reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Zdecydowanie najgorsze z kręgosłupa. Mnie na KTG nie wychodziły żadne skurcze, a z bólu mnie rzucało po całej IP. Ach te urocze wspomnienia z porodówki [emoji12]

reklama
ja miałam krzyzowe od 2:00 w nocy w sobotę dopółki mi nie podłaczyli epidural o 18:30 ... Mój mąż miał świeczki w oczach patrząc na mnie i latał po oddziale za położnymi, teraz jak sie dowiedział że drugi bobolek w drodze od razu powiedział do mnie: 'tym razem CC od razu albo im wpi%^&le'

Hej
Witam niedzielnie z łóżka. Niestety dopadł mnie katar i leci mi z nosa :-(

Jeżeli chodzi o wątek zamknięty to zgadzam się z dziewczynami, że można zrobić tylko na zdjęcia albo tematy o których nie chce się pisać na forum, bo tak całkiem się chować to jeszcze za wcześnie.

Ja córkę rodziłam SN i bolało jak nie wiem ale nie zamieniłabym go na CC.

A kiedy macie Genetyczne? Mi lekarz kazał zrobić w okolicach 01.04 to będzie 12t3d i nie wiem czy nie trochę późno.

kamilove z pregosteronem jest taki, ze wyniki mogą skakać w ciągu 2 h podwójnie, np z 15 na 30, gin tak mi tłumaczył, tak ze nie martw się wszystko bedzie dobrze
mrowka cudny filmik !!!! zazdroszczę umiejętności tworzenia takich filmików
akatsuki zdrówka dla córy
landyk24 jesteś może na FB??? tam wrzucam różne podwójne wózki, bardzo dużo zdjęć realnych,
mogłabyś wtedy na bieżąco oglądać
mrowka jak jestes na Fb jak chcesz to możesz śledzic co wrzucam, może coś Ci się spodoba,polecam podwójne z możliwością przerobienia na pojedynczy
Blair smacznego
co do CC to mam identyczne zdanie jak Migotka ale szanuję decyzję każdej mamy

cudna pogoda dzisiaj u nas, dzieci cały dzień bawiły suę na zewnątrz, powyciągaliśmy zabawki do pisaku, M huśtawk zawiesił, jeszcze trampolinę musi poskręcać i w planie ma coś jeszcze dorobić na podwórku, jakąś drabinkę albo coś jeszcze młodym wymyśli

Ja tak jak ladyk mialam z kregoslupa zaczely sie w nocy cala "przelezalam" rano pojechalam Do szpitala ale odeslali bo rozwarcia brak i caly dzien meczylam sie w domu ani siedziec, ani lezec nic tylko chodzic czy stac moglam i o 22 pohechalam znow i pow ze nie ruszam sie Do domu to mnie zostawili i dostalam na bol pokolei Co sie dalo choc o nic nie prosilam ale tez nie odmowilam ale chcieli mi ulzyc zebym dala rade rodzic, rano o 7 badania i Do kregoslupa znieczulenie ktore tez ani grama nie pomoglo ;) a o 14 urodzilam. Mimo bolu - parte to bylo wybawienie bo wkoncu kregoslup przestal bolec ,chce znow rodzice SN nawet jakby mialo byc gorzej ;) jak widzimy dziecko to caly bol znika .
Pomagal mi duzo maz ktory przy skurczach masowal plecy i ciut lagodzilo to bole, potem sie smial ze namasowal sie mnie Do konca zycia

aleee się najadłam :D w końcu :D wiedziałam że pizza Maleństwo podejdzie :D jak miło nie czuć głodu hehe

Dziewczyny jeśli chodzi o moją decyzję o CC to nie jest byle kaprys, to jest przemyślana decyzja. Chciałabym rodzić SN ale boję się o dziecko, bo duża większość znajomych albo z rodziny miała problemy niekiedy zagrażające życiu dziecka przy SN, chociażby moja Mama ze mną i Bratem. Ja kiedyś lekarzowi powiedziałam mojemu że nie urodzę SN, bo mam blokadę psychiczną i wpadnę w histerię na porodówce. Rozmawiałam też z Teściem i opowiadał mi dokładnie jak wygląda cesarka, jeśli jest doświadczony lekarz to chwila moment i po zawodach. I szczerze mówiąc wolę sama dłużej do siebie dochodzić niż narażać dziecko. Ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie. Każda wybiera to co wg niej jest najlepsze.

Myślę że nie ma co demonizować tak CC, że jakby natura chciała to by sama wymyśliła takie narodziny... to tak samo nie byłoby in vitro, antybiotyków, itp...
Podobno po cesarce zaplanowanej przed akcją porodową szybciej się dochodzi do siebie niż po takiej stosowanej w ostateczności jak SN nie idzie, nie wiem czy to prawda i od czego to zależy...

A odchodząc od tematu, macie pomysł co to takiego? łapie mnie przeokropny ból w połowie prawego pośladka, jak siedzę jest ok, jak próbuję wstać i iść jest straszny ból...

Reniam20 ja będę u mojego gina w 13tc [coś koło 12t 1-2d] i ten mi powiedział ze to za wcześnie na genetyczne... ale jak czytam to większość dziewczyn właśnie w tym okresie ma, pogadam z nim jeszcze raz i chyba się uprę, bo nie lubię takiego ściągania, chciałabym wiedzieć przed świętami i mieć spokojną głowę [oby]

Kate no właśnie! chyba postawię ostro sprawę, niby lubię tego mojego gina bo to dobry specjalista i człowiek, ale pewne sytuacje mnie denerwują, np dlaczego mi nie zlecił badań krwi tylko jak się sama upomniałam, nie zlecił toxo i różyczki i teraz jeszcze te genetyczne! chyba się uprę i koniec! Bo jak czytam to akurat o usg genetycznym to tylko on ma takie zdanie że zrobiłby później, bo inni ginekolodzy zlecają w 12-13tc. Wrrr

Blair z tego co czytałam to chyba nawwet nie może być później bo już nie można zrobić tych pomiarów, ja w każdej ciąży robie toxo zawsze mi gin kazuje, mój tak bardzo dużo badac nie robi, ale te co trzeba zawsze pilnuje, teraz mam mieć zrobione krew, mocz i własnie toxo

a jeszcze się pochwalę dzisiaj dostałam od wszystkich moich Panów kwiaty , nie jest tak źle jak są sami mężczyźni w domu

reklama
Blair twój poród i twoja decyzja ;) nie demonizuje cesarki broń boże bo czeka mnie przecież druga ale wiem jak było, sama operacja to 25 minut i nic nie czujesz tylko otempienie i zimne palce ale jak cie potem kopnie ból po to boisz sie wyprostować żeby się nie rozpruc. Zorganizuj sobie kogoś żeby był z tobą 24/7 do dwóch tygodni po bo będziesz potrzebowała pomocy na początku nawet żeby wstać z łóżka ;) nie strasze tylko doradzam nie zrozum mnie źle ;)

Do góry