reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Pisze do Was z wanny. Od 3 godz mam skurcze i to tak diabelsko bolące, od krzyza. Ledwo do domu wrocilam. Przeczyscilo mnie z dwoch stron. Na razie skurcze nie sa regularne. Czekam jakoś nie czuje psychicznie bym dzisiaj miała urodzic, ale kto wie... na razie sama z dziewczynami w domu jestem ale jak cos to moj dojedzie w 10 minut wiec luzik. A teraz chyba trzeba jeszcze dla malego torbę spakowac tak w razie czego
Ale by było jakbyś urodziła w nocy ;-)
Tak się szybko te padziernikówki rozpakowują, że nie wiem :rofl2: W sumie to żadna różnica, ważne by były dzieciaczki donoszone, więc od 38tc :laugh2:

my jesteśmy w domu od wtorku, mały jest cudowny, na razie bardzo grzeczny, cały czas spi, ja mam taki nawał pokarmu od wczoraj, ze karmie małego, sciagam dodatkowo i mrozę, dzisiaj nawet obkładałam (.)(.) kapustą zeby trochę zahamować laktację, bracia nie moga nacieszyc się małym ,
Ale super - zazdraszczam jak większość dziewczyn. Ucałuj go proszę od Cioci BB :-D

reklama
Kurcze kusicie, może też kupie te bambusowe :-D niby muslinowe też są delikatne ale mam parę rzeczy dla siebie z bambusa i super przyjemne są

Dolga ja ktg nie robiłam i na razie nie mam zlecone. Oo kurcze nie pomyślalam o tym że brzuchol mógł mi się opuścić i stąd to hmm rano mu się przyjrzę :-D

Szczęśliwa nie miewam tak, czasami tylko czuję bardzo nie przyjemne uciskanie na pęcherz ale nigdy aż takiego bólu mi to nie sprawia...

Julisia no proszę, kolejna do rozpakowania :-D

Chybra remont bardzo na plus :-D

So happy super i troszeczkę zazdroszczę :-D ale niech moja mała jeszcze sobie posiedzi w brzuszku :-)

Mnie od wczoraj bardzo brzuch się stawia, czasem troszkę zaboli ale bardziej czuję dyskomfort...

Ostatnio koleżanka mi opowiadała że jej znajoma wogole nie czuła bólu przy skurczach i zdziwiła się że już ma pełne rozwarcie i dwa parcia wystarczyły i urodziła. Pozazdrościć normalnie :-D

Asim ja polecam Beckersa, malowaliśmy nim ściany 3 lata temu jesteśmy zadowoleni, świetnie się zmywa.

Ja ktg też nie miałam i na wizycie mieć nie będę.

So_happy ależ super, aż trochę zazdroszczę że już cieszycie się maleństwem.

Akatsuki oby to już był ostatni pobyt w szpitalu zakończony rozwiązaniem.

Julisia i jak tak? Czekamy na wieści.

Colly z tymi wizytami na IP to tak nie wygląda. Dużo zależy od szpitala np na Madalińskiego na IP przyjmowane są tylko nagle przypadki i kobiety na oddział reszta powinna się rejestrować normalnie nawet w ostatniej chwili. U nas nie ma takiej możliwości do przychodni możesz do lekarza wejść tylko jak jesteś zarejestrowana (2mce wczesniej) a wszystko inne na IP ma się zgłaszać.
Ja oczywiście rozumiem ze są nagle przypadki, że ktoś bardziej potrzebuje pomocy, ale jak przyszłam była prawie pusta izba i czekałam 3h a poczekalabym jeszcze dużo dłużej na to ktg i wierz mi ze nie widziałam nagłych przypadków, co można było wywnioskować z rozmów pacjentek zachowania itd. A kolejna sprawa to wkurzył mnie to że idę do swojego gina, mam mieć ktg a on wychodzi bo skończył dyżur a ja mam czekać Bóg wie ile i po co no bo kto mi zobaczy na to ktg?

A Tobie to współczuję przebojów na oddziale, zamiast męczyć Cię ta oksytocyne która nic nie daje zrobiłby cc i byłoby po sprawie... nie meczuliby i Ciebie i Dziecka i Faceta ;)

Szczęśliwa niestety nie doradzi bo nie miałam takich bóli

Akatsuki trzymajcie się dzielnie!

So happy super ze jesteście już w domku, dobrze że pokarm dopisuje ;)

Chybra świetna metamorfoza!!

Dostałam sterydy na płuca dla Nelki. Jutro druga dawka. Bosze jaki to był diabelny zastrzyk :/ jutro z rana mam badania krzepliwosci I zapewne kolejne milion pięćset próbek krwi moczu I wosku z uszu ale lekarka powiedziała że cc za pewne będzie w pierwszym bezpiecznym terminie (38+0) chyba ze krzepliwosc leci na leb na szyję. .. maz mi przemycil bezalkoholowe do szpitala haha jestem na sali tylko ja I inna babka na przeciw więc popijam sobie spod koca hahah prawie spa.

Colly !!!
GRATULUJĘ :) :) :)
Wspaniała wiadomość :D Jaki dorodny mężczyzna ;)
Czekam na zdjęcie Twojego Skarbu :)
Buziaki dla Was ♡

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry