reklama
maran-atha
Fanka BB :)
Asmi21 moje nie bardzo kudlate byly, ale tez nie lysiutkie, takie normalne ja nie uwazam, zeby zgaga m7ala cokolwiek wspolnego z czuprynka bobasa...
Stasia ja owoce tez głównie jem rano i do poludnia, popoludniu juz raczej warzywa i to zwykle gotowane np brokuly, kalafior lub zupy... masakra jest poprostu u mnie z ta zgaga i mam ja od 4/5 miesiąca do porodu...
Stasia ja owoce tez głównie jem rano i do poludnia, popoludniu juz raczej warzywa i to zwykle gotowane np brokuly, kalafior lub zupy... masakra jest poprostu u mnie z ta zgaga i mam ja od 4/5 miesiąca do porodu...
Dobrze przeczytałaś. Mam go usunąć smarując fioletem na wodzie, bo to złuszczony nabłonek jak stwierdził lekarz, a nie zrobił tego sam bo widocznie nie miał czym. Zresztą to lekarz rodzinny z nastawieniem nic na siły. Ale synka proszę i rozmawiam z nim a on na nie. Nie uda mi się więc tego zrobić. Mam nadzieję, że może mąż go przekona jak wróci z pracy.
Asmi21 moje nie bardzo kudlate byly, ale tez nie lysiutkie, takie normalne ja nie uwazam, zeby zgaga m7ala cokolwiek wspolnego z czuprynka bobasa...
Zgadzam się z Tobą. Pytam z ciekawość jak z tymi włoskami. Takie rzeczy traktuje raczej z przymrużeniem oka.
dolga
stasia ile ma Twoja córeczka? ja mam 1,5 rocznego synka i pewnie łatwo nie bedzie, ale dlatego wlasnie posłałam synka do żłobka, on sie wybawi a ja bede miala czas na młodszego, a teraz w ciazy chyba tez nie dawałabym rady, bo wystarczy, ze w weekend z nim posiedze i zaraz jakies skurczyki itp tzn pewnie bylabym juz po jakbym tak z nim codziennie. Do tego moj maz na poczatku tez bedzie mial sporo wolnego, pojdzie na L4, ojcowski, urlop, wiec z miesiac to napewno bedzie, albo i dwa. Z nocami nie ma u nas problemow, bo pol roku meczylismy sie z synkiem i spalismy po pare godzin, wiec w koncu powiedzielismy dosc, naczylismy synka samemu zasypiac, a dzieki temu zaczal takze przesypiac nocki i takim sposobem odkladam go o 20 do lozeczka i przychodze 5-6 jak juz wstanie piszac to patrze ze łądnie sobie wszytsko rozplanowałam
maran u mnie tez nie ma posiłku po ktorym nie mialabym zgagi, a na dodatek uwielbiam kwasne, co nie bardzo jest wskazane, ale czasami sobie nie moge odmowic, a skoro i tak i tak ciagle łykam rennie to co za problem
jesli chodzi o zgage i wlosy to oczywiscie nie wierze w takie przesady, chociaz moj synek mial bujną czupryne, a poprzednio tak samo zgaga mi dokuczała, ale bardziej uwazam, ze poprostu ktos ma do tego predyspozycje, mi normalnie sie zdarza miec zgage, to co tu mowic w ciazy, chcoiaz jak rzucilam palenie to i zgaga sie zmniejszyła
maran u mnie tez nie ma posiłku po ktorym nie mialabym zgagi, a na dodatek uwielbiam kwasne, co nie bardzo jest wskazane, ale czasami sobie nie moge odmowic, a skoro i tak i tak ciagle łykam rennie to co za problem
jesli chodzi o zgage i wlosy to oczywiscie nie wierze w takie przesady, chociaz moj synek mial bujną czupryne, a poprzednio tak samo zgaga mi dokuczała, ale bardziej uwazam, ze poprostu ktos ma do tego predyspozycje, mi normalnie sie zdarza miec zgage, to co tu mowic w ciazy, chcoiaz jak rzucilam palenie to i zgaga sie zmniejszyła
Lilolo
A moja J spała od małego sama - wtedy jeszcze na dwóch pokojach mieszkaliśmy. I ja sobie chwaliłam takie rozwiązanie, ale moja młoda jadła raz w nocy, a jak miała 1.5msc to już wcale. Z tym, że my mieliśmy monitor oddechu z nianią.
Znów nawet czasu nie mam by doczytać
Trzymajcie się
Wysłane z mojego Microsoft Lumia 640 przy użyciu Tapatalka
Znów nawet czasu nie mam by doczytać
Trzymajcie się
Wysłane z mojego Microsoft Lumia 640 przy użyciu Tapatalka
ania_kropla
Hej,
Buba z tymi drzwiami da się jeszcze coś zrobić? ?? Bo kasa kasą. ...
Ja prędzej męża z sypialni wyeksmituje... zamierzam cycowac i z Kinga skończyło się na tym ze ona spala ze mną a K na kanapie... wygodne to było, ale jak młoda miała ok pół roku zaczęłam ja odkładać do łóżeczka a K wrócił do łóżka. ..
U nas też K ostatnio my okna... a odkurzacz wg dziecka jest tatusia bo też on głównie odkurza. ...
Buba z tymi drzwiami da się jeszcze coś zrobić? ?? Bo kasa kasą. ...
Ja prędzej męża z sypialni wyeksmituje... zamierzam cycowac i z Kinga skończyło się na tym ze ona spala ze mną a K na kanapie... wygodne to było, ale jak młoda miała ok pół roku zaczęłam ja odkładać do łóżeczka a K wrócił do łóżka. ..
U nas też K ostatnio my okna... a odkurzacz wg dziecka jest tatusia bo też on głównie odkurza. ...
Lilo ja też brałam ślub w Boże Narodzenie z tymże 25.12. I jak Ty wszystko przygotowywałam we wrześniu. Mieliśmy brać ślub w sierpniu 2009 roku, ale stwierdziłam,że nie ma sensu czekać. I ślubowaliśmy właśnie w grudniu 2008. Musieliśmy zmieniać datę w kościele i na sali. I co najśmieszniejsze tydzień przed ślubem babka z sali powiedziała, że dołoży chrzciny na naszą uroczystość. Byłam bardzo zła i zrezygnowaliśmy z niej. Dobrze, że udało nam się w ten tydzień znaleźć salę i Panią, która była chętna gotować. Moja siostra załatwiła kelnerki ( jej koleżanki) i jakoś poszło. Nie mieliśmy dużego wesela, bo w sumie razem z nami było raptem 47 osób.
Nie wspomnę, że cała rodzina myślała, że jestem w ciąży, że ślub przyspieszony.
Nie wspomnę, że cała rodzina myślała, że jestem w ciąży, że ślub przyspieszony.
Ostatnia edycja:
maja córka ma 2 latka. na czas ciąży i wakacji zaplanowałam odpieluchowywanie i uczenie zasypiania, ale moje leżenie popsuło plany, bo musiałabym chodzic co chwilkę z nocnikiem i szmatką ,żeby wycierać podłoge;p. podobnie z usypianiem. mój mąż raczej po porodzie nie będzie za długo- z racji pracy nie ma ani ojcowskiego ani nic takiego. po prostu nie weźmie przez kilka dni dyżurów (=nie zarobi a ZUS bedzie płacił:/). gorzej jeśli nie uda mu sie nikomu ich oddać...ale o tym wolę nie myśleć;p. samego porodu też nie boję się tyle bólu (przy pierwszym miałam niezłą lekcję i myślę, że skoro tamten przeżyłam, może być tylko lepiej) tylko tego, że zacznę rodzić, mąż w pracy 70 km od domu, dziadkowie podobnie, a ja sama z córka.i szybka organiazacja opieki nad nią i do szpitala...tylko żeby starczyło czasu, skoro szyja już popuszcza;p.
Asmi- lekarz rodzinny mógł Cię wyręczyć chociażby z powodów humanitarnych. wiem, że dla rodzica nie jest łatwo.
Asmi- lekarz rodzinny mógł Cię wyręczyć chociażby z powodów humanitarnych. wiem, że dla rodzica nie jest łatwo.
reklama
Dolga - a jak uczyłaś zasypiac w łóżku? u nas mała śpi w takim już "normalnym" i gdy zostawiam ją to w sekundzie wychodzi i przychodzi do mojego pokoju. ja karmiłam ją do pierwszego roku życia- w nocy 3 razy nawet wtedy, bo jadła tylko na śpiocha, więc to był sposób żeby dać jej troche mleka (butelki nie chciała i ogólnie długa historia naszego karmienia;p)
teraz Olek będzie z nami też w sypialni głównie żebym mogła karmić i nie podróżować po całym mieszkaniu , tylko wygodnie w łóżku
teraz Olek będzie z nami też w sypialni głównie żebym mogła karmić i nie podróżować po całym mieszkaniu , tylko wygodnie w łóżku
Podziel się: