reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Julisia niech ci wymienią na nowy będzie widać chłopaki robią wszystko żeby nie płacić za zlew bo dostaną za to po kieszeni prawdopodobnie to co zarobią na montażu pójdzie na zlew ,ale trudno trzeba uważać .Ostatnio u mojej klientki inna firma montowała blat i zniszczyła taki zlew i jeszcze fronty od szafek wyszło strat na ponad 1500 zł masakra .

sytuacja z zeszłego tygodnia i juz opanowana ale co nawnerwiałam sie to moje :/

Dbdg na nowym równolegle szykujemy pokój dla małego i sypialnie dla nas a przy wrzucaniu mebli wyjdzie w którym pokoju wyladujemy ale na pewno na poczatku w tym samym. to tylko dla mojej wygody, bo nocne wstawanie juz bez latania po wszystkich pokojach jest wystarczająco męczące. Jak się okaże że jednak mały to aniołek w nocy to rozdzielimy pokoje ;-)

Stysia a ile ma twoja córcia? miedzy moimi dziewczynami jest różnica 16 miesiecy i nie powiem że było łatwo pogodzić opiekę nad nimi dwiema ale dało się. Teraz obawiam sie bardziej jak to bedzie, dziewczyny niby większe ale same się nie odprowadzą do przedszkola czy na zajęcia, inne wymagania mają i to coraz większe ;-) ale jestem dobrej myśli zrezta już za późno na odwrót ;-)

asmi a skąd jesteś? bo oława to niedaleko mnie ;)

Dziewczyny chwalę się - oficjalnie i prawnie jesteśmy właścicielami naszego nowego domku :-)

I jeszcze jedno - spakowałam swoją torbę do szpitala, mogę już jechac rodzić ;)

reklama
Ojjj Kochane nie zgodze sie z Wami, ostatnio czytalam w jakiejs gazetce dla mam ze wlasnie od zgagi sa wloski bo jak wydzielaja sie kwasy jak AKATUSKI pisala to wtedy tworza sie jakies hormony ktore wlasnie odpowiadaja za porost wlosow.

hejka,

ja dzisiaj czuje sie troszeczke "lzej" niz wczoraj, co mnie cieszy bo juz wczoraj wieczorem to nawet na lezenie nie mialam siły. Rano byłam na zakupach, pozniej wpadla kolezanka, pojechala pol godzinki temu, poczytalam Was i ide robic obiadek bo niedlugo moi chlopcy wroca i znowu mi dzien zlecial za szybko. A na obiadek (ktos pytal) robie kurczaka z warzywami i sosem slodko kwasnym, do tego pewnie makaron.

Co do zgagi to ja mam jak zjem wieczorem pomidora albo cos ciezszego.

malinka Ty niezla zawodniczka jestes. Mycie okien, zakladanie rolet, podziwiam :)
u Nas maz czesciej myje okna :)

Julisia gratuluje domku :)

Akatsuki jak Twoje choróbsko?

Lilolo co u dziewczynek?

Świezo upieczone mamuski, dajcie znac co u Was i Waszych dzieciaczków.

Dbdg co do spania niemowlaka jestem tego samego zdania co Akatsuki.

nie wiem co tam mialam jeszcze napisac

miłego dzionka

stasia uczylam zasypiac metodą 3 5 7, poczytaj sobie w internecie , niektorzy ja uwazaja za drakońską, ale moim zdaniem nic złego sie dziecku nie dzieje, ja jak synka uczylam to mial 11 mscy, nie chodzil, spal w łóżeczku, wiec mniejszy problem, ze starszym dzieckiem zawsze gorzej, a ty powinnas chyba poprostu konsekwantnie odkladac coreczke do swojego lozka, zeby do was nie przychodzila, moj dzisiaj pierwszy raz spal w doroslym lozku i poszlo dobrze, ani razu nie wyszedl :) A z karmieniem u nas bylo tez masakrycznie, karmilam do 11 mscy, synek budzil sie w nocy co godzine i ciagle chcial cycka i to dlatego nie spal i dlatego tez stosowalismy ta metode

Julisia no to gratulacje :)

dream tak sie zastanawiam która dołączy Ci do pary, może paulka sie juz wyleżała w szpitalu :)

Eli36 - masz rację.gdy dowiedziałam się, że leżenie myślałam że nigdy sie nie uda i ze ten czas nie minie. a minęło 13 tyg;)/

Julisia- moja córa ma 2 lata i 2 dni:)

Iga 85- z tymi gazetami dla mam też trzeba trochę z przymrużeniem oka. Jest naprawdę mało gazet "niemedycznych", w których są poprawnie opisane sprawy medyczne. Właściwie w każdej znalazłam błąd, wiele nie starając się szukać :)

Dolga, znam tąmetodę. tylko właśnie teraz problem z tą konsekwencją. wieczorami już nie mam siły na nic, wszystko boli,podobnie z wstawaniem w nocy- fizycznie jest mi ciężko. no i psychicznie też nie wiem czy dałabym radę. gdyby mąż był w domu to może on próbowałby, albo chociaż odciążył zebym miała siłę na te wieczory.zobaczymy co przyniesie życie.

Dolga raczej napewno nie ja. Co prawda leze w szpitalu i do porodu będę leżeć ale narazie nic się nie zanosi na poród. Skurcze ustaly. Takze czuje sie jak na wakacjach na Bahamach haha. Przynajmniej mam fajne towarzystwo na sali i jakos czas leci.

reklama
paulka to chociaz dobrze, ze sobie wypoczywasz i masz co tam robic :) a czemu cie do domu nie puszczaja?

to moze jak nie paulka to Colly :) albo jeszcze ktos inny.. oby nie ja :D bo jakos mam stracha, a zreszta juz sobie zaplanowalam, ze pojde na chrzciny za tydzien :p

stasia a wlasnie u nas tez byl maly problem, ale u nas zajął sie tym mąż i poszlo, bo jakbym miala sama sie tym zajac to bym psychiczne nie dala rady, choc poszlo gładko :)

Do góry