reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dbdg gratulacje !! :)

Dbdg super gratulacje :)
No niestety my kobiety musimy sie troche pomeczyc wydajac na swiat te nasze kochane dzieciaczki. Ale glowa do gory, najgorsza jest pierwsza doba, pozniej juz z gorki. Jak mocno Cie boli to powiedz, moze cos ci dadza szybciej albo zmienia lek przeciwbolowy.

Kasik Ojj ja też nie mam za bardzo pomysłów, jak narazie moje obiadki to pulpeciki, mięso duszone z marchewka np pierś, szynka a była i karkówka do tego suroweczki z marchewki i jabłka, albo buraczki z jabłkiem. Był też rosół, a jutro planuje kupić sobie łososia i upiec a do.niego fasolka szparagowa z wody. Poza obiadowymi to nic szczególnego nie jem. Jakieś kanapki, biszkopty, wafle, paluszki. Tak myślę, że może sobie zrobię owsianke na wodzie. Jadłam też rybę po grecku, ale tylko ryba, marchewka i piętracha. No i biszkopt z jablkami z galaretka. A ty co ciekawego jadasz? Może mi się jakieś pomysły nasuna :)

O wlasnie surowke musze sobie taka zrobic, bo z warzyw do obiadu na razie jadlam marchewe duszona, buraczki, brokuła, jutro mam zamiar fasolke szparagowa sprobowac i halibuta maz ma upiec :)
A z mieska to podobnie, poki co mialam pulpety z krupnikiem, indyka w potrawce, indyka pieczonego, udka z kurczaka pieczone, i raz zjaldam filet z piersi z grilla elektrycznego, ale chyba malego po tym brzuszek bolał.
Na sniadanie jadam albo kasze jaglana albo platki owsiane z mlekiem ryzowym albo sojowym i do tego banany i jagody.

reklama
Dbdg super! Gratulacje!!! Początki są najgorsze ale później jest z dnia na dzień lepiej :) jak Cię boli to bierz przeciwbólowe ;)

Malinka leżałam na sali z Dziewczyną która miała nawał pokarmu i to straszny i mogę Ci napisać co ona robiła. Bardzo dobre są okłady z kapusty (lekko roztluczonej i schłodzone w lodowce), zimne okłady i częste przystawione do cyca żeby dziecko ściągało pokarm, ona przystawiala nawet co pół godz czy godzinę, a jak maly juz nie chciał to laktatora w ruch. No i rozmasowywanie, nie można dopuszcza żeby piersi zrobiły się twarde jak skały. Zwykle taki nawał szybko mija ponoć ;)

Buba nie boisz się z takim maleńkim dzieckiem jeździć po sklepach?

Ostatnia edycja:
Malinka oklady z kapusty dzialaja cuda
Poluzuj troche piersi przed karmieniem wtedy brodawka lepiej sie chwyta ja odciagalam troche pokarmu albo siedzialam w cieplej kapieli i masowalam piersi
I nie odciagaj pokarmu do zera bo bedzie go coraz wiecej i wiecej.
Zadzwon tez moze do swojej poloznej srodowiskowej.
Współczuję :( i trzymam kciuki zeby bylo ok

Hej pisalam wczoraj 2 razy. Za kazdym razem duuze posty. I co....daję wyślij a tu bląd. I przepadły. Wrrrr

Gratulacje dla ostatnio rozpakowanych mamuś. Dużo zdrowka dla Was i waszych maluchów.

Mam mega doła po wczorajszej wizycie u gina. Szyjka zamknięta i twarda. Nic sie dzieje. Mam przyjsc do szpitala w terminie czyli 20Tego albo jak coś się wcześniej zacznie. Myślę że to nie nastąpi. Buuuuuu
Dzis rano wkurzył mnie najmlodszy i z tej bezsilnosci się poryczałam. Zrobilam 2 prania, posprzatalam co nieco, poprasowalam stertę prania. I co...plecy bolą i nic wiecej.
Wczoraj w akcie desperacji prawie błagałam lekarza o przyspieszenie porodu. Ale powiedzial że ból kregoslupa nie jest wwskazanem do wczesniejszej cc. Chyba że neurolog da taki dokument. Dostalam skierowanie do neurologa. I co mam zrobić? Isc?
Jestem egoistką, myślę tylko o sobie :-(

Malinka jeszcze ciepły prysznic na piersi i masc maltan na brodawki. Mi ratowała piersi w szpitalu z reszta teraz tez pomaga.

Katjana współczuję, ja miesiąc temu to samo miałam. Szyjka długa zamknieta zero skurczów tylko ból kości miednicy i tez z nadzieją chodziłam do lekarza ze może juz ze może coś drgnelo a tu nic... mi pomogło chodzenie po zakupy w galerii ;) kochana nie jesteś egoistka! Nie myśl tak! To normalne że masz już dość.

Izabela super porod i z jakim spokojem do wszystkiego podeszlas.

Widzę ze niektórzy faceci dość domyślni sa i prezentami sypia ;) mala osloda na bole porodowe i ciazowe ;) moj mi na razie na porodowke wielkie pudlo czekoladek przyniósł, a w domu ponoc czeka prezent, nawet dwa, zobaczymy. ..

Dagpio trzymaj się, pod kobtrola lekarza opanujecie sytuacje

Drramgirl będzie dobrze i z M i z porodem, trzymam kciuki.

Dbdg super! Gratulacje! Trzymaj sie dzielnie, dasz radę.

Dolga tez juz się zastanawiam co ja jadac będę i niby teraz zalecenia sa ze mozna jesc wszystko i ewentualnie eliminować jak cos się dzieje ale po kolkach u corkach takiego ryzyka nie podejmuje. Jednak z produktow mlecznych nie chcę rezygnowac, jak u dziewczyn ale umiar muszę zachowac.

reklama
Blair dziękuję. ostatnie 2 tygodnie robię dużo by coś ruszyć. Skakanie na piłce, Dlugie Chodzenie. Sama sobie wymyślam prace w domu. Codzienne zakupy w okolicznych sklepach. I efekt taki ze w czwartek nie umialam wejść pi schodach do domu bo było mi słabo i miałam zawroty głowy. Reszte dnia musiałam poleżeć. Obiecalam sobie być cierpliwą ale dziś "pękłam". Powinnam siedzieć cicho bo niektóre z mamuś tutaj są już po terminie i się trzymaja.
Musze znaleźć nowy cel....
Malinka dobrze dziewczyny radzą. Kapusta działa cuda. Przy K. Mialam zapalone piersi do tego stopnia że moja mama na siłę mi je mmasowała bo były twarde jak....i okladalam je kapustą. Niestety to nic nie dało bo K miał za krotkie wedzidelko pod językiem i nie umiał złapać cycka.

Do góry