reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dolga,położna ponoć mówiła (nie wiem nie słyszałam z wrażenia)ale M mi mówił jak główka wyszła kazała przestać przec a ja w amoku parlam nadal i wypchalam Martynke , po porodzie położna powiedziała ze jakbym ja posłuchała na pewno obeszło by się bez szycia. Miałam powolic przec żeby nie być nacieta , w każdym razie nie żałuję ;-) Po porodzie położna dała mi oklad z lodu i jeszcze tego dnia normalnie śmiałam :- ) Wyobrażam sobie jak mogłaś się czuć przyjaciółka podczas porodu pękła do odbytu przez pół roku dochodziła biedna :-/

reklama
Ja rodzilam 2 razy sn pierwszy porod byl wywolywany 2 tyg po terminie, przez cala ciaze nie mialam zadnych skurczów, nawet masaz szyjki macicy nie pomogl, wiec byla indukcja porodu o 8 rano zapodali oxytocyne, urodzilam po 20stej, caly dzien mega skurcze, zzo wzielam po 3h od podlaczenia oxytocyny, porod nie byl latwy, slabo postepowalo rozwarcie, dziecko bylo wysoko i zejsc nie chcialo, bylam nacieta... ale jak ja urodzilam i zobaczylam, wszystko odeszlo... dzieciatko rekompensuje caly bol i wysilek... drugi porod zaczal sie 2 dni po terminie, pierwsze skurcze w nocy, do szpitala pojechalismy o 6 rano, rozwarcie 2 cm, slaby postep porodu byl, wiec przebili pecherz plodowy no i skurcze ustaly w ogole... zapodali wiec znowu oxy a ja balam sie powtorki z pierwszego porodu, ale minelo 10 minut i bylo pelne 10cm rozwarcie i skurcze parte, nie wiedzialam, ze to juz czas, wszystko potoczylo sie tak szybko, myslalam, ze musze natychmiast do wc a polozna mi mowi, ze nie, ze to juz dziecko wychodzi... Maja urodzona w 3 minuty na 2 skurczach partych, porod tak ekspresowy, ze znieczulenia nie zdazyli dac... od razu po porodzie poszlam pod prysznic, po 10 minutach i dostalam sniadanie bo byla 10:30 Dziewczyny kazdy porod jest inny wiec nie ma co zakladac, ze bedzie tak jak za pierwszym razem...

GosiaLew trzymaj sie dzielnie i pisz nam tu szybko co i jak &&&&& trzymam zeby plamienia i bol odeszly i oby wszystko bylo dobrze

Milego wieczoru wszystkim i dobrej spokojnej nocki

Witam poniedzialkowo ;)

GosiaLew co u Ciebie???

Dziewczyny rwa przeszła :) jak cudnie gdy nie meczy, ale juz doszłam do tego skąd sie wzięła- wczoraj w wc jak gadałam z wielkim uchem to pozniej siadłam na terakocie zimnej zeby złapać oddech i to pewnie stad...

Ostatnia edycja:
Witam poniedziałkowo :)

Gosia,

I jak nie ma już plamienia?

A ja dziś do pracy idę na 13 do 23. Ale za to nie musze zabierać Jagody bo mój ma wolne i z nią zostanie :)
Uff bo z trójka dzieci mogłoby mi być ciężko ;)

Z rana mdłości męczą wiec jestem spokojniejsza.

Miłego dnia!

Dziekuje Akatsuki za twoja wczorajsza odpowiedz :)

GosiaLew trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze!!! pisz po wizycie od razu co i jak.

Chcialam wczoraj wam odpisac ale jak nacislam w telefonie wyslij tak mi sie wifi odlaczylo i wszystko sie usunelo tak sie zdenerwowalam ze odlozylam telefon i poszlam spac :p

Jak tam u was jak samopoczucie? :) mdlosci mijaja? :)

jestem zalamana, wczoraj pojawilo sie krwawienie, ok 9 , ale jednorazowo, pozniej caly dzien nic, jako ze bylismy poza domem to wieczorem pojechalam do szpitala, ale nie chceli mnie zabdac jak nie poloze sie na oddzial, wiec nie poszlam, strasznie sie martwie, wizyte u gin mam dopiero w srode :(

Hej, lekkie plamienie jest, na szczęście brunatne i mniej. Wizytę mam na 11.30. Nawet do pracy teraz nie idę, bo i tak nie dam rady tam wysiedzieć. Pójdę po 12.

reklama
Do góry