reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

I czereśnie....mniam smaku sobie narobiłam ;) mi też nadal udaje się żerować u babci ale zraz mnie goni bo to dobroci dla prawnucząt ;) a ja wnuczka to już się nie liczę ;))

Witam nowe pażdziernikóweczki :-)

ja nazczęście z drażliwością i humorami jeszcze jakoś się ogarniam (tak przynajmiej myślę ;) choć zauważyłam lekką tkliwość przy oglądaniu filmów....ale gorzej z tym niejedzeniem i mdłośio -wymiotami. Oficjalnie: mam serdecznie dość!!! Gdzieś można zaprotestować w tej sprawie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
igem, reniam20 śledzie jadłyście w poprzednich ciążach? ja się właśnie zastanawiam czy można bo mam straaaaszną ochote na sledzie!!! a jak czytam na internecie to niby nie wolno ze względu na listeriozę...
Akatsuki ja szczępię i drugie też będę
lenati u mnie też dziś ogórkowa mniam mniam

dziewczyny które maci emałe dzieci....jak to u was jest z noszeniem dzieci, ja moją ciągle nosze a ma prawie 11 kg, no nie ma szans żeby nei nosić małego dziecka, jak to u was wygląda??? co lekarze mówią bo ja zapomniałam się spytać...

u mnie narazie samopoczucie dobre ale mdłości zwykle męczą mnie wieczorem, często miewam bóle jak na @ i się shizuję!! :-/

Malkus ja w poprzedniej ciazy nosilam moja starsza ok14kg miala, nic sie nie dzialo tylko trzeba ostroznie podnosic, nie gwaltownie, teraz mlodsza ma 4 lata i tez ja czasem podniose a 21 kg waży, ale robie to ostrożnie czasem zakupy zrobie to tez troche waza a do domu zaniesc trzeba... zasadniczo ja nosze ale staram sie robic to w miare bezpiecznie.

Witam was z powrotem po krótkiej chwili nie obecności =) starałam się przynajmniej raz na dzień tu zajrzeć żeby być na bieżąco choć nie wszystko dałam radę przeczytać =) gratuluję wszystkim nowym mama oraz podwójnie gratuluję podwójnych fasolek =) ja dalej mecze się że wstrętem do jedzenia. =/ moje zapalenie nerki przez ostatnie parę dni dało porządnie po palić mój organizm ledwo daje radę nie chce już przyjmować antybiotyku =/ a dzisiaj pierwszy raz po 3 tygodniach mdłości wymiotowałam przez pół dnia katastrofa normalnie =/ nie myślałam że to ta ciaza aż tak da mi popalić

Haha:-) Dokładnie! Mnie to zostało do dziś. Uskuteczniam ten stan często u rodziców na działce. Ile to razy dostałam od mamy burę za to, że jej większość porzeczek na nalewkę zeżarłam :-).
Mnie Mama zawsze goniła, żebym chociaż oplukala je w wodzie a ja zawsze na to a po co? Takie lepsze ;p

Cześć
Jestem tu nowa mam nadzieję, że przymięcie mnie do swojego grona ;-) Nazywa się Magda mam 30lat i półtoraroczną Martynkę, mieszkamy z mężem w Warszawie - jestem w 7 tyg ciąży w przyszłym tyg mam wizytę u lekarza :happy2:
Witaj ;)

igem, reniam20 śledzie jadłyście w poprzednich ciążach? ja się właśnie zastanawiam czy można bo mam straaaaszną ochote na sledzie!!! a jak czytam na internecie to niby nie wolno ze względu na listeriozę...
Akatsuki ja szczępię i drugie też będę
lenati u mnie też dziś ogórkowa mniam mniam
Hmm nie słyszałam nic takiego o śledziach, sama jadłam takie w sosie musztardowym lisnera ;) ale z tego co wiem to duzo ciężarnych zajada sie śledziami.

Ja dzis zjadłam makaron z sosem 4 sery. Nawet niezłe ale i tak mnie mdli...

A kawy nie mogę, na sam zapach mnie mdli od samego początku ciazy, a kiedyś codziennie kawka z rana.

Ostatnio dostałam od Mamy moje książeczki zdrowia z dzieciństwa i sa wpisane szczepienia, widzę ze miałam dwa szczepienia na odre a ospę przechodziłam w podstawówce, wiec powinno byc ok ;) ostatnio duzo strasznie tych zakażeń chorób zakaźnych. Ostatnio usłyszałam ze 50 lat walki z Odrą poszło sie **** przez brak szczepień wlasnie...

I ciągle jestem głodna, teraz mam ochotę na kebaba, ale nie ma kto mi go przywieźć niestety :(
W każdym razie, zjem wątróbkę z cebulką :D mniaaamm :D
Hehehe, ja nie mam na szczęście takich zachcianek. Raczej mnie od mięsa odrzuca. Ale myślę, że mój M. by pojechał, w desperacji jakbym sama nie mogła się ruszyć to chyba moja Mama by pojechała po coś dla mnie. Nie wiem, może to wypróbuję :-D

Cześć. Co prawda witałam już się w Poznajmy się, ale widzę, że większość z Was jednak tutaj częściej bywa :). Jestem Dominika, mam 20 lat (w lipcu kończę 21). Wiek ciąży WG OM to 9t1d, a wg USG 7t6d. Dzisiaj potwierdziłam bijące serduszko 15mm dziecka. Co do kawy, przed ciążą wypijałam nawet 3 filiżanki mocnej, czarnej kawy dziennie. Jak dowiedziałam się o ciąży zmniejszyłam do 1, a teraz już w ogóle nie pijam. Odrzuca mnie od samego zapachu, nie mówiąc o wypiciu.

Ja nie dźwigam (teraz nie moge) ale jak tylko sie dowiedziałam o ciazy to nie podnosiłam synka, poza tym on raczej nie z tych, którzy lubią byc noszeni :) jest bardzo samodzielny i woli sam wszedzie isc :)

Zaczęłam dzisiaj delikatnie plamić:( mam nakaz leżenia i wstawać mogę tylko do toalety. Mam nadzieję że jakoś to psychicznie zniosę. Moje dwie poprzednie ciąże zakończyły sie w 7 tygodniu. A w poniedziałek właśnie zaczynam 7 tydzień:(

reklama
Witaj caffee ;) gratuluję.

U mnie miazga z jelitami dalej. Właśnie zdycham w łazience. Dostałam takich bolesnych gazów że myslala myślałam że umrę na spacerze a teraz z kibla zejść nie mogę. Jaka ta ciąża jest okrutna dla mnie...

Do góry