reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

ja teraz waze ok 53kg przy wzroscie 157, w 1 ciąży przytylam sporo ( z 58 na 76kg) teraz tez nie bedzie latwo bo juz mam zwiększony apetyt a nic nie ćwiczę :no:

reklama
Mnie to też trochę martwi...zwłaszcza to noszenie, schylanie się, targanie wózka po schodach itp. No ale trzeba sobie jakoś poradzić i mam nadzieję,że żadnych komplikacji nie będzie :-)

hejka. Ja wczoraj byłam kontrolnie u lekarza, jak narazie wszystko jest ok, beta urosła prawidłowo, na usg widać pęcherzyk ale narazie pusty. We czwartek mam powtórzyć bete i jak będzie powyżej 1500 to w piątek na wizyte, bo wtedy powinno być już dzidzie widać. Na tą chwile mam dalej brać duphaston, kwas foliowy i jakieś witaminki na I trym. Dziś jeszcze mnie brzuch nie bolał ale za to piersi dają w kość, bolą bardziej niż przed @ i kręgosłup jak dużo siedze ale z tym to wydaje mi się chyba trochę za wcześnie. Chociaż znajoma w pierwszej ciąży miała okropnie duży brzuch a w drugiej ledwo co bylo widać do porodu, więc może i ja tak będę mieć że "schowa się pod kręgosłupem" :D Z wagą u mnie jest masakra. Zostało mi 10kg po pierwszej ciąży, a po ciążach poronionych kolejne 5kg, których nie mogłam zrzucić, więc mam 15 kg nadwagi ;/ Po drugim poronieniu robiłam badania, w tym tarczyce i wyszło że jest ok, więc nie wiem czemu nie mogę schudnąć choć ruchu mam dużo. ;/

relgx1hppnub53ja.png
[/url]

Aniołek 8tc grudzień 2013
Aniołek 11tc kwiecień 2014

f2w3dqk3xim40aiy.png
[/url]

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki rano pisałam ale chyba gdzieś uciekła wiadomość ja w pierwszej ciąży przytylam 14 z tego 4400 sam synek ważył, teraz mam nadzieję że nie więcej będzie przez ostatni rok walczyłam jeszcze z kg po ciąży i kiedy się udało osiągnąć cel następna ciąża więc pewnie znowu będzie co robić, a co do dzwigania to teraz mam 14 kg. Do podnoszenia chociaż staram się ograniczać ale wiadomo są sytuacje ze trzeba dziecko podniesc:-) miłego dnia

Witajcie :)
w szczególności Mrowkaa Ciebie z marca 2014 :) gratuluje wszystkim przyszłym mamom i podziwiam niektóre za szybką kolejną ciążę..

ja na razie czekam na miesiączkę, którą mam nadzieje dostanę.. (spóźnia mi się), nie planowaliśmy teraz kolejnego maleństwa.. jestem w rozsypce..

Witajcie :)
w szczególności Mrowkaa Ciebie z marca 2014 :) gratuluje wszystkim przyszłym mamom i podziwiam niektóre za szybką kolejną ciążę..

ja na razie czekam na miesiączkę, którą mam nadzieje dostanę.. (spóźnia mi się), nie planowaliśmy teraz kolejnego maleństwa.. jestem w rozsypce..

Damy radę, nie martw się, ja też w marcu rodziłam i trzeba myślec pozytywnie ;)

Witam Was kobietki po weekendowo :)

Przeziębienie zagrzebane także jest ok. Dzisiaj byłam na badaniach zleconych przez gina tych wszystkich hiv, hvv toksoplazmozach itp i co i 190 zł poszło, ale czegóż to się dla dzidzia nie robi. Zrobiłam, też z ciekawości tę bete i jutro odbiorę :) Wizytę z podglądaniem mamy 11.02.

Co do objawów hmm spać mogłabym wszędzie i o każdej porze, a wcześniej raczej śpiochem nie byłam. Co do ciągnięcia ciągnie jak połażę długo jakoś, i na wieczór "wydyma" ;P

Waga o u mnie to się portki trzęsą mocno, bo nie chce za dużo przytyć, właściwie nic ponad to co będę musiała. Chociaż przy pierwszej po trzech miesiącach byłam już -7. Teraz chuda jestem, żebra znać i nie chcę tyć mamooooo :) Myślę, że maks 9kg, uważam mocno na to co jem i ile jem. Zawsze uważam, ale teraz 2 razy bardziej.

Zieeeew,,,,,, idę do pierworodnej :) Feryje mamy ;)

Miłego dnia.

dolga dzięki za słowa pocieszenia.. gdy to okaże się prawdą..
isabela:) wiem coś o wzdymaniu.. mam tak parę dni.. męka.. a wcześniej tego nie miałam..
Ale czy to ciąża nie wiem,.. nie chce testować.. boję się własnej reakcji jakbym ujrzała te dwie krechy..

Jejku ja w pierwszej ciąży przytyłam 17 kg :-D ale wróciłam do wagi po 5 miesiącach po porodzie teraz jestem na -1 i startuje z wagą 66 kg przy 180cm wzrostu, ale nie chciałabym już tyle przytyć a zaczęłam więcej przybierać jak zaczęłam jeść słodycze pod koniec II trymestru :-)

reklama
igena na pocieszenie dodam, że przy mocnym okresie takie miałam też, ale teraz to takie okrąglusie, więc na razie czekaj, choć podziwiam za cierpliwość. Ja już u gina byłam, dwa testy zrobione także się cieszymy :) A mąż już z brzuchem przed snem rozmawia :-D:-D

Do góry