muszę je zabezpieczyć,zeby mi Zocha nie wypadła. Słodziaki te Twoje maluchy :)

Ja mam usg jutro i jakoś się boję dziwnie...

Do góry