reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Hello,

Żyję :)

Colly -gratki!!! Wow kawał chłopa!

Akat- laska trzymam kciuki, dzielna fighterka z Ciebie!

So Happy- już w domku super!

To że ja jeszcze w całości to jakiś cud przy tym co codziennie robię ;) ale trzymajcie kciuki 2 tygodnie potrzebuję :)

Pomału przeprowadzam rzeczy :) remonty jeszcze trwają ale pokoje dzieci, łazienki, pralnia, kuchnia przedpokoje i garderoby pokończone. Dziś 11 h na nogach, układanie, rozpakowywanie, przenoszenie z kąta w kąt... Jeszcze półtora tyg finittto!!!!!

Miłeego poranka, ja jak zwykle spanko 2,5h i do rana oczy jak 5 zł....

reklama
Witam!

Colly moje gratulację :-)

Chybra pokój wygląda super.

Ja mam dzisiaj wizytę. Ciekawy jak tam mały rośnie. O 7 budzę dzieci, lecę zaprowadzić je do przedszkola i do szpitalnego labu zrobić wyniki. Tylko mocz i morfologia. Mam nadzieję że będzie wszystko ok. Przed 14 znowu do szpitala po wyniki i po dzieci do przedszkola. Trochę latania dzisiaj mam.

Colly ale nam zrobiłaś niespodziankę ;)) nie mogę się doczekać foto! Witamy na świecie Arielka ♥ wielkie gratulacje!!
Ja bym nawet spala gdyby babka na przeciw (jest nas dwie na 8 osobowej sali) nie klnela pół nocy :D biedna jest w 35 tc I ma skurcze ale nie mogą jej dać kroplowki bo jest po cc, niezbyt wiedzą co jej zrobić bo mały jest za mały (2 kg) ale poród się zaczyna ... I tylko słyszę co chwilę " ooooh for fuck sake!" :D biedna :(

Colly ojej super wiadomości, gratuluję :)

A może do kompletu dołączy Julisia, jak ram u ciebie? Czekamy na wieści, bo coś się nie odzywasz

Akatsuki to rzeczywiście masz raj tam :)

Buba nie mogebpatrzec na godziny twoich wpisów, omg dziewczyno wykończysz się

U mnie noc tezvsrednio przespana, synek znowu choruje, wiec wymyśliłam, że będę spała u niego, bo gorączkowol, wiec podłoga moja i kości teraz bolą :/ chyba te chorobska nas nie opuszcza, nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem

Hejka.
Colly gratulije
Akasuki trzymaj sie dzielnie, trzymam kciuki żeby bylo wszystko dobrze

U mnie wreszcie konkretne decyzje. We środę będę miec cc, to będzie 38t2d no chyba ze samo sie zacznie. Narazie mam nieregularne skurcze. Nie chca mi robic wczesniej cc mimo ze miałam sterydy bo maly może miec oznaki wczesniactwa i chca tego uniknąć. Waga z usg nie ma się co sugerować bo na tym etapie ciąży może być nawet 0,5kg w jedna lub druga stronę.

Polozna opowidala mi ze w zeszłym tyg zrobili cc córce jej koleżanki w 38t5d a dziecko wielkosciowo 36tc i leży teraz w ciężkim stanie w inkubatorze bo ma ozanki wczesniactwa i problem Z oddychaniem. Takze każdy dzień dla maleństwa jest bardzo ważny w brzuszku. Nie ma co na sile przyspieszać

Colly gratulacje!!!! Czekamy na foto koniecznie!

Julisia!!!! Pisz coś kobitko, bo my tu z utęsknieniem na nowe Maluszki na zewnętrzu czekamy :-D

Akat, oczywiście buntowniczka jak zwykle ;-) Super hahahah Sterydy dostaniesz i jeszcze półtora tygodnia masz czekać do CC? Ten czas masz być w szpitalu czy Cię wypuszczą?

Buba - czy jesteś człowiekiem? Bo mam wrażenie, że wkroczyłyśmy w erę jakichś androidów i jesteś pierwszym, którego "poznałam"... Szok.

Dolga, a nie myślałaś o tym, aby skonsultować u innego pediatry? Coś za długo to trwa. Może morfologię zrób?

Paulka, to może ja z Tobą będę rodziła ;-) Jak w poniedziałek pozbędę się zatyczki :-D A Ty w środę, to może u mnie się opóźni i będzie jak znalazł! Trzymam kciuki za dotrwanie do terminu...

A - u mnie nie ma żadnych newsów. W nocy spokój, zero skurczów, lekkie kłucia tylko. Także chyba jednak wytrzymię do poniedziałku :-D

reklama
Colly - gratuluję :-) czekamy na dalsze info od Ciebie!

Widzę,że nasze ciężarówki w nocy nie śpią ;-) włączyła się faza czuwania.

Ja też myślałam,że wczoraj urodzę....z nerwów na drodze ekspresowej :crazy: Pojechałam popołudniu do rodziców - mieszkają jakieś 30 km od nas. Miałam lekarstwa zamówione dla mamy i chciałam jej podrzucić, przy okazji chciałam też pożyczyć od rodziców torbę (bo swojej nie mam) co by się w końcu może do szpitala spakować. Pojechałam więc sama z 1,5 rocznym dzieckiem i w drodze powrotnej na ekspresówce auto mi zdechło ( a tydzień temu miało przegląd i opłacone ubezpieczenie....). Jakoś dokulałam się do pobocza, zadzwoniłam po męża i po tatę,żeby mnie jakoś z tej drogi zdjęli. Mała darła się w aucie, bo głodna i śpiąca - była już 19.30,więc pora,kiedy kończy się powoli jej dzień. Wysiadłam z samochodu, chciałam rozłożyć trójkąt, który rozpadł mi się w rękach (DZIĘKI CI MĘŻU ,ŻE TAK SUPER DBASZ O NASZE SAMOCHODY... GDYBYM JA TAK DBAŁA O NASZE MIESZKANIE, TO DAWNO SKOŃCZYLIBYŚMY POD MOSTEM). Jakoś go poskładałam używając sznurka z mojej sukienki. Niestety nie był w stanie stać na drodze,więc włożyłam go za tylną szybę. Przyjechał tata a chwilę później policja się pojawiła - przypadkiem tamtędy przejeżdżali. Chcieli mi dać 500 zł mandatu za rozwalony trójkąt. Mała darła się jak opętana, pan aspirant patrzył na mnie wzrokiem pytającym "czy to aby na pewno moje dziecko? A może porwałam jakieś obce skoro się tak drze..."W końcu dojechał też mąż,zabrali z tatą tego złoma a ja musiałam szybko wracać do domu z dzieckiem bo było już ciemno. Już nigdzie dalej niż do sklepu nie jadę do końca ciąży...

Do góry