reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Hej dziewczyny u mnie kilka dni przerwy bo zapierdziel na budowie miałam to wykańczanie mnie wykończy...

Ladyk ja miałam pessar od 30tyg w pierwszej ciąży trzymał ładnie i mogłam normalnie chodzić. Kiedy skończyłam 37 tydzień i dziciak był już duży waga ponad 3,5 kg to gin mi go wyciągnął to był wtorek uśmiechnął się i powiedział no to do zabaczenia dziś wieczorem na moim dyżuże i o 12 w nocy zaczęłąm rodzić :) myślę że pessar jest lepszy od szwów przede wszystkim mniej inwazyjny ale tak czy siak trzymam kciuki aby się obyło u nas bez wspomagaczy mechanicznych. Ja w drugiej ciąży problemów juz nie miałam i donosiłam spokojnie do końca 39 tyg a tydzien przed porodem szalałam na weselu. Chociaż mimo tego i tak sie martwię bo tez wiem czym "pachnie" ciąża bliźniacza

kate- nie tylko Tobie szykuje sie tak duża rodzina :-D:szok:

a i witam nowe mamusie

reklama
A ja dostałam plamienia juz kolejny różne tej ciazy :( :mad:

Niby tylko brązowe, ale nie wiem czy nie zadzwonić do mojego by przyjechał do Jagody i nie jechać na IP.

Albo poczekam do jutra. I z rana zadzwonię do gina. Juz sama nie wiem co mam zrobić :(

Kamilove witaj :) tak sa dwie mamy aczkolwiek u mnie to jeszcze do potwierdzenia we wtorek na razie dwa równiótkie pęcherzyki widziałam i to był wielki szok dla mnie bo u nas w rodzinie żadnych bliźniaków nie ma a do tego ja juz mam dwójkę synów i tak zawsze zakładaliśmy totalnie max trójkę. Z tym plamieniem to nie wiem co Ci radzić ja bym pewnie trochę panikowała ale nigdy mi sie to nie zdarzyło. A nie masz swojego prywatnego lekarza ginekologa do którego mogłabyś np napisać smsa co radzi?

A tak mi się jeszcze przypomniało jak Was czytałam - któraś z Was pytała czy śnią nam się już dzieciaki no więc w tej ciąży na razie nic cisza sny o zupełnie innej tematyce. ale w pierwszej ciąży jeszcze przed poznaniem płci przysnił mi się mój mieszkaniec brzucha i powiedział że będzie miał na imię Franciszek obudziłam sie po tym rano jak razona piorunem i krzyknęłą Franek - widziałybyście minę mojego A. :p ;)
Ja zwykle śnię dużo i realistycznie i z regóły wszystko pamiętam a mój A. albo nie śni albo nigdy nie pamięta z resztą pod tym względem to on jest dosyć mocnym realistą i twardo stąpającym po ziemi więc o takich bzdurach to raczej nie rozmawia :-p ale jakiś rok temu - nie zapomne tego nigdy - obudził sie rano i mówi trochę przerażony Miałem sen od razu pytam podjarana jaki bo to sie rzadko zdarza a on na to że trzymał na rękach dwie malutkie dziewczynki jak zakłada nasze córki i były identyczne :szok::szok:. szczerze mówiąc był troche przerażony bo jak mówił to było takie realistyczne a ja mu na to głupia powiedziałam no nie martw się juz po wszystkim to przecież zupełnie niemożliwe...:nerd::sorry:

Ostatnia edycja:
Betunka,

Ja to plamienie mam kolejny raz półtora tygodnia temu też było bo progesteron spadał. Doktor zmienił mi leki i przeszło. A teraz nie wiem z jakiego powodu. Ale głupio mi tak w piątek po nocy dzwonić do niego bo może miał jakiś plany. Poczekam chyba do rana, a jak się nie daj Boże nasili to pojadę na IP :(

Dziewczyny tych plamien to od groma nie wiem co się dzieje. Jeśli plamienie jest nieznaczne i brazowe to może być najzwyczajniej hormonalne więc wszystko ok i spokojnie jutro skonsultować sie z lekarzem. Jeśli plamienie się rozkręca lub towarzyszy mu ból to biegiem na IP. Do tej pory wiele z nas plamilo i okazało się że dzieciaczki są w porządku więc raczej bym sie nie martwila zbytnio ;)

Migotka jaki słodziak twój Olek ♥ fajnie cie zobaczyć!
Ja właśnie odpoczywam po przerabianiu spodni. Udało mi się noweczki za piątaka wylicytowac jeszcze z metkami ale cisnely w brzuchu wiec wstawilam gumeczki po bokach i mam ciążowe gatki ;)))

...

Załączniki

• uploadfromtaptalk1425676135665.jpg
    uploadfromtaptalk1425676135665.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 73
  • uploadfromtaptalk1425676145995.jpg
    uploadfromtaptalk1425676145995.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 73
  • uploadfromtaptalk1425676186199.jpg
    uploadfromtaptalk1425676186199.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 71
  • uploadfromtaptalk1425676197861.jpg