reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Super foty dziewczyny, ja znalazłam najświeższe zdjęcie z chrzcin tj z lipca 2014 zaraz wrzucę, a ty akatsuki chcesz oglądać a pooglądać nie dasz ;)

Betunka doskonale cie rozumiem z ta budowa, my wykanczalismy na końcówce ciąży i jak się mały urodził i nie bardzo miałam jak tam wszystkiego dopilnować i tu dosyć dzielnie spisał się mąż i mój tata ;) Niezle z tymi snami, ja takich prorocze nie miewam i w tej ciąży jak narazie żadnego snu, ale w poprzedniej jak się dowiedziałam o problemach to śnilo mi się parę razy ze urodziłam taka kruszynke co się na dłoni mieści ech...

reklama
Witam weekendowo :D

kamilova witam, co do plamień to najlepiej skonsultuj sie ze swoim lekarzem, pewnie wszystko jest ok. powodzenia.

Co do jedzenia to jem wszystko, tak samo robiłam w pierwszej ciazy, sushi (sprawdzone zrodlo), wszystkie ryby wędzone i nie tylko, sery pleśniowe, brie itp, mleko pije :D a syn zdrowy sie urodził i ja tez byłam zdrowa. Podobnie podczas karmienia piersia, nie stosowałam żadnej "diety matki karmiacej" i moze dlatego synek nie ma żadnych alergii pokarmowych, nie miał typowych kolek :) zreszta teraz weszły nowe wytyczne zeby nie stosować diety eliminacyjnej podczas kp..
przy pierwszej córci miałąm zalecenie do diety przy kp i z pewnością to była najlepsza dieta ale z efektami dla mnie ;) już po pół roku biegałam bez krępacji w bikini ;) przy drugiej córci niby już było zalecenie żeby nie stosować diet eliminacyjnych ale u niej mieliśmy straszne kolki więc i tak nie szalałąm z jedzeniem.
A co do jedzenia w samej ciąży to generalnie wydaje mi sie że normalnie jadam bardzo zdrowo (bez fast foodów, chipsów, gazowanych, zwracam uwagę na zawartość produktów itp) więc teraz też nie mam żadnej różnic w żywieniu i chyba z jedynych grzeszków to pozwoliłam sobie (i będę pozwalać) na sushi ;)

dziewczyny które sa po stratach też tak miałyście że drżycie na ten tydzień ciąży w którym straciłyście dziudziusia? Ja straciłam w 6-tym tygodniu i pod względem psychicznym to był dla mnie najgorszy tydzień...
oj drżymy drżymy, przede mną najgorszy tydzień - pierwszą ciążę poroniłam w 12 tygodniu i teraz czekam aż przekroczymy tą "magiczną" barierę zeby móc trochę lżej oddychać...

Xmamuśka bardzo fajne zdjęcia, a córce śliczne i baardzo do mamusi podobne.

Wczoraj byłam na wizycie, pooglądałam łobuza, który się pupą odwrócił ;) wszystkie wyniki w normie, maluszek tez pięknie się rozwija. Na 23 marca mam już umówione badanie usg genetyczne.

a po powrocie do domu zaszalałam i zrbiłam pizzę oj przepraszam - ja tylko asystowałam a moje dziewczyny robiły :) później całą rodzinką ogladaliśmy Madagaskar 3 :) uwielbiam takie wieczory

dzisiaj piękna pogoda sie zapowiada więc pewnie jakiś długi spacer zaliczymy :)

Miłego weekendu dziewczyny

Haha no na kawę ok, tylko trochę daleko ;)
Pierwsze skojarzenie jak cie zobaczyłam to "ostra laska " heh hehe
My to w ogóle z tych co fotek nie cytaty,cykamy wiec u nas mało fotek ogólnie :)

no własnie podobno sprawiam wrażenie takiej co się nia nie zadziera :p haha i dobrze :p
Aparat ja mam na stałe przyrośnięty do ręki, ale najbardziej to lubie astro fotografie :)

Kurcze wszystkie dodajecie zdjęcia z swoimi pociechami =) też bym chciała się już pochwalic swoim maleństwem nie umiem się doczekać =) a zdjęcia Akatsuki nie chcą mi się wyświetlić na telefonie =/ =/

Dziewczyny zdjcia super.

Ja wczoraj poszłam spać wcześniej i spałam dziś do 9. Tylko cały czas w głowie mi się kręci jak wstaję. Chyba za dużo snu.

Kamilove jak masz przez weekend na zawał paść ze stresu to lepiej na IP jechać, szczególnie, ze masz problem z progesteronem.

A to ja z moim Kubusiem. Zdjęciaz zeszłego roku, bo ja też z tych co same więcej zdjęć robią A to drugie to ze stycznia.

DSC_0562.jpg20150104_090053.jpg

W pierwszym trymestrze to chyba można farbować włosy?

Załączniki

• DSC_0562.jpg
    DSC_0562.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 107
  • DSC_0691.jpg
    DSC_0691.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 60
  • 20150104_090053.jpg
    20150104_090053.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 105
Ostatnia edycja:
Kurcze jak do domu wrócę to was lepiej pooglądać bo w tel jakoś słabo widać :)

Gosia ja tam farbowalam i zamierzam farbowac cała ciążę, poprzednia tez farbowalam, może ewentualnie farb bez amoniaku używać i myślę że nic nie zaszkodzi

A ja dzisiaj zastępuje mamę w pracy ii jeju jak mi dobrze, wyszłam do ludzi bez dziecka hehe a za to jeszcze mi się trochę ciuszków dostanie ;)

Xmamuska śliczne córeczki i bardzo podobne do ciebie =D też mam jedną sunie shih tzu tylko że wPl namówiłam rodziców 4 lata temu na nią i po dwóch latach błagan zgodzili się bo miałam już obecnie jednego kundelka który w tym roku skonczyl 17 lat. Mama tak zakochała się w shih tzu że teraz chce kolejnego kupić =)

Bo jak ktoś ma choć 1 shih tzu to wie o czym mowa,ja się zakochałąm bardzo :-)

reklama
Dziękuje dziewczyny za miłe słowa :-) Ja również uwielbiam zdjęcia robić,normalnie bzika mam

Tak patrze na Was wy wszystkie takie młodziutkie i szczuplutkie :-D Śliczne dziewczyny i śliczne dzieciaczki

Do góry