maran-atha
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny!
Gratuluję wszystkich udanych wizyt! Super! My idziemy w piątek na podgladanie, jutro odbiorę wyniki badań i tak się zastanawiamy z mężem czy zabrać na wizytę dziewczynki? Nasz lekarz pozwala na takie rodzinne wizyty ale jeszcze nie wiem czy chcemy im mówić, a co za tym idzie całej rodzinie bo oczywiście doniosą wszystkim Dzisiaj rano same zaczęły gadać o tym że one by chciały małego dzidziusia, żebym urodziła im najlepiej braciszka i nawet zabawkami sie będą dzielić i pomagać mi w opiece, będą cichutko jak dzidzia śpi, przynosiły mleczko, podawały smoczek, kąpały i nawet ustaliły że dzidzia by spała pomiędzy nimi w Miluśki łóżku, także czym ja się przejmuję muszę tylko urodzić a one zajmą się resztą
to tak jak u mnie moje jeszcze nie wiedzą nic... w ogóle nikt nie wie po za mezem...
ja o badaniach w ciazy to nawet nie chce nic pisac... tu gdzie mieszkam jest jedno dabanie krwi na rózne choroby grupe krwi Hiv w 12 tyg. ciązy i koniec... nie ma picia glukozy jesli w najblizszej rodzinie nie było przypadków cukrzycy, pierwsze USG jest w 12 tc. nastepne miedzy 20 a 22 później jeszcze moze być jakies jak lekarz bedzie chciał zobaczyc dziecko i lozysko... tu zupełnie inaczej jest niz w PL, wszystko odbywa sie na zasadzie, ze zdrowa ciaza utrzyma sie bezproblemu a jak cos nie tak to niech natura decyduje... wiec ja pomimo, ze zaczelam juz 10 tc czekam wciaz na 1 USG do 20 marca czyli do 12 tc.
Miłego popołudnia Babeczki