reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

kurcze wiecie co mi się zdarza zapominać że jestem w ciąży, jak się ma dużo zajęć, dziecko, praktycznie bez objawów, brzuch ato można zapomnieć na chwilę :-) zjeżdżałamdziś z córeczką na sankach i później sobie myślałam że jestem niepoważna bo dosyć szybko zjeżdżaliśmy po wybojach, no nie pomyślałam o tym że jestem w ciąży i nie powinnam a teraz biję się z myślami.

co do libido to narazie jest ok ;-)

brzucha narazie nic nie widać i nie spodziewam się tak szybko choc ponoć w drugiej ciąży właśnie szybciej widać, w pierwszej dopiero coś tam zaczęło wystawać 4,5-5 miesiąc

gosiaczekheh ja też miewam taki kolkowy ból po prawej stronie, kłócia i ciągnięcia aż się zastanawiam czy to już wszystko tak mocno się rozciąga że tak to odczuwam? nie pamiętam jak było poprzednim razem :-)

krewetka bardzo duza beta :-) może faktycznie dwójeczka..;-)

reklama
krewetka hehe bliźniaki podobno fajna sprawa, koleżance się trafiły :)

.

:eek:

No odebrałam bete miałam 271,03 w porównaniu do krewetki wydaje mi sie strasznie mało niby w opisie było 3, 4 miesiąc ale Krewetka ze swoim wynikiem położyłas mnnie na łopatki ;-)

chyba 3-4 tydzien? przy 5-6 tygodniu beta juz znacznie wzrasta wiec Twoj wynik jest ok

krewetka bardzo duza beta :-) może faktycznie dwójeczka..;-)
o nieee :no:

u mnie jak narazie tylko lekko bolące piersi jak przed @

Niksa beta wyglada ok, najważniejszy jest przyrost ;) ja pomiary zakończyłam na trzeciej becie z wynikiem 432,5 tydz temu i lekarzpoeiedzial ze jest ok i nie ma sensu robić dalej ;)

Dreamgirl u nas zakaz od lekarza, wiec libido musi sie dostosować

Dolga ja zwykle mam problemy w druga str, a tu bach zaparcia, cos nowego

Gosiaczek ja tez miałam takie kłucia i chyba je rozszyfrowałam. Jak miałam zaparcia to jelito mnie bolało, po wizycie w wc przechodziło, moze i u Ciebie to to samo?

Małkus spokojnie dziecku nic nie bedzie, ale następnym razem niech córka jedzie sama ;p

Zbieram sie do roboty...

Hehe, no proszę... Czyli nie jestem jedyna z pomniejszoną chęcią :) Miejmy nadzieję, że to zaraz wróci, bo mój M. się zapłacze. :D
Jakiś mamy fajny rzut ciężarówek - w zasadzie żadna z nas nie ma tradycyjnych i tych mniej lubianych objawów ciąży, jak wymioty itd. Fajnie :)
Ja dzisiaj mam dzień z dziećmi znajomych - jedziemy do centrum technologicznego :) Także czekają mnie 3-4 godziny tłumaczenia co i jak działa. Ale to fajnie.
A jak Wasza waga? U mnie powiedzmy, że stoi, ale zaczynam z fatalną wagą 70kg :( Przy wzroście 1,6m to nie jest zbyt fajne. No ale cóż, w zasadzie pierwszą ciążę też tak zaczęłam :) Skończyłam w dniu porodu z wagą 86 hehehehe :) Może tym razem nie urośnie tak bardzo :)
Ćwiczycie coś? Ja od tygodnia jakieś ćwiczenia dla I i II trymestru, rozciąganie i różne takie :) A Wy?

Dzień dobry :)
Moja waga woła o pomstę do nieba. Mam otyłość I stopnia, bo po poprzedniej ciąży zostało mi mnóstwo kg...do tego mam poporodowe zapalenie tarczycy, które doprowadziło do jej niedoczynności więc dodatkowo trudno mi się pozbyć tych kilogramów :( boję się strasznie ile tym razem przytyję :(

Dreamgirl mnie dziś brzusio zaczął lekko boleć :/ ale kłują jajniki i macica, więc biorę to za dobry a nie zły znak, natomiast ostatnio piersi robią sie nie do zniesienia, le to nic dla tego Maleństwa ze wszystkim sobie poradzę :D Może to ten okres roku że ciężarne nie mają objawów? :p
Ja wystartowałam z 70kg :/ przy wzroście 1,73m, przed ciążą chodziłam intensywnie na siłownię od listopada, kilka razy w tyg bo zaczęłam sie odchudzać do ślubu :) teraz mam zakaz od lekarza ćwiczeń, więc nic nie robię, ale z tego względu że mnie trochę mdli i nie mam apetytu to mało jem, więc mam nadzieję że nie urosnę wielka :) jakieś rozciąganie może wprowadzę w drugim trymestrze, jak będzie już bezpieczniej

w pracy się okazało że chłopak jeden przyszedł z grypą, świetnie :/ staram się od niego trzymać jak najdalej

Małkus to ja tak w pierwszej ciąży się zapomniałam, że w niej jestem i koło 12 tyg pojechałam na wycieczkę rowerową około 30km, ale wszystko jakos ok było hehe

A właśnie i ja mam jakis kłujący ból, ale tak jak Blair 87 bardziej podejrzewam jelita, choć niewykluczone, że to jajniki :)

O wadze nic nie mówcie, obiecałam sobie, że zanim zajde w kolejną ciążę poćwicze brzuch i w ogóle, że sie cellulit zmniejszył, a tu nic przy małym dziecku to się nic nie chce i oczywiscie zostało mi 3 nadprogramowe kg, wiec ja zaczynam z wagą jescze większa, bo aż 76kg przy wzroście 170, no ale nic trudno. W poprzedniej ciąży przytyłam jakieś 16kg, może teraz będzie mniej :)

ja mam gwarantowany codzienny aerobik przy moim mały stworku ;-) a szczerze to ćwiczenia są świetną sprawą...z resztą sama mam co zrzucać....:sorry: po ciąży nie wróciłam do wagi wyjściowej a tu za chwilę znowu przyjdzie przytyć....No ale cóż, przysięgłam sobie,że po drugim dziecku (i pewnie ostatnim) biorę się za turbo odchudzanie.

reklama
ja w pierwszej powiększyłam się o 14 kg....mam nadzieję,że tym razem los będzie łaskawszy :eek:

Teraz chcąc nie chcąc będziemy miały więcej ruchu, ja poprzednia ciążę od połowy praktycznie przelezalam bo zagrażal mi przedwczesny poród, a teraz nawet jak będzie zagrazal to leżenia nie ma, na dodatek te noszenie małego na rękach, chyba nie powinnam, ale cóż poradzę ze on jeszcze nie chodzi

Do góry