reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Jeszcze trochę czasu jest więc jakis na pewno wybiorę =) i też właśnie chce żeby był jakiś lekki i łatwy w składaniu i rozkładaniu =) a auto i tak chcemy zmienić na wakacje bo mamy małe 3 drzwiowe a jak później chcielibysmy jechać do pl to nie mielibyśmy jak się zabrać z bagazami na 4 osoby wózek i dużego psa =/

reklama
To i ja pokaze corcie moja Amelia w grudniu 3 skonczyla , i ja tylko twarz bo nie lubie sobie fotek robic

jeju czy mi się wydaję, czy wszytskie te dzieci takie mamusiowe :) twoja córeczka na ym zdjęciu w bluzce w paski jest bardzo do Ciebie podobna :)

Ja mam właśnie teraz problem nie wiem co zrobić. Chodzi o moja matkę.

Szczerze mówiąc trudny temat,nie wyobrażam sobie takiego zachowania ze strony mojej mamy oraz teściowej (ale z teściową wiedziałabym co zrobić :D), należałoby nie ograniczać jej kontaktów z dzieckiem, bo to jednak babcia, ale z drugiej strony po czymś takim można by było ją odizolować na jakiś czas, może wtedy zatęskni, powiedzieć jej po czasie dlaczego to zrobiłaś, może zrozumie, nie wiem jak można nie zrozumieć, oczywiscie różni są ludzie, a masz rodzeństwo? oczywiscie jeśli masz zakładam, że wszystkich tak samo traktuje, może powinniście wszyscy jakoś na nią wpłynąć

Mi wątek otwarty nie przeszkadza, zwłaszcza ze na zamkniętym nie widać suwaczkow... Ale zdjeć ogólnie nie chciałabym udostępniać...

Ja tez chyba jestem na minusie przez mdłości i wymioty, wiem ze cm mi ubywa i widać po sylwetce

A ja tam nie mam pojęcia róbcie co chcecie, zamykajcie wątek lub nie, mnie nie bierzcie pod uwage, bo mi obojętnie :D

ooo Blair tobie ubywa cm, omg jak ja bym chciała, takie cuda to nie u mnie ;) o tyle dobrze, że nie tyję, ale w pierwszej ciąży też do 20 tyg nie tyłam, a jak zaczelam to huhu

Jestem jedynym jej dzieckiem. Ale nie wiem czy to ma dla niej jakieś znaczenie. Ogólnie zawsze było tak że martwila sie i siebie najbardziej i o własny interes... myślę że ogólnie poszło jej o to że ona sobie zaplanowala ze przyjedzie do uk żeby opiekować się moją pierworodna (zredukowali jej etat w pracy początkiem roku) a teraz jak ja pójdę na macierzyński to opiekunka nie będzie mi potrzebna więc cały plan wziął w łeb... taka teoria mojego męża bo jak inaczej ogarnąć?

haha ale co ze niby za kase u was by się małą opiekowała? no to moze pomóżcie jej znalezc jakas prace ;) i do tego jakas rozrywke zeby miala sie czym zajac i sie mocno nie wtracala, a dzieci powiedz ze bedziesz miala cala gromadke, ciekawe jak zareaguje :D ja mam 3 siostry i naprwde ekstra jest :D

Hej :-)

Akatsuki ciężka sprawa z mama. Mam dość podobnie też nie możemy się dogadać. I my jeszcze mieszkamy razem. Myślę że małej chyba takiej wielkiej różnicy to nie zrobi jak się odetniesz skoro i tak mieszkacie w innych krajach.

Dolga zazdroszczę straconych cm, ja tylko rosne i to w zastraszającym tempie :-(

Ja juz tez powoli rozglądam się za rzeczami. Oglądam myślę co wybrać itd. Ale to już wcześniej robiłam jak jeszcze w ciąży nie byłam :-) wózek mam po pierwszej córce kupiliśmy jej po roku spacerowkę xlandera xmove to teraz tylko gondole dokupimy. Podobał mi się inny ale to już raczej zbędny wydatek i kolejne widzimisię.

Na prawdę nadrobić was po całym dniu to ciężka sprawa :p ja też już wózki przeglądałam :-) lubię mieć wszystko zaplanowane wtedy jestem spokojniejsza :-) a kupować i tak dopiero zacznę w wakacje :p

Co do wątku zamkniętego jestem za od samego początku, jednak to internet i wątek otwarty i nigdy nie wiadomo kto to czyta, śledzi itd... Miałam już zle doświadczenia więc teraz jestem dość anonimowa i w otwartym wątku zdjęć nie wstawię :-) ale miło zobaczyć z kim pisze. Śliczne wszystkie jesteście a dzieci wypisz wymaluj wasze miniaturki :-)

Malinka ja mam takie same odczucia wątku zamkniętego :-)

Szczęśliwa,też będę miała wózek po córce chociaż choruje na inny :-/ tak jak Ty nie chce widziwiac ;-)

Akatsuki, dobrze ze Twoja mama jest z dala od Ciebie ;-) Nie przejmuj się glupimy tekstami może niech zrozumie ze nie jest pepkiem świata i nie wszystko kręci się wokół niej :))

Co Do zamykania grupy ja bym sie jeszcze wstrzymala w sumie warto ja zamykac? Moze zrobmy tylko jeden watek zamkniety gdzie damy fotki czy cos a tu ogolnie bo moze ktos zechce pozniej dolaczyc Do NAS.
Popieram

ooo Blair tobie ubywa cm, omg jak ja bym chciała, takie cuda to nie u mnie ;) o tyle dobrze, że nie tyję, ale w pierwszej ciąży też do 20 tyg nie tyłam, a jak zaczelam to huhu
przed zajściem w ciąże dość ostro trenowałam zeby zrzucić kg do sukni ślubnej, wiec co jakiś czas sie mierzyłam i centymetr jak zaklęty mało co sie ruszał, wystarczył miesiąc mdłości i mam -5/6cm w udach, ok -2 w brzuchu, wiec musiały sporo boczki zejść bo widzialyscie ze brzus do przodu wybiło... To tego na twarzy mocno widać, jak sie uśmiecham to robią mi sie doleczki których wczesniej nie miałam. Jak u Rodicow mierzyłam płaszczyk i sie zapielam i jeszcze miałam luz to moja Mama ktora zna moj rozmiar złapała sie za głowę bo wczesniej to bym miała problemy z zapięciem. Ale ja sie tylko cieszę z tego powodu ;)

Jestem jedynym jej dzieckiem. Ale nie wiem czy to ma dla niej jakieś znaczenie. Ogólnie zawsze było tak że martwila sie i siebie najbardziej i o własny interes... myślę że ogólnie poszło jej o to że ona sobie zaplanowala ze przyjedzie do uk żeby opiekować się moją pierworodna (zredukowali jej etat w pracy początkiem roku) a teraz jak ja pójdę na macierzyński to opiekunka nie będzie mi potrzebna więc cały plan wziął w łeb... taka teoria mojego męża bo jak inaczej ogarnąć?
Ciężka sytuacja.... Ja bym chyba wyjaśniła o co chodzi czemu więzy sie rozluźniły, ale nie zmieniała podejścia dopóki nie zmieniłoby sie podejście Mamy....

U mnie jest odwrotna sytuacja zarówno moi Rodzice jak i przyszli Teściowie aż sie rwą aby byc dziadkami... teściowie maja juz dwóch wnuków, natomiast moi jeszcze dziadkami nie sa a bardzo by chcieli byc, wiec spodziewam sie ze radość bedzie ogromna :) choć pewnie tez bedzie pytanie z lekkim przerażeniem a co z doktoratem?! ;p cóż małe Szczescie najważniejsze :D

reklama
Akatsuki, dlaczego Twój pomysł został skrytykowany ?? Jeśli chodzi o Twoja mamę to zwyczajnie powiedziałabym co mi leży na sercu ;-) może zrozumie swój błąd ;-) poza tym to wasza decyzja o kolejnym dziecku i to Wy będziecie je wychowywać ;-)

Blair87 na zamkniętym możemy zostać w takiej samej formie co na otwartym i suwaczki będzie widać i będzie można dziękować i lubić posty ;-)

Kamilove,dlaczego mialabys zostać sama ?? Przecież też będziesz na zamkniętym :-)
A bo ja nowa jestem. Wy już tu tyle czasu piszecie, a ja dopiero dołączyła i tylko niewielka część z was kojarzę ze staraczek 2015 :) i pewnie ta część tez z tamtąd,kojarzy mnie bo od początku z dziewczynami jestem.

Tyle się napisałam i nie dodało mi posta :(

Trudno. Juz nie mam siły jeszcze raz tego pisać.
Dobrej nocy [emoji8]

Do góry