reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Witam sie poludniowo

dzisiaj mam zalatany dzien, do teraz siedzialam z siostrzenicą, wrocilam wstawilam pranie, zaraz musze umyc glowe, wydepilowac sie, robic obiad, wstawic kolejne pranie i lece do lekarza, a pozniej po synka do zlobka i dopiero jakis odpoczynek :)

Mroowkaa no i ja mysle, ze powinnas tak caly czas prowadzac ja na te 5-6 godzin, bo te 2-3 godzinki to za krotko i sie dzieciak nim okreci to juz mama, a ty tak samo, zaprowadzisz, zrobisz cos w domu i juz spowrotem :)

Annie jak tam po wczorajszej przechadzce? nie ruszyło nic?

Buba sorki, ale ewidentnie do poprawki, niestety tak juz jest z tymi remontami i budowami, mozna sfiksowac, wiem cos o tym, bo wiecznie jest cos nie tak, dobrze ze upuściłaś emocje troche, to moze jednak do tych Tworek nie trafisz :) a co z tym koleseim od drzwi, jesli jest w szpitalu to sie opozni tak?

Malinka ekstra wieści :) teraz odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj, pozniej sie napracujesz przy maluchu :)

Chybra a co myslisz, ze tak malenstwo urosnie, ze bedziesz kwalifikowała sie do cc? wiesz zawsze jest jakis blad i moze ze wyszlo na badaniu, nasteonym razem moze wyjsc troche inna waga. Jelsi chodzi o piekarnik to znalazłam ekstra sposob na czyszczenie tj. plyn do kominkow, tylko robi to teraz moj maz, bo jest taki smierdzacy, ze az duszący, ale tylko psikasz, zostawiasz i scierasz, super schodzi wszytsko, oczywiscie pozniej trzeba wypalic ten smrod

paulka jak tylko znajdziesz czas to pochwal nam sie jak Twoja dzidzia :)

Blair kochana co tam sie nie odzywasz? Jak do siebie dochodzisz? Jak Zuziolek, ładnie je?

Hej,

Paulaka już tuli swoje Maleństwo <3

U mnie NIC się nie dzieje. Tylko mega dużo śluzu (czopa?) odchodzi...
Jestem mega wyrąbana po wczorajszym "spacerze"...Spojenie i miednica strasznie bolą :(

Dreamgirl, ja też olewam sprawę. Niech się dzieje wola Nieba / Karola... ;)

Buba, ależ pech! Najpierw drzwi teraz to... :/

Ostatnia edycja:
Cześć dziewuszki
Buba niestety ,ale narożnik jest zmasakrowany totalnie powód prosty przy takich modelach trzeba po pierwsze odpowiedniej tkaniny i technologicznie wygląda to tak ,że w fabryce szyją jakby za małą sukienkę i naciągają . Poza tym kanapa nie posiada przeszyć na siedzisku i materiał chyba nie jest podklejony .jednym słowem koleś wziął robotę , której nie powinien brać .
Malinka trzeba się nastawić pozytywnie nie mamy wyjścia .Dziewczyny pisały o tym ,że je czyści to się zdarza przed porodem od dwóch dni też latam ,a miałam zaparcia .
Byłam rano u gina i tu niespodzianka moje dziecko siedzi już gotowe do startu główka jest już w kanale szyjka zgładzona ,ale jeszce zamknięta kazał mi się spakować do szpitala i powiedział ,ze pójdzie szybko nie powinnam się długo męczyć :-) mam nadzieję ,ze tak będzie .Kiedy się zacznie zobaczymy następnej wizyty już nie rejestrował .

Malinka jedne marzą o cc inne się boją jak ognia piekielnego. Prawda jest prosta: poród jest jedną z tyxh rzeczy które nie sa przyjemne I nie będą przyjemne więc jak kolwiek rodzisz trzeba to zrobić, zapomniec I być z siebie dumna że dałaś radę. Mnie czeka teraz drugie cc I mam bardzo obojętny stosunek - nosz kurde trzeba zrobić tą robotę I już. Z pozytywów - piczka jak nówka ;) dziewczyny po porodzie sn na pewno maja coś do powiedzenia na temat stosunkow po porodzie: czasem nawet do roku może być dziadostwo. Także pamiętaj nie ma tego złego :*

Hej, hej
Wczoraj dzwonili do mnie że szpitala i cesarka zaplanowana na wtorek 29 września. Przyznam że mi ulzylo bo już widziałam jak w środku nocy jadę z bólami a tak to powinnam wytrzymać. Mam tak ją Wy , we wszystkim się doszukuje objawów porodu, zwariowac można.
Jak odbiore małego że szkoły to napisze więcej

Akatsuki ja już 2 razy rodzilam sn i nie wydaje mi sie bym miala z tego tytulu inne doznania podczas sexu... uwazam raczej wrecz przeciwnie, ze teraz gdy jestem starsza mam lepszy sex niz jak bylam mlodsza ;) prawda jest natomiast to, ze po pierwszym porodzie sn strasznie sie balam pierwszego razu... 3 miesiace po porodzie dalej mialam lęk, ze bedzie bolec itp. ale to bylo raczej w glowie bo fizycznie nie bolalo, maz byl delikatny i wszystko bylo w najlepszym porzadku... na pewno po cesarce szybciej mozna powrócić do sexu, ale w sumie to mnie bardziej przeszkadzały mleczne cycki niz dyskomfort zwiazany z tym, ze rodzilam sn ;)

Tami ja tam zluzowałam na tym etapie to już możesz mieć skurcze i różne tam biegunki poty i co tam jeszcze wymyślisz .Każda ciąża jest inna przekonałam się o tym na własnej skórze jak się zaczyna wielki finał to poprostu się czuje :-)
Ja rodziłam sn klocka jestem mała i maszyneria była jak przed porodem nic mi się nie rozeszło . Moja młodsza siostra rodziła małe dziecko i jest po operacji naprawczej łącznie z wszywaniem pęcherza i zwężaniem pochwy .

Wow nadrobiłam 20 stron - masakra ta produkcja.
Paulka 3 mam kciuki ale już pewnie masz maleństwo na rękach.

Buba super pokój dla Franka, ale sofę masakra spaprali- i jak tu się nie wściekać.

Ależ nam się zaczynają sypać te maleństwa :-) aż miło poczytać.

reklama
maran zgadzam sie z Toba całkowicie, choc TY masz wieksze doswiadczenie, bo jestes po dwoch porodach, wiec nie wiem jak tym razm bedzie, i z tymi cyckami to świeta racja :p

Akat a Ty jak tam po wczorajszym szpitlu, bo chyba nie doczytalam czegos, albo nie pisalas i jak mamusia? :)

Do góry