reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Iga powodzenia :)
Chybra ja przemywalam octaniseptem tam gleboko patyczkiem troche po tygodniu podkrwawial polozna zalala go spierytusem i odpadl dziewiatego dnia.
Doris :) ja tez widze ze u mnie kazde inne dziecko :) tego ancymona jeszcze trodno mi rozgrysc

My dzisiaj zakupilismy ostatna brakujaca rzecz dla Tymka :) a mianowicie wozek :) bo przeciez ciazy bylo za malo ;) no jak z imieniem dopiero niedawno nazwane dziwcko :)
TakŻe mlody ma bryke mure4 :) mój wymarzony upolowany na wyprzedazy takze w super cenie co cieszy mnie jjeszcze bardzej :)

reklama
Dziewczynki nie napisałam, że chodzi mi o ślad po odpadniętym pępuchu. Ale dziękuję i tak za rady ;-) Jakiś podły nastrój miałam, ale wieczorem tak się odprężyłam, że szok. Długi gorący prysznic, mąż usypiający i karmiący Kacpra, kąpiel młodego bez szczególnych komplikacji, a teraz oglądamy Shreka i pijemy piwko, już nie pamiętam kiedy tak było, coś pięknego:-D
Dowiedziałam się, że niedługo mama będzie miała zabieg na dolne okolice i po nim możliwe, że będzie mogła mieć miesiąc zwolnienia, byłoby cudownie. Do tego dało znać o sobie ubezpieczenie, do którego kiedyś mama mnie właśnie dołączyła w swojej pracy, dzięki niemu mam dostać ładną kaskę za urodzenie boba :happy: Jutro w dodatku mam wychodne do knajpy, heh. Oj, dzięki takim drobiazgom człowiek odżywa ;-)

Helloł właśnie spostrzegłam, że juz 22. Ach te moje wieczory są ciekawe.
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy może kiedyś się faktycznie okaże, że jednak zmienię zdanie- ale nie wiem... póki co strach mnie dopadł.

Iga 3mam mocno za Ciebie kciuki! Życzę szybkiej akcji byś mogła maluszka jak najszybciej do siebie przytulić.

halo Kobitki :)

Piszę z nad Darii, bo moje dzieciątko nie daje od siebie odejść ;) Mała terrorystka ;)

Aga, wierzę, że mi też się odmieni... Chwilowo zarzekam się, że Daria będzie jedynaczką ;)

Iga, pewnie czytałaś jak było u mnie z porodem... Widzisz, jedna ma ekspres, a inna się męczy. Jedno pewne- urodzisz :)
Życzę aby szybko poszło.

Laski, mi się przytrafił taki Egzemplarz, że czasem ręce załamuje i ryczeć mi się chce. Wiem, że to nasze pierwsze dni razem, ale totalnie mnie wykańczają. Małej rzadko się odbija i później się męczy, stęka, napina... nie można jej ogarnąć- jedynie cycem, a te jeszcze nie produkują tyle pokarmu i muszę dawać jej mm. Do tego sutki ze strupami- bolą jak cholera. Za każdym razem wydaję dziwne odgłosy, kiedy Daria łapie sutek.
Jest dzień kiedy śpi ładnie, co 2,5h cyc, noc znośna, ale są i takie jak wczoraj- ryk non stop, "Matka, dawaj cyca", noc do d... Ehhh trudno, trzeba się przyzwyczaić :) nikt mi bajek nie obiecywał...

Miłego weekendu i spokojnych Dzieciaczków :)

Hej dziewczyny u mnie załamka :-( dziś zaczął się 42tc a tu nic jutro idę z torba na szpital. Na dodatek położna z którą umówiłem się od 5 m-ca ciąży ze będzie przy porodzie nagle zwinela żagle i przekierowala mnie do swojej koleżanki po tym jak jej powiedziałam ze będzie pobierać krwi pepowinowa, łożyskowa i sznur pepowinowy.

Mam pytanie do tych mamusiek które miały wywoływany poród jak to wygląda czy odrazu jest akcja? Co podają? Boję się jak cholera :-(

jak miałam w Anglii. najpierw podali wkładkę hormonalna co 12 h. poy czekali na rozwarcie. jak było 2cm to spuścili wody i podali oxydocyne. ostatecznie miałam cc. moja rada; oxy tylko ze znieczuleniem.

Dzięki Kochane za porady właśnie się szykuje bo o 16 mam się zjawic w szpitalu MSWIA w Bydgoszczy. Rozdarcie miałam tydzień temu na 2 palce także zobaczymy czy coś poszło dalej.

Dam znać jak juz tam się zaklumatyzuje :-) ♡♡♡♡

Powodzenia Iga :)
Dziewczyny mam kolejne zmartwienie. Trzy dni temu nasz mała po kompieli zrobiła się sobą wokół ust i noska. To samo powtórzyło się wczoraj też po kompieli ale w mniejszym stopniu. Dziś kiedy ja przebieralam bo ulała znów lekko posiniala :( 18 mamy wizytę u pediatry, w szpitalu była osluchiwana i z serduszkiem wszystko było ok. To samo podczas badań prenatalnych. Mąż uspokaja mnie, że to przez kompiel i wyziebiemie. W mieszkaniu mamy 23 stopnie a dodatkowo do kompieli dogrzewamy pokój. Strasznie się tym martwię. Do tego mała wcale nie beka i ulewa bardzo duże ilości pokarmu (karmie piersia). Najmniej ulewa w nocy ale czytałam, że to jest związane z większym spokojem podczas jedzenia. Nie da się ukryć, że mała jest bardzo zerna ale to ulewanie sprawia, że prawie nie śpię :( bo boje się, że coś się jej stanie.
Jak by tego było mało to jeszcze główkę wykreca z wielkim upodobaniem jedynie w prawa stronę. Walczę z tym ale nic nie skutkuje :(

Ja to się chyba nie nadaje na matkę :(

reklama
Dagpio co ty pleciesz za głupoty. Jak się nie nadajesz skoro wszystko obserwujesz i czuwasz nad wszystkim. Jeśli nie wytrzymasz do 18, to może idź na świąteczna pomoc? Albo może uda się zapisać wcześniej?

Do góry