reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Co do wózków to ja na bank będę wymieniać na podwójny - dlatego rozglądam się w temacie powoli. Taki z siedziskami obok siebie jak dla mnie odpada- nie wiem jak to się mieści np do bagażnika samochodowego? Poza tym robi się problem w przejściach i np w węższych miejscach w mieszkaniu...Będę kupować taki piętrowy raczej, ale jeszcze nie mam wypatrzonego modelu. Zbieram już powoli kasę...

reklama
Hello

Wszystkiego najlepszego dla Was - spełnienia wszystkich marzeń :*

Widzę, że temat wątku zamkniętego spotkał dość ostrą krytykę, szkoda tylko, że jest część dziewczyn które, chciałyby żebyśmy się przeniosły na zamknięte a część jest bez zdania no i ta ostatni grupa która podjęła za wszystkie decyzję, że nie ma sensu :-/ Nie ma jak demokracja ;-)

Blair
, przykro mi zę Twój M ma takie humorki jak kobieta w ciąży :-/

Ataksuki,
dużo zdrówka dla córeczki - myśli, że to wina zębów czy jakiś wirus się przybłąkał ??

dreamgirl,
żyjemy w wolnym kraju i żady ma prawo pisać i mówić co chce..... zapytałam co myślicie o zamkniętym wątku a Ty mi piszesz o amerykańskich filmach i inwigilacji :-/ Chodził głownie o zdjęcia :-/ Poza tym uważam, że informacje o stanie zdrowia i wynikach powinno się konsultować z lekarzem a nie ciocią wikipedią czy wujkiem google a w Twoim przypadku z forami - od takie moje zdanie.

Miłej niedzieli idę pakować walizki bo wyjeżdżamy na kilka dni na ferie do Zakopanego ;-)

witam się i ja, po nocy którą część mam zna z autopsji a część pozna niebawem :) Mloda gorączkuje, tak o, dla zasady, byliśmy u lekarza wczoraj, naczekalismy się do 21:00 żeby się dowiedzieć że uszy, gardło, klatka piersiowa czyste, a dzieci tak maja że goraczkuja i zeby zbijać... Młoda spała ze mną, o 4:00 pobudka, 39,7*C, paracetamol, okład, lulanie do 7:00, między czasie malżon wstał do pracy o 6:00 tez ledwo zywy bo mloda kwiliła. O 7:45 jakoś nam sie obu padło, ja wstałam przed 10:00 a młoda przed chwilka, nie chce jeść tylko pije kubek za kubkiem, czuje że już spowrotem temperatura idzie, także dziś mnie czeka domowe pogotowie i samotny dzień kobiet ...

Aaa i z tej okazji zyczę wam żebyście były traktowane jak królowe, i takiego króla u waszych stóp :)
url.jpg (image)

Zdrowia dla córy :).

Co do pobytu w szpitalu. Jak leżałam w 6tc z powodu plamień, to wszystkie wyniki: morfologia, TSH, beta HCG itp były na wypisie. Do ręki dostałam tylko wyniki grupy krwi. USG mi wtedy robili, to też zdjęcia nie dostałam. Ba, nawet podczas robienia USG, mądry pan doktor, nie pozwolił mi spojrzeć na ekran.

szczesliwa to nie u mnie takie rarytaski, tylko u Blair ;)

Ups przepraszam jeszcze nie do końca ogarniam wasze nicki :-)

Co do wątku zamkniętego to uważam że w przyszłości powinien on powstać. Właśnie po to żeby podzielić się zdjęciami, wyzalic się itd. Nie o wszystkim chce się pisać na ogólnym. Zawsze mogą być dwa wątki ten jako glowny i zamknięty do rzeczy, które chcielibyśmy żeby zostały tylko między nami.

Mrowkaa,

Jaki cudny filmik! Świetna masz córeczkę i 100 lat dla niej niech się zdrowo chowa :tak: :)

Przykro mi z powodu prababci. Tulam mocno!

Akatuski,

Zdrówka dla córeczki!

Coffeelatte,

A to widzę i taka sama polityka jak u mnie. Ale na szczęście na ekran spojrzeć mi pozwolili ;) ci lekarze czasem są bez jakiejkolwiek empatii.

Z tym wątkiem zamkniętym to mam teraz takie wrażenie, że robi się z tego ogromny problem bo ta część która nie chce rzekomo zabrania reszcie.

Madziula,

To ty tak sugerujesz:(. A przecież jak piszesz wolny kraj i róbta co chceta. Tylko jak słusznie dziewczyny zauważają my same ledwo się znamy. Jak przejdziemy na wątek zamknięty to dla innych październikowy mam, które będą chciały dołączyć np dopiero po prenatalnym będziemy nie osiągalne.

Jest tak jak dreamgirl napisała zaczynamy wymyślac z jakimś ukrywaniem się. Wątek na zdjęcia można utworzyć. Ale nie przenosić się całkowicie takie moje zdanie.

Ostatnia edycja:
jakie buty na wiosne/lato, do pracy polecacie (w sensie na dojście na przystanek a potem do pracy i spowrotem, bo i tak w pracy zmieniam na inne), tak żeby były uniwersalne, wygodne i w miare dostosowywujace sie do opuchnietej ratki?:)

co do zamykania wątku - proszę odpuśćmy temat bo widze że wywołuje on duzo emocji+nasze ciążowe hormony, zaraz ktos powie o jedno słowo za duzo i się zacznie. Chciałam tylko powiedzieć że dla wielu z nas to kolejna przygoda z forum i owszem teraz tylko jestesmy przypadkową sfora ciężarówek ale z czasem zawiążą się tu prawdziwe przyjaźnie. Ja np z kilkoma majówkami 2013 przyjaźnie się do dziś i jestesmy w stałym kontakcie.

Ostatnia edycja:
Zamówiłam sobie pizze, aaaa będę sama sobie świętować dzień kobiet, tzn z Malutką w brzuszku :D oby dała mamie strawić tą pizzę :D jejciu cieszę się na tą pizzę jak dziecko
best51_(www.e-gify.pl).gif

Hello

Wszystkiego najlepszego dla Was - spełnienia wszystkich marzeń :*

Widzę, że temat wątku zamkniętego spotkał dość ostrą krytykę, szkoda tylko, że jest część dziewczyn które, chciałyby żebyśmy się przeniosły na zamknięte a część jest bez zdania no i ta ostatni grupa która podjęła za wszystkie decyzję, że nie ma sensu :-/ Nie ma jak demokracja ;-)

Blair
, przykro mi zę Twój M ma takie humorki jak kobieta w ciąży :-/

Miłej niedzieli idę pakować walizki bo wyjeżdżamy na kilka dni na ferie do Zakopanego ;-)
Decyzja była podjęta jak najbardziej demokratycznie! był wcześniej temat przewałkowany, większość dziewczyn wyraziła zdanie przeciwko zamkniętemu wątkowi- przynajmniej na razie. Nikt nie każe nam się tu całkowicie otwiearć itd, każda pisze co uważa mając świadomość że każdy może to przeczytać. Zauważ że każda z Dziewczyn która jest przeciwko [chyba że coś przeoczyłam] nie chce wątku zamkniętego teraz, później jak najbardziej, jak się poznamy lepiej. Ba! ja w przyszłości nawet chętnie wyskoczę z Mamami z Warszawy na jakieś ciacho czy lody :) ale dajmy sobie czas na poznanie, zgranie...

No tak to czasem z Nim bywa... Ja nie mam ciążowych humorków to przeszło na Niego :p ale jakoś zaczęło mi to latać :p przejdzie Mu :p

Zazdroszczę wyjazdu :) miłej zabawy

jakie buty na wiosne/lato, do pracy polecacie (w sensie na dojście na przystanek a potem do pracy i spowrotem, bo i tak w pracy zmieniam na inne), tak żeby były uniwersalne, wygodne i w miare dostosowywujace sie do opuchnietej ratki?:)
zależy co nosisz na co dzień, czy bardziej elegancko, czy sportowo, ja np lubię buty niby sportowe, czyli adidaski na lekkiej koturnie albo krótkie kozaczki albo jazzówki, ostatnio myślałam o fajnych trampkach :) a pomyśleć ze do niedawna w moej szafie były jedynie szpilki :D

reklama
ja raczej preferuje sportowy styl ale nie w fajkach czy trzech paskach z góry na dół :D jak jakaś rosjanka z placu hehe tylko żeby bylo wygodnie. Myślałam właśnie nad trampkami all stara albo jakimis baletkami sportowymi, albo superstarami ale kurde patrze na ceny i nie wiem kiedy to wszystko tak podrożało :O klasyczne superstary zaczynaja się od 50 GBP ...

Do góry