reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

ja teraz waze ok 53kg przy wzroscie 157, w 1 ciąży przytylam sporo ( z 58 na 76kg) teraz tez nie bedzie latwo bo juz mam zwiększony apetyt a nic nie ćwiczę :no:

reklama
Mnie to też trochę martwi...zwłaszcza to noszenie, schylanie się, targanie wózka po schodach itp. No ale trzeba sobie jakoś poradzić i mam nadzieję,że żadnych komplikacji nie będzie :-)

hejka. Ja wczoraj byłam kontrolnie u lekarza, jak narazie wszystko jest ok, beta urosła prawidłowo, na usg widać pęcherzyk ale narazie pusty. We czwartek mam powtórzyć bete i jak będzie powyżej 1500 to w piątek na wizyte, bo wtedy powinno być już dzidzie widać. Na tą chwile mam dalej brać duphaston, kwas foliowy i jakieś witaminki na I trym. Dziś jeszcze mnie brzuch nie bolał ale za to piersi dają w kość, bolą bardziej niż przed @ i kręgosłup jak dużo siedze ale z tym to wydaje mi się chyba trochę za wcześnie. Chociaż znajoma w pierwszej ciąży miała okropnie duży brzuch a w drugiej ledwo co bylo widać do porodu, więc może i ja tak będę mieć że "schowa się pod kręgosłupem" :D Z wagą u mnie jest masakra. Zostało mi 10kg po pierwszej ciąży, a po ciążach poronionych kolejne 5kg, których nie mogłam zrzucić, więc mam 15 kg nadwagi ;/ Po drugim poronieniu robiłam badania, w tym tarczyce i wyszło że jest ok, więc nie wiem czemu nie mogę schudnąć choć ruchu mam dużo. ;/

relgx1hppnub53ja.png
[/url]

Aniołek 8tc grudzień 2013
Aniołek 11tc kwiecień 2014

f2w3dqk3xim40aiy.png
[/url]

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki rano pisałam ale chyba gdzieś uciekła wiadomość ja w pierwszej ciąży przytylam 14 z tego 4400 sam synek ważył, teraz mam nadzieję że nie więcej będzie przez ostatni rok walczyłam jeszcze z kg po ciąży i kiedy się udało osiągnąć cel następna ciąża więc pewnie znowu będzie co robić, a co do dzwigania to teraz mam 14 kg. Do podnoszenia chociaż staram się ograniczać ale wiadomo są sytuacje ze trzeba dziecko podniesc:-) miłego dnia

Witajcie :)
w szczególności Mrowkaa Ciebie z marca 2014 :) gratuluje wszystkim przyszłym mamom i podziwiam niektóre za szybką kolejną ciążę..

ja na razie czekam na miesiączkę, którą mam nadzieje dostanę.. (spóźnia mi się), nie planowaliśmy teraz kolejnego maleństwa.. jestem w rozsypce..

Witajcie :)
w szczególności Mrowkaa Ciebie z marca 2014 :) gratuluje wszystkim przyszłym mamom i podziwiam niektóre za szybką kolejną ciążę..

ja na razie czekam na miesiączkę, którą mam nadzieje dostanę.. (spóźnia mi się), nie planowaliśmy teraz kolejnego maleństwa.. jestem w rozsypce..

Damy radę, nie martw się, ja też w marcu rodziłam i trzeba myślec pozytywnie ;)

Witam Was kobietki po weekendowo :)

Przeziębienie zagrzebane także jest ok. Dzisiaj byłam na badaniach zleconych przez gina tych wszystkich hiv, hvv toksoplazmozach itp i co i 190 zł poszło, ale czegóż to się dla dzidzia nie robi. Zrobiłam, też z ciekawości tę bete i jutro odbiorę :) Wizytę z podglądaniem mamy 11.02.

Co do objawów hmm spać mogłabym wszędzie i o każdej porze, a wcześniej raczej śpiochem nie byłam. Co do ciągnięcia ciągnie jak połażę długo jakoś, i na wieczór "wydyma" ;P

Waga o u mnie to się portki trzęsą mocno, bo nie chce za dużo przytyć, właściwie nic ponad to co będę musiała. Chociaż przy pierwszej po trzech miesiącach byłam już -7. Teraz chuda jestem, żebra znać i nie chcę tyć mamooooo :) Myślę, że maks 9kg, uważam mocno na to co jem i ile jem. Zawsze uważam, ale teraz 2 razy bardziej.

Zieeeew,,,,,, idę do pierworodnej :) Feryje mamy ;)

Miłego dnia.

dolga dzięki za słowa pocieszenia.. gdy to okaże się prawdą..
isabela:) wiem coś o wzdymaniu.. mam tak parę dni.. męka.. a wcześniej tego nie miałam..
Ale czy to ciąża nie wiem,.. nie chce testować.. boję się własnej reakcji jakbym ujrzała te dwie krechy..

Jejku ja w pierwszej ciąży przytyłam 17 kg :-D ale wróciłam do wagi po 5 miesiącach po porodzie teraz jestem na -1 i startuje z wagą 66 kg przy 180cm wzrostu, ale nie chciałabym już tyle przytyć a zaczęłam więcej przybierać jak zaczęłam jeść słodycze pod koniec II trymestru :-)

reklama
igena na pocieszenie dodam, że przy mocnym okresie takie miałam też, ale teraz to takie okrąglusie, więc na razie czekaj, choć podziwiam za cierpliwość. Ja już u gina byłam, dwa testy zrobione także się cieszymy :) A mąż już z brzuchem przed snem rozmawia :-D:-D

Do góry