reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Madziula no właśnie chyba bym nie chciała, ale lekarz upiera się tak jak pisałam z racji wieku i obciążonego wywiadu, w ostatniej ciąży po dobrym USG w 12 tc nie zdecydowałam się na te testy, ale z Anastazją jak wyszedł zwrotny przepływ w przewodzie żylnym to poszłam i świat mi się zawalił
udanego wypoczynku, a daleko macie do Zakopanego, tylko lepiej nie jedz oscypków bo ja nie jestem pewna czy one z mleka pasteryzowanego

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny zaraz po wizytach dajcie znac co i jak :)

JA mam wizyte jutro o 15 :) juz nie moge sie doczekac az znowu zobacze moje malenstwo :D

Moje mdlosci na razie troche ustapily jedynie z rana nie zdarze wyjsc z lozka dobrze i juz musze biec do wc :)
Ale przez caly ten czas tylko raz zdarzylo mi sie wymiotowac :) jak tak rano po mecze sie chwile w lazience to pozniej mam spokuj :)

I zaczynam sie martwic bo wczoraj zaczela znow bolec mnie nerka :/ mam nadzieje ze zapalenie nie wroci

pozdrawiam was wszystkie cieplutko :)

bata ja nie wiem czy prawdziwe oscypki to o tej porze roku sa, cos mi sie kojarzy,ze do pazdziernika moga tylko owce wypasać i wtedy tylko dostępne sa prawdziwe oscypki,ale moge sie mylić

Auć! A od kiedy to mdłości są wyznacznikiem prawidłowo rozwijającej się ciąży?
W tej ciąży męczą mnie silne, na szczęście niecodziennie. Ale w poprzedniej ciąży jedynym objawem przez I trymestr był brak miesiączki. Nie miałam żadnych innych objawów, a mój Bąbel rozwijał się kwitnąco. W 6 tc 5 d Maja miała ok. 1 cm i serducho pięknie biło.
Ciążowe hormony, widzę, ostro pracują :-D .
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Udane, oczywiście! :-)

prawdziwych oscypkow juz nie ma zacznijmy od tego :) zazwyczaj trafiaja sie kozie albo krowie czasami z minimalna domieszka mleka owczego poniewaz owce mozna doic tylko przez 3 miesiace w roku, akurat wiem cos na ten temat bo od strony mojego taty wieksza czesc rodziny jest goralami :) prawdziwy owczy oscypek nie napoczety po 3-4 latach jest twardy jak kamien ale po pod smazeniu go jest nadal zjadliwy a te oscypki co teraz sa sprzedawane to raz dwa sie psuja :/

Z tego co pamietam to w zakopanym gdzies na uboczu jest tylko jedna jedyna bacowka gdzie sprzedaja czyste owcze oscypki ale to trzeba jechac w porze kiedy owce sa dojne :)

a te ze straganow to nigdy w zyciu nie lezaly kolo prawdziwego oscypka :)

Madziula no właśnie chyba bym nie chciała, ale lekarz upiera się tak jak pisałam z racji wieku i obciążonego wywiadu, w ostatniej ciąży po dobrym USG w 12 tc nie zdecydowałam się na te testy, ale z Anastazją jak wyszedł zwrotny przepływ w przewodzie żylnym to poszłam i świat mi się zawalił
udanego wypoczynku, a daleko macie do Zakopanego, tylko lepiej nie jedz oscypków bo ja nie jestem pewna czy one z mleka pasteryzowanego
przepraszam że pytam, jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj, ale z tego co piszesz to przepływy wyszły złe + pappa złe, ale Córeczka zdrowa?

Auć! A od kiedy to mdłości są wyznacznikiem prawidłowo rozwijającej się ciąży?
W tej ciąży męczą mnie silne, na szczęście niecodziennie. Ale w poprzedniej ciąży jedynym objawem przez I trymestr był brak miesiączki. Nie miałam żadnych innych objawów, a mój Bąbel rozwijał się kwitnąco. W 6 tc 5 d Maja miała ok. 1 cm i serducho pięknie biło.
Ciążowe hormony, widzę, ostro pracują :-D .
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Udane, oczywiście! :-)
a bo kiedyś przeczytałam jak ustają nagle objawy to zły objaw, wiem wiem że na necie piszą różne bzdury, ale gdzieś mi to zapadło w głowę

prawdziwych oscypkow juz nie ma zacznijmy od tego :) zazwyczaj trafiaja sie kozie albo krowie czasami z minimalna domieszka mleka owczego poniewaz owce mozna doic tylko przez 3 miesiace w roku, akurat wiem cos na ten temat bo od strony mojego taty wieksza czesc rodziny jest goralami :) prawdziwy owczy oscypek nie napoczety po 3-4 latach jest twardy jak kamien ale po pod smazeniu go jest nadal zjadliwy a te oscypki co teraz sa sprzedawane to raz dwa sie psuja :/

Z tego co pamietam to w zakopanym gdzies na uboczu jest tylko jedna jedyna bacowka gdzie sprzedaja czyste owcze oscypki ale to trzeba jechac w porze kiedy owce sa dojne :)

a te ze straganow to nigdy w zyciu nie lezaly kolo prawdziwego oscypka :)
ech a my mieszczuchy kupujemy i się łudzimy że to owcze :p
moi Rodzice mają mieszkanie w Krynicy i jak tylko mamy chwilę to jedziemy tam na kilka dni i przyznam że jest różnica między oscypkami latem a zimą.

wczoraj sobie pizzę góralską zamówiłam, właśnie z oscypkiem i żurawiną, ale zjadłam chyba tylko ze dwa kawałki, bardziej smakowała mi druga :p

reklama
Do góry