reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Kamilove to, że nie dają zdjęć to dziwne, albo oszczędzają na papierze albo tego nie dokumentują, bo generalnie to powinno się dostawać jako dowód odbycia badania a jedno w kartę. Najważniejsze, że wszystko ok.

Betunka zdjęcia psiaków są powalające. Chłopaki też super, a ty to szczuplutka jesteś.

Blair no to się udało z tymi policjantami.

No taka młoda to ja już nie jestem, bo 34 w tym roku skończę.

Zawroty głowy mam straszne dzisiaj. Nie wiem od czego.

Ostatnia edycja:
reklama
GosiaLew,

W szpitalu u nas nie dawali nigdy żadnych zdjęć z usg. Leżałam trzy raz to tego jestem pewna. Sam opis badania na wypisie tylko był. Wszystko szło w ten dokument przyjęcia. I pewnie szlo by to wyciągnąć i dostać ksero ale trzeba by zapłacić.

A w przychodni na NFZ co prawda ja chodziłam tylko do dwóch. To do ręki nie dawali w żadnej wszystko w kartę do dokumentacji. Nawet za kasę nie szło dostac. Bo na wątku staraczek dziewczyny mi pisały, że one po 25zl placily i zdjęcia dostawały u nas nie było czegoś takiego.
W szpitalu za 30zl dostałabym komplet zdjęć lekarz się pytał. Ale teraz to to wszystko było raczej nie dokumentowane bo sprawdzili tylko czy mam ubezpieczenie, a żadnych papierów nie wypełniałam. Wiec chyba nawet śladu nie mają, że byłam na tej IP. Nie wiem ja się na tym nie znam.

kamilove no ale co z usg które masz mieć w karcie, u nas np jak przychodzisz do porodu i w ogole chyba jak trafisz na ip to masz dodkumenty, tj kate ciazy, wsyztskie badania i usg, a to dla nich do objerzenia, zeby wiedzieli co i jak, a u was jak to sie odbywa, dziwna sprawa i w ogole płacić za zdjęcia :/

Dolga,

No to mam w karcie wpisują mi parametry dzidzi i Lekarz się podpisuje. Jak apka w końcu będzie raczyła dodać zdjęcie to wam pokaze. I dostawałam takie trzy wykresy z wymiarami. One są przypiete do karty i jest z 12 tygodnia, polowkowego i z 3 trymestru. Ale ja na usg trzeciego trymestru byłam jeszcze dodatkowo na 3d wiec z tamtąd mam filmik i odpis papierowy. No i zdjęcie 3d.

Dziewczyny ja badań tez nie dostaje do ręki wszystko trafia prosto do lekarza. Chyba ze robie prywatnie. U nas tak nie ma. I on ci wpisuje wszystko w kartę.

reklama
uploadfromtaptalk1425736772916.jpguploadfromtaptalk1425736781643.jpg tak wygląda karta i wypis ze szpitala i to jest tylko tyle co się u nas dostaje. Nie ma nic więcej. Chyba, że się pójdzie prywatnie.

Załączniki

• uploadfromtaptalk1425736772916.jpg
    uploadfromtaptalk1425736772916.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 60
  • uploadfromtaptalk1425736781643.jpg
    uploadfromtaptalk1425736781643.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 61
Do góry