reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Mi lekarka jedynie mowila o tym zeby nie jesc serow plesniowych surowego miesa i wedzonych ryb z niewiadomego pochodzenia zeby nie mialy w sobie za duzo czegos tam zapomnialo mi sie :/

i jeszcze tam alkoholu i papierosow oraz oczywiscie narkotykow, a nawet pozwolila pic jedna szklanke coli dziennie i 2 filizanki kawy, ale coli i tak nie pije bo nigdy za nia nie przepadalam a od kawy mnie odrzucilo a przed ciaza pilam do 5 na dzien.

A z tym lekiem to mnie troche przestraszylyscie bo ja tak co drugi dzien robie sobie platki na mleku tylko takim mlekiem prosto z kartonika :/

Ja w pierwszej ciazy pilam 1 l mleka dziennie prosto z kartonu One jest pasteryzowane i nie ma obaw

reklama
Witam!

Jeden dzień nie zaglądałam i miała spooro do nadrabiania :) Fajnie

Reniam, Ewa gratuluję wizyt :) i z ciekawości mogę zapytać dlaczego idziecie już na zwolnienie - tak źle znosicie ciążę czy cieżkie warunki pracy? sama planuję pracować co najmniej do czerwca/lipca albo i dłużej, chociaż jak mnie tak będą denerwować w pracy jak wczoraj to wcześniej pójdę na L4

Malinka ja z Zosią tak chodziłam - do luxmedu i na nfz. Niech Ci książeczkę zrobi ten z nfz, bo jak pojawiałam się na izbie z książeczką z luxmedu to patrzyli na mnie z góry, a mojej koleżance zwrocili uwagę, że jak trwoga to do państwowego (ona miała medicover). Teraz książeczkę zrobiłam w Zofii i z nią będę do luxmedu chodziła :) Jak nie chcesz,żeby lekarz z nfz widział,że chodzisz do luxmedu,to zrób dwie książeczki, ale wyniki badań, które zrobisz prywatnie pokazuj temu z nfz i on to wszystko będzie wpisywał :)
też się zaopatrzę w dwie książeczki luxmed tylko po to aby badania robić na miejscu za free, a ciążę i tak prowadzę u sprawdzonego lekarza prywatnie, a tym że różnicują w szpitalu w zależnosci od książeczki to sie zgodzę chociaż mnie akurat spotkało lepsze potraktowanie i mimo że szpital był przepełniony to jak powiedziałam kto prowadzi moją ciążę (lekarz z danego szpitala) to jednak znalazło się miejsce ;)

Ja chyba typowo ciążowych kupować nie bede, lubię leginsy które na obecna porę sa idealne, a na lato sukienki.
podpisuję się pod tym :) jakieś spodnie z niskim stanem, wieksze bluzki lub o luźniejszym kroju, do tego sukienki i to ze najwiekszy brzuszek będzie akurat ułatwia z doborem strojów na ciążę.

U mnie waga ok, ani kilograma w góre, ani w dół, ubrania wszystkie jescze dobre i jeszcze troche zamierzam w nich pochodzic, mysle, że conajmniej do maja-czerwca ;)
mam podobny plan ;) I do tego pobiegać w ukochanych szpilkach, póki można ;)

Co do badań prentalnych to zastanawiam sie czy nie zrobić testów Nifty, ja już prawie 34 lata więc może jednak czas? dzisiaj na wizycie porozmawiam z ginekologiem i zobaczymy co mi doradzi...

Ale wczoraj mnie wkurzyli w pracy ;/ mąż tylko uspakajał bo przecież nie mogę sie denerwować ale niestety nie potrafię być obojętna wobec pewnych spraw ;/ do tej pory mnie nosi... w takich momentach najchętniej wręczyłabym prezesowi zwolnienie ale mi trochę chłopaków z działu szkoda bo przy ostatnich zawirowaniach w dziale tylko bym dowaliła problemów takim zachowaniem ;/ ach...

Dzisiejsza noc masakra, córcia mi sie pochorowała i całą noc wymiotowała, a jak była chwila spokoju to sama z nerów nie mogłam spać :/ dzisiaj umieram, a mąż z delegacji wróci (albo i nie - jakieś strajki i lot przełożony już o kilka godzin...) dopiero wieczorem :/ coś cieżki ten tydzień, oby na wizycie wszystko poszło dobrze., trzymajcie kciuki.

A kto jest jeszcze z Gdańska? Ja będę rodzić na klinicznej. Rodziłam tam syna i na pewno będę rodzić następne.
Ja z Gdańska :tak:

ale ochota na pizze i frytki ciągle we mnie siedzi....
No to czemu sobie nie kupisz? :-)

Mnie nadal mecza mdlosci calodzienne a do tego slabo mi sie robi. Ciezka ta ciaza dla mnie.
Dla mnie tak samo. Pierwsza ciąża była lajtowa. Nic nie czułam do 9 miesiąca, gdy poczułam zgagę... i to wszystko. Teraz katastrofa, aczkolwiek rozumiem, że mogłoby być gorzej. Bo ja nie wymiotuję w ogóle, ale wciąż mi słabo, niedobrze. Jestem mega zmęczona CAŁY CZAS. To po prostu MĘCZĄCE!!!! Wrrrr.... :wściekła/y:

Dreamgirl ja mam to samo... poprzednie ciaze nic zadnych dolegliwosci, dopiero po polowie zgaga i kregoslup a teraz jestem caly czas mega zmeczona...

Julisia ja mam taką pracę ze musze dźwigać do tego kontakt z klientem nie do końca przyjemnym potrafią drzec się na mnie nawet jak nie moja wina. Poza tym dojeżdżam kawałek i na pierwszą zmianę wstaje o 4:30. Wiec jak mam się stresować nie potrzebnie to wolę siedzieć w domu.

Nieśmiało pukam na wasz wątek... Termin mam na październik dokładnie 29 :)

Mogę się przyłączyć?

Jeszcze nie widziałam serduszka czekam na drugą wizytę w środę :)

Pierwsza była tydzień temu i był sam pęcherzyk :)

Pozdrawiam wszystkie mamusie!

Witamy :) nie przejmuj się ja jeszcze nie byłam u ginekologa.

Nieśmiało pukam na wasz wątek... Termin mam na październik dokładnie 29 :)

Mogę się przyłączyć?

Jeszcze nie widziałam serduszka czekam na drugą wizytę w środę :)

Pierwsza była tydzień temu i był sam pęcherzyk :)

Pozdrawiam wszystkie mamusie!

Witamy. Ja mam termin na 26 i tez ostatnio w pon tylko pecherzyk byl a wizyte mam w pon :)

reklama
Pierogi też muszę zrobić, ale nie wiem z czym, uwielbiam z jabłkami, ruskie to tylko moja teściowa robi, ale cos się nie kwapi :) A z czym wy robicie/lubicie pierożki?
ja lubie ruskie, i z owocami- trwuskawk i borowka mniammm

krewetka kurcze skądś Cię kojarzę (tzn Twój nick) niewiem byłaś może na staraczkach majowych 2013 lub lutówkach 2014?
aaa i powiedz mi czy Twoja Lilianka? jest grzecznym dzieckiem? bo jak będę miała córę to chcę ją tak nazwać a ostatnio zaczęłam wierzyć w moc imion haha :-D :-D

.
nieee nie bylam ani tu ani tu :-), co do imienia to lilka jak byla malutka byla baaardzo grzeczna, teraz roznie z tym jest, ja raczej nie wierze w moc imion....

Do góry