reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Dream to trzymam kciuki, by w nocy ruszyło tak jak sobie życzysz.

Mi prawie przez całą noc się śniło, że mi wody odeszły. Snów było kilka różnych ale dotyczyło jednego. I odczuwałam to jako koszmar, bo to było tej nocy (czyli z 5.10 na 6.10), a to jeszcze nie 37 tydzień. Wizytę mam w piątek łącznie z ktg. Mam nadzieję, że z porodem dzidziuś wytrzyma do 10.10 jak mi lekarka kazała.

reklama
Hej dziewczyny nie mam czasu być na bieżąco :( Bartus cudowny, ale leniwy mamy problem bo spadł sporo na wadze ; ( i nas dziś nie puścili do domu, noce przeżycia CAŁE BEZ POBUDKI NA JEDZENIE szok, to dziecko żyje miłością do mamusi ♡ Dziś go troszkę dokarmiam żeby waga podbiła ale już się boję :( bo on leniwy jest ale kupy wali. .. ehh nie wiem o co chodzi, a cycku pełne mam
Dziś tez budzik nastawilam i co 2,5 h będę go budzić i przestawiać do piersi, ewentualnie dokarmiac sztucznym

Sorki ze tylko o sobie ale sił mi już brakuje ... beczec mi się chce ze ta waga tak leci. ..

Trzymam kochane za Was kciuki, za każdą z osobna i wszystkie razem :) zaglądam co rusz i patrze która już rozpakowane, ale widzę mały zastój Hehe

Buziaki

Ja sie nie znam ale nam na szkole rodzenia polozna mowila ze noworodki do 10% masy ciala moga stracic po porodzie i to jest ok. Jak i rowniez ze przez pierwsze 10-14dni trzeba malenstwo wybudzac na jedzienie co 3-4h. Nie denerwuj sie sytuacja bo to przyniesie odwrotny skutek. Bedzie dobrze, dawaj moj piers ile sie da i nie poddawaj sie.

Evvula - gratulacje :-)
Dream - mieszkamy na wsi, policja to nich była milion razy wzywana i każdy z sąsiadów również składał donosy na posterunku, ale za każdym razem jest to samo, policjanci jak przybywają to pukają do nich, ale oni siedzą cicho w środku i się nie odzywają , policja wejść nie może, bo nic nie słychać i odjeżdżają. Podczas składania donosu na posterunku reakcja policjanta jest mniej więcej taka " Aaaaa, znowu oni hahaha " więc wiesz, frustracja wzrasta :-p Nikt nic nie zrobi dopóki oni się nie pozabijają lub mąż nie wytrzyma i któregoś z nich zabije więc perspektywa kojąca, heh.

Wirginia, Doris, Evula gratulacje:-)
Dream &&& żeby coś ruszyło, a ty w szpitalu jesteś czy w domu?
Chybra współczuję sąsiadów, nie potrafię nic doradzić. ...
A ja piekę, chociaż nie bardzo mogę jeść to co zrobię. ..

Ostatnia edycja:
Evula gratulacje :)

Doris teraz zadzialaj cos ze swoim i rano na porodowke :)
Ja zawsze rodzilam po seksie :D taki numerek przed przerwa w pologu :p
A moj M w robocie do 23 :/ jutro na 7 znowu tak go szef uraczyl
Ale juz nie biore do glowy drzewka sobie leżą i czekaja a ja szyje kocyk dla bobasa w ramach odstresowania sie :)

Asmi niezle sny :)

Hej Dziewczyny!!!!

Ja tez w dwupaku z moja KINDER NIESPODZIANKA :-)
z jednej strony juz bym chciala byc po... ale porod mnir przeraza i oczywiscie kazdy mi radzi jak mam rodzic czy ze znieczuleniem czy bez i samama nie wiem co mam robic. Jutro mam wizyte i spytam sie mojej gin jak to naprawde dziala u czy nie opoznia akcji porodowej.

GRATULACJE DLA DZISIEJSZYCH MAMUSIEK !!!!
Niech dzieciatka zdrowo sie chowaja :-)

Mnie dzis krocze cale boli i krzyz czuje ze juz blisko ale jeszcze nie ma 37 t.c.

SPOKOJNEJ I PRZESPANEJ NOCKI DLA WSZYSTKICH

Takie tam...

Załączniki

• 1444156844678.jpg
    1444156844678.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Do góry