reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dzięki chybra miałaś rację humor poprawiony po zdjęciach <3 dziś mam mieć zrzuty i do końca tygodnia juz zdjęcia :) doczekać się już nie mogę <3

Aga myślisz ze to rwa kulszowa ? Ja myślałam że jakiś nerw uciskany jest i dlatego boli

reklama
yustyna mnie moja "sikorka"boli codziennie, głównie jak stoję lub idę, bardzo często też mam wtedy parcie na pęcherz.

xmamuska też mam w domu drugoklasistę,którego ciężko zagonić do lekcji bo przecież jeszcze ma czas. Bazgrze jak kura pazurem, byki sadzi niemiłosierne, w lekcjach potrzebuje asysty i ma często w domu wyłączone myślenie. Najlepsze jest to że na sprawdzianach zazwyczaj dostaje max. ilość punktów tj. powyżej oczekiwań.

Chybra ja podczas pierwszego razu po połogu miałam wrażenie że jestem jeszcze ciaśniejsza i mój m też :-D też byłam nacinana tylko że lekko na 2 szwy i tak ładnie mnie lekarka pozszywała że kompletnie nic nie widać nawet.
eli36 racja że dużo zależy od budowy kobiety dlatego przed porodem mierzą miednicę itd, przecież są różnie kobietki zbudowane..
xmamuska ciesze się że zdjęcia Ci humor poprawiły i sama się nei mogę doczekać aż nam pokażesz efekty ;-)
krewetka łądnie rośnie Igorek :-) mam pytanko, czy Twoja córcia ma na imię Liliana czy Lilianna bo my chcielibyśmy córce dać Lilianna tylko niewiem czy w urzędzie tak wpiszą bo oni ponoć mają swoje wydzimisie...

mnie dzisiaj czyści niemiłosiernie, kibelek obkupuję dziś :-/

Heloł laski :-D
Ja niedawno wróciłam od dentysty, musiałam jechać z moją Rózią... Trzeba było usunąć ułamany fragment mleczaka. Ale trochę ją bolało, się nakrzyczała w gabinecie. Na szczęście dentystka zarąbista i poszło raz dwa.
U mnie na razie nie za wiele zmian - skurcze pojawiają się, mam kilka nawet co 10 minut i zanikają na 2-3 godziny. Więc generalnie spokój. Zobaczymy jak wieczorem, ale się na nic nie nastawiam, po prostu je zapisuję w telefonie (aplikację se ściągnęłam, a co!!!)

Eli, super, że Maluch do dołu ułożony. Fajnie też, że lekarz Ci mówi, czy przewiduje długi poród czy nie.

Tami, czyli już wiesz do kiedy odliczasz :) Super - zazdroszczę takiej pewności i spokoju, który będziesz z pewnością odczuwać :-)

Akatsuki, ja się zgadzam z Maran, Małkus, Kornelcią - po porodzie SN nie za wiele się zmieniło w odczuciach i plastyce naszych "Kasiek". I rzeczywiście bardziej mi osobiście przeszkadzała mleczarnia w zderzakach...

Xmam, ciesz się na sesję, ja nie mam żadnej... Co do nauczycielek - ja bym sprawdziła to z mamami innych dzieci z klasy. Czy też mają tai kłopot, czy dzieci też zauważył, że pani siedzi na fonie całą lekcję. Popytaj...

PAULKA!!! No coś długo się nam koleżanka nie odzywa... CZEKAMY!!!

(...) wszystko mi z rąk leciało, m in olej mi dwa razy upadł na ziemię, oczywiście otwarty, kupa ryku i darcia przy tym była, oj dobrze, że męża nie było pod ręką :-p
Hłe hłe hłe :-D Dobra jesteś :-)

Szlag mnie trafi. Czym sprać jeżyny? [emoji33]
Chybra, mi niestety tez wszystko leci z rąk. Ale przynajmniej się porządnie najadłaś... [emoji2] Też bym spaghetti zjadła. W weekend zrobię.

Wysypałam na siebie miskę jeżyn. Bluzka ufajdana, vanishu nie mam, proszek i mydło nie dały rady... [emoji24]

Paulka, no właśnie!!! Pewnie bidula odpoczywa po tej cc.

Xmam, czekamy na efekty sesji. Świetna pamiątka będzie. Żałuję, że wcześniej też się nie zdecydowałam, ale zrobimy sobie z małą.

Krewetka, Igorek zaraz dogoni rówieśników. [emoji6]

Hej, czytam was codziennie i podziwiam za siły do remontów, spacerów i sprzątania. Gratuluję wszystkim szczęśliwym mamom (zazdroszczę). U nas 35t1d. Jakiś taki we mnie wewnętrzny niepokój, to pewnie dlatego, że nie wiem jaki poród nas czeka. Dopiero na kolejnej (01.10) wizycie wszystko się wszystko wyjaśni. Powoli organizujemy nową przestrzeń dla nas i malutkiej. Dużo jeszcze przed nami ale już te najważniejsze rzeczy są w domu (komoda, łóżeczko). Wózek zamówiony, fotelik i baza wybrana (trzeba zamówić). Z zakupów potrzebuję jeszcze przewijaka i pokrowców na niego, kosmetyków i gadżetów kosmetycznych, termometru i nosefrida :) Wydaje mi się, że jestem na ostatniej prostej. Jeszcze nie zdecydowałam się na żadną konkretną dekorację nad łóżeczko ale mam nadzieję, że szybko coś wybiorę :) Mam do Was pytanie, czy Wy też macie takie dziwne uczucie mrowienia/drętwienia brzucha pod linią piersi? Od kilku dni tak mam i nie wiem o co kaman. Mała rusza się normalnie więc o nią jestem spokojna.

Dagpio mi też tak drętwiał brzuch z prawej strony pod piersią,ale przeszło w końcu :tak:

Dzięki dziewczyny czekam na efekty tej mini sesji,porobiła nam kilka ujęć,na pewno ciężko będzie mi się zdecydować co wybrać :-D dziś mam mieć te podglądowe,siedze i co chwile zaglądam na poczte czy już wysłała ;) Ale powiem Wam że późno już na taką sesję,niby nic takiego nie robiłam bo stałam,ale zmęczona byłam,plecy prosto głowa do góry :eek: dobrze że nigdy nie chciałam zostać modelką :rofl2: przekichane mają

reklama
Do góry