reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Hej dziewczyny u mnie kilka dni przerwy bo zapierdziel na budowie miałam to wykańczanie mnie wykończy...

Ladyk ja miałam pessar od 30tyg w pierwszej ciąży trzymał ładnie i mogłam normalnie chodzić. Kiedy skończyłam 37 tydzień i dziciak był już duży waga ponad 3,5 kg to gin mi go wyciągnął to był wtorek uśmiechnął się i powiedział no to do zabaczenia dziś wieczorem na moim dyżuże i o 12 w nocy zaczęłąm rodzić :) myślę że pessar jest lepszy od szwów przede wszystkim mniej inwazyjny ale tak czy siak trzymam kciuki aby się obyło u nas bez wspomagaczy mechanicznych. Ja w drugiej ciąży problemów juz nie miałam i donosiłam spokojnie do końca 39 tyg a tydzien przed porodem szalałam na weselu. Chociaż mimo tego i tak sie martwię bo tez wiem czym "pachnie" ciąża bliźniacza

kate- nie tylko Tobie szykuje sie tak duża rodzina :-D:szok:

a i witam nowe mamusie

reklama
A ja dostałam plamienia juz kolejny różne tej ciazy :( :mad:

Niby tylko brązowe, ale nie wiem czy nie zadzwonić do mojego by przyjechał do Jagody i nie jechać na IP.

Albo poczekam do jutra. I z rana zadzwonię do gina. Juz sama nie wiem co mam zrobić :(

Kamilove witaj :) tak sa dwie mamy aczkolwiek u mnie to jeszcze do potwierdzenia we wtorek na razie dwa równiótkie pęcherzyki widziałam i to był wielki szok dla mnie bo u nas w rodzinie żadnych bliźniaków nie ma a do tego ja juz mam dwójkę synów i tak zawsze zakładaliśmy totalnie max trójkę. Z tym plamieniem to nie wiem co Ci radzić ja bym pewnie trochę panikowała ale nigdy mi sie to nie zdarzyło. A nie masz swojego prywatnego lekarza ginekologa do którego mogłabyś np napisać smsa co radzi?

A tak mi się jeszcze przypomniało jak Was czytałam - któraś z Was pytała czy śnią nam się już dzieciaki no więc w tej ciąży na razie nic cisza sny o zupełnie innej tematyce. ale w pierwszej ciąży jeszcze przed poznaniem płci przysnił mi się mój mieszkaniec brzucha i powiedział że będzie miał na imię Franciszek obudziłam sie po tym rano jak razona piorunem i krzyknęłą Franek - widziałybyście minę mojego A. :p ;)
Ja zwykle śnię dużo i realistycznie i z regóły wszystko pamiętam a mój A. albo nie śni albo nigdy nie pamięta z resztą pod tym względem to on jest dosyć mocnym realistą i twardo stąpającym po ziemi więc o takich bzdurach to raczej nie rozmawia :-p ale jakiś rok temu - nie zapomne tego nigdy - obudził sie rano i mówi trochę przerażony Miałem sen od razu pytam podjarana jaki bo to sie rzadko zdarza a on na to że trzymał na rękach dwie malutkie dziewczynki jak zakłada nasze córki i były identyczne :szok::szok:. szczerze mówiąc był troche przerażony bo jak mówił to było takie realistyczne a ja mu na to głupia powiedziałam no nie martw się juz po wszystkim to przecież zupełnie niemożliwe...:nerd::sorry:

Ostatnia edycja:
Betunka,

Ja to plamienie mam kolejny raz półtora tygodnia temu też było bo progesteron spadał. Doktor zmienił mi leki i przeszło. A teraz nie wiem z jakiego powodu. Ale głupio mi tak w piątek po nocy dzwonić do niego bo może miał jakiś plany. Poczekam chyba do rana, a jak się nie daj Boże nasili to pojadę na IP :(

Dziewczyny tych plamien to od groma nie wiem co się dzieje. Jeśli plamienie jest nieznaczne i brazowe to może być najzwyczajniej hormonalne więc wszystko ok i spokojnie jutro skonsultować sie z lekarzem. Jeśli plamienie się rozkręca lub towarzyszy mu ból to biegiem na IP. Do tej pory wiele z nas plamilo i okazało się że dzieciaczki są w porządku więc raczej bym sie nie martwila zbytnio ;)

Migotka jaki słodziak twój Olek ♥ fajnie cie zobaczyć!
Ja właśnie odpoczywam po przerabianiu spodni. Udało mi się noweczki za piątaka wylicytowac jeszcze z metkami ale cisnely w brzuchu wiec wstawilam gumeczki po bokach i mam ciążowe gatki ;)))

...

Załączniki

• uploadfromtaptalk1425676135665.jpg
    uploadfromtaptalk1425676135665.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 71
  • uploadfromtaptalk1425676145995.jpg
    uploadfromtaptalk1425676145995.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 71
  • uploadfromtaptalk1425676186199.jpg
    uploadfromtaptalk1425676186199.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 69
  • uploadfromtaptalk1425676197861.jpg