reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
maran-atha współczuję z tym usg, ja mam za 2tyg a mało jajka nie zniosę :p

krewetka hehe bliźniaki podobno fajna sprawa, koleżance się trafiły :)

dolga ja z objawów to mam: powiększone i bolące piersi, a sutki są nie do dotknięcia, czasem lekkie mdłości i czasem coś zakłuje w brzuchu i zaparcia ;/. ogólnie czuje się jak nie w ciąży, mam sporo energii zwłaszcza rano, ale popołudniami już bym chętnie drzemała albo wcześnie kładła się spać.
To moja pierwsza ciąża, ale przez to że miałam trochę sadełka zwłaszcza w obrębie brzucha, to już widać co nieco... widzę że nie jest taki jak kiedyś że tylko tłuszczyk, tylko ładnie idzie zaokrąglenie od dołu, zwłaszcza wieczorem to widać, ale myślę ze to przez jedzenie/wzdęcia też.

na dobry sen jeszcze mnie Narzeczony wkurzył, ech te chłopy...

No odebrałam bete miałam 271,03 w porównaniu do krewetki wydaje mi sie strasznie mało niby w opisie było 3, 4 miesiąc ale Krewetka ze swoim wynikiem położyłas mnnie na łopatki ;-).Morfologie też robiłam bo pod koniec pierwszej ciąży miałam straszne problemy z płytkami i spędziłam ponad miesiąc w szpitalu, może któraś z mam też miała podobny problem ?

Dreamgirl ja mieszkam od 9 lat w IE i oni podobny jak w UK maja system opieki nad ciezarnymi, ale tu nie ma aborcji. Tu nawet kobiecie u ktorej stwierdzono śmierć mozgu nie dokonali aborcji tylko podtrzymywali ja az do czasu gdy dziecko bedzie na tyle rozwiniete by moglo przezyc po cesarce. Po gwalcie tez kobieta nie moze miec aborcji... tu prawo jest jeszcze bardziej radykalne niz w Pl. Jak ciaza jest fizjologiczna i wszystko ok to system sie sprawdza, ale jak sa komplikacje to wszystko jest utrudnione, nikt nie daje progesteronu na podtrzymanie itp.

Dziewczyny a jak u Was z libido? Mi spadło przyznam i to dość dotkliwy objaw zwłaszcza dla mojego M. U Was też tak jest?

oo patrzy nie powiązałam moich zaparć z ciążą :D Mi w pierwszej ciąży było widać dopiero jakoś w połowie 5 msca :D a jak teraz ju bedzie widac to nie wiem co to bedzie :)

A u nas to normalka taka mała kłotnia na sen, a rano jakgdyby nigdy nic sie nie wydarzyło :)

Dziewczyny a jak u Was z libido? Mi spadło przyznam i to dość dotkliwy objaw zwłaszcza dla mojego M. U Was też tak jest?

Mi spadło juz 1,5 roku temu (w pierwszej ciąży, a po ciąży to w ogóle masakra), ze 4 msce temu troche wzrosło, a teraz znowu spadki ech..

hej dziewczyny, ale mam zaległości ;P postaram się nadrobić :) Ja czuję się normalnie wcale jak nie w ciąży. W przyszły piątek pierwszy scan a 19 marca będzie scan w 3cim miesiącu, dzisiaj dostałam list. Ja też mało co jajka nie zniosę:p ja mam czasami taki kolkowaty ból z prawej strony poniżej pępka.. lekarz nie wie jaka może być przyczyna, czy któraś z Was miała podobny ból??

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry