reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Super foty dziewczyny, ja znalazłam najświeższe zdjęcie z chrzcin tj z lipca 2014 zaraz wrzucę, a ty akatsuki chcesz oglądać a pooglądać nie dasz ;)

Betunka doskonale cie rozumiem z ta budowa, my wykanczalismy na końcówce ciąży i jak się mały urodził i nie bardzo miałam jak tam wszystkiego dopilnować i tu dosyć dzielnie spisał się mąż i mój tata ;) Niezle z tymi snami, ja takich prorocze nie miewam i w tej ciąży jak narazie żadnego snu, ale w poprzedniej jak się dowiedziałam o problemach to śnilo mi się parę razy ze urodziłam taka kruszynke co się na dłoni mieści ech...

reklama
Witam weekendowo :D

kamilova witam, co do plamień to najlepiej skonsultuj sie ze swoim lekarzem, pewnie wszystko jest ok. powodzenia.

Co do jedzenia to jem wszystko, tak samo robiłam w pierwszej ciazy, sushi (sprawdzone zrodlo), wszystkie ryby wędzone i nie tylko, sery pleśniowe, brie itp, mleko pije :D a syn zdrowy sie urodził i ja tez byłam zdrowa. Podobnie podczas karmienia piersia, nie stosowałam żadnej "diety matki karmiacej" i moze dlatego synek nie ma żadnych alergii pokarmowych, nie miał typowych kolek :) zreszta teraz weszły nowe wytyczne zeby nie stosować diety eliminacyjnej podczas kp..
przy pierwszej córci miałąm zalecenie do diety przy kp i z pewnością to była najlepsza dieta ale z efektami dla mnie ;) już po pół roku biegałam bez krępacji w bikini ;) przy drugiej córci niby już było zalecenie żeby nie stosować diet eliminacyjnych ale u niej mieliśmy straszne kolki więc i tak nie szalałąm z jedzeniem.
A co do jedzenia w samej ciąży to generalnie wydaje mi sie że normalnie jadam bardzo zdrowo (bez fast foodów, chipsów, gazowanych, zwracam uwagę na zawartość produktów itp) więc teraz też nie mam żadnej różnic w żywieniu i chyba z jedynych grzeszków to pozwoliłam sobie (i będę pozwalać) na sushi ;)

dziewczyny które sa po stratach też tak miałyście że drżycie na ten tydzień ciąży w którym straciłyście dziudziusia? Ja straciłam w 6-tym tygodniu i pod względem psychicznym to był dla mnie najgorszy tydzień...
oj drżymy drżymy, przede mną najgorszy tydzień - pierwszą ciążę poroniłam w 12 tygodniu i teraz czekam aż przekroczymy tą "magiczną" barierę zeby móc trochę lżej oddychać...

Xmamuśka bardzo fajne zdjęcia, a córce śliczne i baardzo do mamusi podobne.

Wczoraj byłam na wizycie, pooglądałam łobuza, który się pupą odwrócił ;) wszystkie wyniki w normie, maluszek tez pięknie się rozwija. Na 23 marca mam już umówione badanie usg genetyczne.

a po powrocie do domu zaszalałam i zrbiłam pizzę oj przepraszam - ja tylko asystowałam a moje dziewczyny robiły :) później całą rodzinką ogladaliśmy Madagaskar 3 :) uwielbiam takie wieczory

dzisiaj piękna pogoda sie zapowiada więc pewnie jakiś długi spacer zaliczymy :)

Miłego weekendu dziewczyny

Haha no na kawę ok, tylko trochę daleko ;)
Pierwsze skojarzenie jak cie zobaczyłam to "ostra laska " heh hehe
My to w ogóle z tych co fotek nie cytaty,cykamy wiec u nas mało fotek ogólnie :)

no własnie podobno sprawiam wrażenie takiej co się nia nie zadziera :p haha i dobrze :p
Aparat ja mam na stałe przyrośnięty do ręki, ale najbardziej to lubie astro fotografie :)

Kurcze wszystkie dodajecie zdjęcia z swoimi pociechami =) też bym chciała się już pochwalic swoim maleństwem nie umiem się doczekać =) a zdjęcia Akatsuki nie chcą mi się wyświetlić na telefonie =/ =/

Dziewczyny zdjcia super.

Ja wczoraj poszłam spać wcześniej i spałam dziś do 9. Tylko cały czas w głowie mi się kręci jak wstaję. Chyba za dużo snu.

Kamilove jak masz przez weekend na zawał paść ze stresu to lepiej na IP jechać, szczególnie, ze masz problem z progesteronem.

A to ja z moim Kubusiem. Zdjęciaz zeszłego roku, bo ja też z tych co same więcej zdjęć robią A to drugie to ze stycznia.

DSC_0562.jpg20150104_090053.jpg

W pierwszym trymestrze to chyba można farbować włosy?

Załączniki

• DSC_0562.jpg
    DSC_0562.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 100
  • DSC_0691.jpg
    DSC_0691.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 55
  • 20150104_090053.jpg
    20150104_090053.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 98
Ostatnia edycja:
Kurcze jak do domu wrócę to was lepiej pooglądać bo w tel jakoś słabo widać :)

Gosia ja tam farbowalam i zamierzam farbowac cała ciążę, poprzednia tez farbowalam, może ewentualnie farb bez amoniaku używać i myślę że nic nie zaszkodzi

A ja dzisiaj zastępuje mamę w pracy ii jeju jak mi dobrze, wyszłam do ludzi bez dziecka hehe a za to jeszcze mi się trochę ciuszków dostanie ;)

Xmamuska śliczne córeczki i bardzo podobne do ciebie =D też mam jedną sunie shih tzu tylko że wPl namówiłam rodziców 4 lata temu na nią i po dwóch latach błagan zgodzili się bo miałam już obecnie jednego kundelka który w tym roku skonczyl 17 lat. Mama tak zakochała się w shih tzu że teraz chce kolejnego kupić =)

Bo jak ktoś ma choć 1 shih tzu to wie o czym mowa,ja się zakochałąm bardzo :-)

reklama
Dziękuje dziewczyny za miłe słowa :-) Ja również uwielbiam zdjęcia robić,normalnie bzika mam

Tak patrze na Was wy wszystkie takie młodziutkie i szczuplutkie :-D Śliczne dziewczyny i śliczne dzieciaczki

Do góry