reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dziewczyny w sumie to głupio napisałam z prośbą o radę, chyba bardziej chciałam sie wyzalic. Prawda jest taka że musiałabym wam opowiedzieć o mamie nieco żebyście miały pogląd na sytuację a nawet w dużym skrócie zeszło by z pół godziny pisania. Może jak już się lepiej poznamy i będzie jakiś wątek zamknięty to wam powiem co nieco a półki co to chyba po prostu wykorzystam męża który jest osobą o wiele cierpliwsza niż ja żeby odezwał sie do mamy na skype i pokazał malutką. Ja natomiast z panią na razie nie chcę mieć nic do czynienia i najlepsze ze wcale mi nie żal ani nie przykro że dochodzi do takiej sytuacji. Wręcz przeciwnie czuje ulgę że się odcielam.

reklama
Niestety nie mam zdjęcia, NFZ biedne... :/ na kolejną wizytę idę za 2 tyg w piątek ze względu na odklejona kosmówkę i może wtedy dostanę a jak nie to dopiero 01.04 na usg genetycznym.

hej
dziewczyny śliczne zdjęcia,
ja myśle, ze za wątek zamknięty jeszcze za wszcześnie,
takie jest moje zdanie

co do wózków to ja chyba teraz kupię Bugaboo Cameleona,
bardzo lubię tez maxi cosi mura, to moje typy z pojedynczych wózków

u nas tak samo, na wypisie ze szpitala tez tylko na wypisie wyniki, tylko grupe krwi dostalam
No żesz dobrze, że to napisałaś ;)
Bo juz normalnie miałam wrażenie, że dziewczyny biorą mnie za jakąś oszustke :(
Znowu nie wchodziłam tu cały dzień i znowu musiałam was nadrabiać przez dłuższy czas =) Akatsuki bez przesady zobaczyłam i zwału nie dostałam =) a co do twojej mamy to skoro spokojne rozmowy nie dawały żadnych rezultatów to trzeba będzie podjąć radykalnie kroki może to pomoże =)

Kamilove dobrze że z dzidziusiem wszystko dobrze ale ta opieka medyczna w szpitalu naprawdę tragiczna szkoda słów na nich =/

Wszystkie macie śliczne dzieciaczki i bardzo przyjemne buźki =) i wszystkie młodo wyglądacie =)

Ja byłam dzisiaj oglądać wózki łóżeczka i przewijaki żeby zobaczyć jak wygląda to cenowo i gdzie opłaca nam się kupić tu czy w Polsce =)
Nie jest tak źle z tym szpitalem. Ogólnie oceniam całkiem ok. Ale IP tam to faktycznie porażka.
Ja tez ogladalam wozki porownywalam ceny w pl i de i musze pow ze ceny Sa takie Same bynajmniej tych modeli Co mnie interesuja
Tez mam wybrany wózek :) to tako capiva, lub espiro victoria pro.

Dla Gutki miałam xlandera xa i sprzedałam go jak młoda miała troszkę ponad rok. Kupiliśmy spacerówka baby design sprint. Świetna bardzo zadowolona z niej jestem, ale prawdę mówiąc dużo mniejsza od spacerówki xlandera nie jest. No ale chciałam by miała duże koła. Wszystkiego mieć się nie da ;)
Zeby zalozyc watek zamkniety trzeba napisac prosbe do administratora bb i zalozy, podac osoby ktore maja miec dostep i tyle. Samemu mozna utworzyc grupe prywatna ale tam wlasnie nie widac suwaczkow.. to jak juz chcecie, ja bym sie jeszcze troche wstrzymala z tymi watkami prywatnymi, ale oczywiscie dostosuje sie do wiekszosci ;)
Ja się zgadzam z Tobą. Chociaż praktycznie nie powinnam się wypowiadać bo nowa tu jestem :)
Wirginia mi wlasnie expander sie podoba bo znajoma ma ale chcialam oba na zywo porownac i w pl licze ze znajde je oba w jednym sklepie ale napewno ktorys z nich kupie. Przy corce kupilam kolosa i niby spoko byl ale potem lipa bo ciezko zapakowac mielusmy w Auto a Do samolotu Do juz wogole i kupilismy w 5 m corci lekka spacerowke i uznalam ze wole teraz wiecej wydac i kupic cos Co starczy na 2 lata spokojnie ;)

Co Do zamykania grupy ja bym sie jeszcze wstrzymala w sumie warto ja zamykac? Moze zrobmy tylko jeden watek zamkniety gdzie damy fotki czy cos a tu ogolnie bo moze ktos zechce pozniej dolaczyc Do NAS.
O!! Sysiaami, twoja wypowiedź o wątku zamkniętym podoba mi się jeszcze bardziej :):)
Dolga ma całkiem nie głupi pomysł =) moglibyście tak spróbować zrobić =)
Tez popieram!

U nas świeci piękne słoneczko. Zaraz będę wstawać razem z dzieckiem i pojedziemy po wynik progesteronu :)
Milej niedzieli dziewczyny! [emoji257] [emoji257]

No i bym zapomniała:

Wszystkiego najlepszego drogie Panie! [emoji38] [emoji255]

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o przyszły wózek, to nie mam zielonego pojęcia co i jak. Mam gabarytowo ograniczony schowek, więc wózek podwójny, gdzie bliźniaki leżą obok siebie - odpada. Zastanawiam się nad dokupieniem drugiej gondoli. Na spacer jeden ja, drugi moja mama, tylko co z Mają. Na dostawkę za mała będzie. Wczoraj widziałam kobitkę z wózkiem podwójnym, gdzie były dwie oddzielne gondole na jednym stelażu, jedna za drugą i to być może będzie kierunek w którym pójdę.
BTW. Wszystkiego najlepszego! [emoji257]

Blair87, pewnie ze moze jeszcze ktoś dołączyć nawet po 6 mc może ktoś zechce dołączyć :-/ Jak założymy zamknięty kto zawsze można stworzyć regulamin ze jak ktoś się nie udziela lub tylko podczytuje - wylatuje i nie tylko. Jakoś nie wyobrażam sobie wrzucać fotki czy dzielić się z całym światem swoimi problemami ;-) Wolałabym żeby to było między nami ;-)
No ja nie wiem. Ja czasami tylko czytam to co - mam wylecieć? W ogóle pomysł z jakimś wątkiem prywatnym na tym etapie jest dziwny. Kto Wam każe wrzucać jakieś fotki? Wrzucając macie przecież świadomość, że to jest normalny otwarty wątek. Czasem mi się wydaje, że ludzie za dużo oglądają amerykańskich filmów sensacyjnych, gdzie rząd wszystko inwigiluje. Kogo obcego obchodzi tak naprawdę, czy coś nas boli i jakie mamy wyniki TSH? Tylko my się tym interesujemy.
A pozostawienie otwartego wątku ma jeszcze jeden plus - mianowicie dziewczyny poszukujące informacji o przebiegu ciąży, czy dziwnych wynikach swoich badań lub usg mogą przynajmniej co nieco poczytać. Ja też szukałam informacji i znajdowałam je na różnych forach. Gdyby były pozamykane to g...o bym znalazła. Taka prawda. Jakaś mania ukrywania się. Ne rozumiem tego całkowicie...

U mnie jest odwrotna sytuacja zarówno moi Rodzice jak i przyszli Teściowie aż sie rwą aby byc dziadkami... teściowie maja juz dwóch wnuków, natomiast moi jeszcze dziadkami nie sa a bardzo by chcieli byc, wiec spodziewam sie ze radość bedzie ogromna :) choć pewnie tez bedzie pytanie z lekkim przerażeniem a co z doktoratem?! ;p cóż małe Szczescie najważniejsze :D
U mnie też tak było z córką. Ale to tylko teściowie szaleli, moi rodzice na luzie podeszli do tego, za co jestem im wdzięczna. Zaś teściowie, zwłaszcza teściowa to mi zatruwała życie. Pamiętam, jak opowiadała jak się chwaliła w pracy, że wkrótce jej "córcia" przyjdzie na świat. Ja do niej "chyba wnuczka", to teść i mój były mąż to mnie wzrokiem zabijali. Taka sytuacja :-) No ale ja bezczelna jestem i chamska, więc wkrótce się każdy znalazł na swoim miejscu, teściowa na miejscu babci, a mama na miejscu mamy. Aczkolwiek w szpitalu jak przyszła zobaczyć małą i mnie po porodzie zaraz to walnęła mi tekstem (nie zapomnę do końca życia) "Dziękujemy Ci!". Za co do cholery? To ja SOBIE urodziłam, a nie im. No masakra hehehehe. Ale stare dzieje, dziś moja córcia ma prawie 9 lat, a teściowa jest ex-teściową i czasem dzwoni jak ma wolne, że może się zająć małą jakbym potrzebowała. Nawet z gratulacjami zadzwoniła, jak zaszłam w ciążę. Niesamowite :-D
Moja mama jest przede wszystkim młoda, ma dopiero 55 lat i wnuczkę 9-letnią i 1,5-rocznego wnuka w UK. I teraz kolejne w drodze. Młoda, energiczna babcia z pomysłami godnymi 30-latki. Bo z kolei mama mojego M. to ma już ponad 60 lat i będzie to jej pierwszy wnuk, mimo że M. ma starszą siostrę... Także różnie to bywa. Obecnie jestem zadowolona ze stanu rodzinnego, nikt mi się nie wtrąca, mama czasem przyjdzie to nawet mi pomaga posprzątać czy coś, chyba kwestia pokazania charakteru.

Dzisiaj Dzień Kobiet, mój M. przed chwilą wstał i nagle oznajmił, że idzie z psem, choć tak normalnie to nie ruszyłby się do 11, wziął portfel a ja udawałam, że nie wiem czemu tak wygrzał. Oczywiście że do kwiaciarni :-D Ehhh ci faceci, myślą, że nas wykiwają hahahaha :rofl2:

0_1_51653_Bukiet_na_dzien_kobiet_przez_arnold77.jpg Wszystkiego Najlepszego Z Okazji Naszego Święta!!!

Załączniki

• 0_1_51653_Bukiet_na_dzien_kobiet_przez_arnold77.jpg
    0_1_51653_Bukiet_na_dzien_kobiet_przez_arnold77.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 84
Hej ;)

Słoneczko wychodzi to od razu humor z rana lepszy ;) G sie dopytuje co bym chciała na dzień kobiet ;)

No żesz dobrze, że to napisałaś ;)
Bo juz normalnie miałam wrażenie, że dziewczyny biorą mnie za jakąś oszustke :(

U nas świeci piękne słoneczko. Zaraz będę wstawać razem z dzieckiem i pojedziemy po wynik progesteronu :)
Ej no co Ty! Ja to z dobrego serca, żebyś miała jakaś dokumentacje pisałam bo moze sie lekarzowi przydać. Juz sie nie wypowiadam...
Trzymam kciuki za wyniki progesteronu

U mnie też tak było z córką. Ale to tylko teściowie szaleli, moi rodzice na luzie podeszli do tego, za co jestem im wdzięczna. Zaś teściowie, zwłaszcza teściowa to mi zatruwała życie. Pamiętam, jak opowiadała jak się chwaliła w pracy, że wkrótce jej "córcia" przyjdzie na świat. Ja do niej "chyba wnuczka", to teść i mój były mąż to mnie wzrokiem zabijali. Taka sytuacja :-) No ale ja bezczelna jestem i chamska, więc wkrótce się każdy znalazł na swoim miejscu, teściowa na miejscu babci, a mama na miejscu mamy. Aczkolwiek w szpitalu jak przyszła zobaczyć małą i mnie po porodzie zaraz to walnęła mi tekstem (nie zapomnę do końca życia) "Dziękujemy Ci!". Za co do cholery? To ja SOBIE urodziłam, a nie im. No masakra hehehehe. Ale stare dzieje, dziś moja córcia ma prawie 9 lat, a teściowa jest ex-teściową i czasem dzwoni jak ma wolne, że może się zająć małą jakbym potrzebowała. Nawet z gratulacjami zadzwoniła, jak zaszłam w ciążę. Niesamowite :-D
Moja mama jest przede wszystkim młoda, ma dopiero 55 lat i wnuczkę 9-letnią i 1,5-rocznego wnuka w UK. I teraz kolejne w drodze. Młoda, energiczna babcia z pomysłami godnymi 30-latki. Bo z kolei mama mojego M. to ma już ponad 60 lat i będzie to jej pierwszy wnuk, mimo że M. ma starszą siostrę... Także różnie to bywa. Obecnie jestem zadowolona ze stanu rodzinnego, nikt mi się nie wtrąca, mama czasem przyjdzie to nawet mi pomaga posprzątać czy coś, chyba kwestia pokazania charakteru.

Dzisiaj Dzień Kobiet, mój M. przed chwilą wstał i nagle oznajmił, że idzie z psem, choć tak normalnie to nie ruszyłby się do 11, wziął portfel a ja udawałam, że nie wiem czemu tak wygrzał. Oczywiście że do kwiaciarni :-D Ehhh ci faceci, myślą, że nas wykiwają hahahaha :rofl2:
o jaaa ale by mnie taka Tesciowa wkurzała, ja tez jestem z tych co nie dadzą sobie wejść na głowę. Bardzo dobrze ze ja usadzilas, coreczke jej rodzisz- a co Ty surogatka?
U mniejsi oszaleje z radości ale Oni nie chcą byc rodzicami tylko dziadkami zdecydowanie. Moi Rodzice sa lekko po 60, mam sporo starszego Brata który jak na razie dzieci nie ma, wiec Rodzice czuja niedosyt ;p
Mama ostatnio powiedziała ze jak bede miała dziecko to skończy sie rozpieszczanie mnie bo skupia sie całkiem na wnuczce/wnuku ;p

Zobacz załącznik 674646 Wszystkiego Najlepszego Z Okazji Naszego Święta!!!
Hahaha padłam!

Kobietki wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta! ;)

reklama
Witam niedzielnie.

Dziewczyny rozmowa o wątku zamkniętym jak dla mnie jest tylko rozmową a nie już jakimś postanowieniem. Temat na przyszłość. A poza tym wątki lub grupy zamknięte nie tworzy się z istniejącego tylko nowe.

Kamilove no ja tu też nowa jestem bo z tydzień się udzielam.

Ale ja dzisiaj śpiąca jestem. Ale ładna pogoda jest więc trzeba na spacer z dzieckiem iść.

Do góry