reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Pisze do Was z wanny. Od 3 godz mam skurcze i to tak diabelsko bolące, od krzyza. Ledwo do domu wrocilam. Przeczyscilo mnie z dwoch stron. Na razie skurcze nie sa regularne. Czekam jakoś nie czuje psychicznie bym dzisiaj miała urodzic, ale kto wie... na razie sama z dziewczynami w domu jestem ale jak cos to moj dojedzie w 10 minut wiec luzik. A teraz chyba trzeba jeszcze dla malego torbę spakowac tak w razie czego
Ale by było jakbyś urodziła w nocy ;-)
Tak się szybko te padziernikówki rozpakowują, że nie wiem :rofl2: W sumie to żadna różnica, ważne by były dzieciaczki donoszone, więc od 38tc :laugh2:

my jesteśmy w domu od wtorku, mały jest cudowny, na razie bardzo grzeczny, cały czas spi, ja mam taki nawał pokarmu od wczoraj, ze karmie małego, sciagam dodatkowo i mrozę, dzisiaj nawet obkładałam (.)(.) kapustą zeby trochę zahamować laktację, bracia nie moga nacieszyc się małym ,
Ale super - zazdraszczam jak większość dziewczyn. Ucałuj go proszę od Cioci BB :-D

reklama
Kurcze kusicie, może też kupie te bambusowe :-D niby muslinowe też są delikatne ale mam parę rzeczy dla siebie z bambusa i super przyjemne są

Dolga ja ktg nie robiłam i na razie nie mam zlecone. Oo kurcze nie pomyślalam o tym że brzuchol mógł mi się opuścić i stąd to hmm rano mu się przyjrzę :-D

Szczęśliwa nie miewam tak, czasami tylko czuję bardzo nie przyjemne uciskanie na pęcherz ale nigdy aż takiego bólu mi to nie sprawia...

Julisia no proszę, kolejna do rozpakowania :-D

Chybra remont bardzo na plus :-D

So happy super i troszeczkę zazdroszczę :-D ale niech moja mała jeszcze sobie posiedzi w brzuszku :-)

Mnie od wczoraj bardzo brzuch się stawia, czasem troszkę zaboli ale bardziej czuję dyskomfort...

Ostatnio koleżanka mi opowiadała że jej znajoma wogole nie czuła bólu przy skurczach i zdziwiła się że już ma pełne rozwarcie i dwa parcia wystarczyły i urodziła. Pozazdrościć normalnie :-D

Asim ja polecam Beckersa, malowaliśmy nim ściany 3 lata temu jesteśmy zadowoleni, świetnie się zmywa.

Ja ktg też nie miałam i na wizycie mieć nie będę.

So_happy ależ super, aż trochę zazdroszczę że już cieszycie się maleństwem.

Akatsuki oby to już był ostatni pobyt w szpitalu zakończony rozwiązaniem.

Julisia i jak tak? Czekamy na wieści.

Colly z tymi wizytami na IP to tak nie wygląda. Dużo zależy od szpitala np na Madalińskiego na IP przyjmowane są tylko nagle przypadki i kobiety na oddział reszta powinna się rejestrować normalnie nawet w ostatniej chwili. U nas nie ma takiej możliwości do przychodni możesz do lekarza wejść tylko jak jesteś zarejestrowana (2mce wczesniej) a wszystko inne na IP ma się zgłaszać.
Ja oczywiście rozumiem ze są nagle przypadki, że ktoś bardziej potrzebuje pomocy, ale jak przyszłam była prawie pusta izba i czekałam 3h a poczekalabym jeszcze dużo dłużej na to ktg i wierz mi ze nie widziałam nagłych przypadków, co można było wywnioskować z rozmów pacjentek zachowania itd. A kolejna sprawa to wkurzył mnie to że idę do swojego gina, mam mieć ktg a on wychodzi bo skończył dyżur a ja mam czekać Bóg wie ile i po co no bo kto mi zobaczy na to ktg?

A Tobie to współczuję przebojów na oddziale, zamiast męczyć Cię ta oksytocyne która nic nie daje zrobiłby cc i byłoby po sprawie... nie meczuliby i Ciebie i Dziecka i Faceta ;)

Szczęśliwa niestety nie doradzi bo nie miałam takich bóli

Akatsuki trzymajcie się dzielnie!

So happy super ze jesteście już w domku, dobrze że pokarm dopisuje ;)

Chybra świetna metamorfoza!!

Dostałam sterydy na płuca dla Nelki. Jutro druga dawka. Bosze jaki to był diabelny zastrzyk :/ jutro z rana mam badania krzepliwosci I zapewne kolejne milion pięćset próbek krwi moczu I wosku z uszu ale lekarka powiedziała że cc za pewne będzie w pierwszym bezpiecznym terminie (38+0) chyba ze krzepliwosc leci na leb na szyję. .. maz mi przemycil bezalkoholowe do szpitala haha jestem na sali tylko ja I inna babka na przeciw więc popijam sobie spod koca hahah prawie spa.

Colly !!!
GRATULUJĘ :) :) :)
Wspaniała wiadomość :D Jaki dorodny mężczyzna ;)
Czekam na zdjęcie Twojego Skarbu :)
Buziaki dla Was ♡

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry