reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Witam!
Mój synek dzisiaj poszedł już do przedszkola. I w sumie to się cieszę, bo mam ostatnio mało cierpliwości.

Blair współczuję sytuacji w szpitalu. Masakra jakaś.

Xmama zgadzam się z Tobą co do pieluszek bambusowych. Ja wzięłam 4 ale większe 75x75. Na prawdę są milutkie w dotyku. U mnie czeka pokój na malowanie. U dzieci udało się w sierpniu przemalować, a nasz czeka. Mam nadzieję że uda się go pomalować w ten weekend.

Akat i jak wyniki badań?

Lilo jak Milenka?

reklama
Malinka odpoczywaj więcej widać organizm cię ostrzega .
Dolga jem i to co trzy godziny ,ale w nocy nie jadłam no i teraz muszę wstawać ok 24 i płatki z mlekiem na śpiocha wciągnąć bo mój organizm tak wszystko spala jak paliwa nie dorzucę to mnie zjada :no: lekarz stwierdził ,że ja będę wyglądać jak z obozu a dzidziuś i tak swoje dostanie tylko jak kończą się węglowodany i tłuszcz zaczyna się spalanie mięśni .

Dziewczyny też tak myślę że organizm może wysyła znaki.. Muszę troszkę przystopowac ale no ja z tych co na tyłku nie usiedza :-/

Dzisiaj jest ok po za tym że czuję się niewyspana jednak. Ale nie ma co ukrywać, już nie mam tyle energii co chociażby tydzień czy dwa temu... Byle by do soboty, jak już tam będę to będzie dużo łatwiej...

Dzisiaj odpuszczam pakowanie bo wogole nie mam weny, za to zawiozę parę lżejszych rzeczy i poukladam conieco :-)

Lilolo jak Milenka?

Xmamuska ja jak byłam na zakupach miałam wziąć bambusowe ale coś mi się popitolilo i wzięłam muslinowe :-D

mamuska powodzenia w malowaniu :tak: jaką masz tą kuchnie żółtą? Jakiś czas temu zastanawiałam się czy pomalować właśnie na żółto-szaro, bo na razie na zmianę mebli nas nie stać.

Farbe kupujemy Beckers do kuchni i łazienek,znalazłam tylko 1 zdjęcie gdzie kawałek widać ściany :tak: Wiadomo tam gdzie meble inaczej to wygląda

A teras mamy Duluxa,zaraz pstrykne fotkę koloru,kolor piękny ale jakoś tak inaczej,jak by jaśniej,dopiero kawałek ściany pomalowany,zobacze jak będzie się prezentować z meblami

Załączniki

• 1458670_464701453638750_809400986_n.jpg
    1458670_464701453638750_809400986_n.jpg
    41,7 KB · Wyświetleń: 70
Znalazłam na stronie charakterystykę pieluszek bambusowych:

Charakterystyka:
posiada właściwości antybakteryjne, antygrzybiczne, antyodorowe,
znakomicie chłonie wodę - o ok. 60% skutecznej, niż bawełna,
nie daje odczynów alergicznych - produkty z włókna bambusowego są polecane dla noworodków jak również dla dzieci starszych,
ma właściwości termoregulacyjne - w upały daje poczucie świeżości i kojącego chłodu, zimą zaś przyjemnego ciepła,
pochłania promienie UV,
w czasie pranie nie tracą koloru, zachowują miękkość po wielu praniach,
w dotyku pieluszka bambusowa jest delikatna niczym jedwab.

I na prawdę są bardzo przyjemne w dotyku.

Xmama a jesteś zadowolona z farby Beckersa? Z tej firmy malowaliśmy u dzieci i do nas mamy też kupioną.

Ostatnia edycja:
Są delikatniejsze w dotyku niż tetrowe.

Specjalnie dla Ciebie poszłam i porównałam w dotyku. Przy bambusowych tetra wydaję się wręcz szorstka.

Ostatnia edycja:
a ja mam dziś leniaaa, pięna pogoda więc na dworze byłyśmy z córką od rana i się rozleniwiłam :-)
Dziś skończyłam 38 tydzień!! A czuję się dużó lepiej niż tydzień temu :p jejku jak ja już bym chciała mieć córeczkę na rękach po drugiej stronie brzuszka :-)

reklama
Do góry