reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

I czereśnie....mniam smaku sobie narobiłam ;) mi też nadal udaje się żerować u babci ale zraz mnie goni bo to dobroci dla prawnucząt ;) a ja wnuczka to już się nie liczę ;))

Witam nowe pażdziernikóweczki :-)

ja nazczęście z drażliwością i humorami jeszcze jakoś się ogarniam (tak przynajmiej myślę ;) choć zauważyłam lekką tkliwość przy oglądaniu filmów....ale gorzej z tym niejedzeniem i mdłośio -wymiotami. Oficjalnie: mam serdecznie dość!!! Gdzieś można zaprotestować w tej sprawie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
igem, reniam20 śledzie jadłyście w poprzednich ciążach? ja się właśnie zastanawiam czy można bo mam straaaaszną ochote na sledzie!!! a jak czytam na internecie to niby nie wolno ze względu na listeriozę...
Akatsuki ja szczępię i drugie też będę
lenati u mnie też dziś ogórkowa mniam mniam

dziewczyny które maci emałe dzieci....jak to u was jest z noszeniem dzieci, ja moją ciągle nosze a ma prawie 11 kg, no nie ma szans żeby nei nosić małego dziecka, jak to u was wygląda??? co lekarze mówią bo ja zapomniałam się spytać...

u mnie narazie samopoczucie dobre ale mdłości zwykle męczą mnie wieczorem, często miewam bóle jak na @ i się shizuję!! :-/

Malkus ja w poprzedniej ciazy nosilam moja starsza ok14kg miala, nic sie nie dzialo tylko trzeba ostroznie podnosic, nie gwaltownie, teraz mlodsza ma 4 lata i tez ja czasem podniose a 21 kg waży, ale robie to ostrożnie czasem zakupy zrobie to tez troche waza a do domu zaniesc trzeba... zasadniczo ja nosze ale staram sie robic to w miare bezpiecznie.

Witam was z powrotem po krótkiej chwili nie obecności =) starałam się przynajmniej raz na dzień tu zajrzeć żeby być na bieżąco choć nie wszystko dałam radę przeczytać =) gratuluję wszystkim nowym mama oraz podwójnie gratuluję podwójnych fasolek =) ja dalej mecze się że wstrętem do jedzenia. =/ moje zapalenie nerki przez ostatnie parę dni dało porządnie po palić mój organizm ledwo daje radę nie chce już przyjmować antybiotyku =/ a dzisiaj pierwszy raz po 3 tygodniach mdłości wymiotowałam przez pół dnia katastrofa normalnie =/ nie myślałam że to ta ciaza aż tak da mi popalić

Haha:-) Dokładnie! Mnie to zostało do dziś. Uskuteczniam ten stan często u rodziców na działce. Ile to razy dostałam od mamy burę za to, że jej większość porzeczek na nalewkę zeżarłam :-).
Mnie Mama zawsze goniła, żebym chociaż oplukala je w wodzie a ja zawsze na to a po co? Takie lepsze ;p

Cześć
Jestem tu nowa mam nadzieję, że przymięcie mnie do swojego grona ;-) Nazywa się Magda mam 30lat i półtoraroczną Martynkę, mieszkamy z mężem w Warszawie - jestem w 7 tyg ciąży w przyszłym tyg mam wizytę u lekarza :happy2:
Witaj ;)

igem, reniam20 śledzie jadłyście w poprzednich ciążach? ja się właśnie zastanawiam czy można bo mam straaaaszną ochote na sledzie!!! a jak czytam na internecie to niby nie wolno ze względu na listeriozę...
Akatsuki ja szczępię i drugie też będę
lenati u mnie też dziś ogórkowa mniam mniam
Hmm nie słyszałam nic takiego o śledziach, sama jadłam takie w sosie musztardowym lisnera ;) ale z tego co wiem to duzo ciężarnych zajada sie śledziami.

Ja dzis zjadłam makaron z sosem 4 sery. Nawet niezłe ale i tak mnie mdli...

A kawy nie mogę, na sam zapach mnie mdli od samego początku ciazy, a kiedyś codziennie kawka z rana.

Ostatnio dostałam od Mamy moje książeczki zdrowia z dzieciństwa i sa wpisane szczepienia, widzę ze miałam dwa szczepienia na odre a ospę przechodziłam w podstawówce, wiec powinno byc ok ;) ostatnio duzo strasznie tych zakażeń chorób zakaźnych. Ostatnio usłyszałam ze 50 lat walki z Odrą poszło sie **** przez brak szczepień wlasnie...

I ciągle jestem głodna, teraz mam ochotę na kebaba, ale nie ma kto mi go przywieźć niestety :(
W każdym razie, zjem wątróbkę z cebulką :D mniaaamm :D
Hehehe, ja nie mam na szczęście takich zachcianek. Raczej mnie od mięsa odrzuca. Ale myślę, że mój M. by pojechał, w desperacji jakbym sama nie mogła się ruszyć to chyba moja Mama by pojechała po coś dla mnie. Nie wiem, może to wypróbuję :-D

Cześć. Co prawda witałam już się w Poznajmy się, ale widzę, że większość z Was jednak tutaj częściej bywa :). Jestem Dominika, mam 20 lat (w lipcu kończę 21). Wiek ciąży WG OM to 9t1d, a wg USG 7t6d. Dzisiaj potwierdziłam bijące serduszko 15mm dziecka. Co do kawy, przed ciążą wypijałam nawet 3 filiżanki mocnej, czarnej kawy dziennie. Jak dowiedziałam się o ciąży zmniejszyłam do 1, a teraz już w ogóle nie pijam. Odrzuca mnie od samego zapachu, nie mówiąc o wypiciu.

Ja nie dźwigam (teraz nie moge) ale jak tylko sie dowiedziałam o ciazy to nie podnosiłam synka, poza tym on raczej nie z tych, którzy lubią byc noszeni :) jest bardzo samodzielny i woli sam wszedzie isc :)

Zaczęłam dzisiaj delikatnie plamić:( mam nakaz leżenia i wstawać mogę tylko do toalety. Mam nadzieję że jakoś to psychicznie zniosę. Moje dwie poprzednie ciąże zakończyły sie w 7 tygodniu. A w poniedziałek właśnie zaczynam 7 tydzień:(

reklama
Witaj caffee ;) gratuluję.

U mnie miazga z jelitami dalej. Właśnie zdycham w łazience. Dostałam takich bolesnych gazów że myslala myślałam że umrę na spacerze a teraz z kibla zejść nie mogę. Jaka ta ciąża jest okrutna dla mnie...

Do góry