reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
AnnieTess- super ze trafiła wam się w porzadku babka od mieszkania

Akatsuki.- trzymam kciuki zeby następny pobyt w szpitalu to był już do porodu

Tami_dj - swietnie że dogadałaś się z ginem. A te klamry....ti coś musisz za to zapłacić?
Sama chętnie bym skorzystała z takiej metody antykoncepcji. Więcej dzieci nie chcę.

Ale ja głupia jestem. Od jakiegoś czasu zbieralam ubrania z których powyrastaly dzieci. Tak samo zrobiłam remanent z moimi ciuchami i mojego M. Uzbieraly sie 2 duże worki takie na śmieci. Zadzwonilan do Mopsu z pytaniem czy chcą. Powiedzieli że tak więc wzięłam te 2 worki (naprawde nie były takie ciężkie ) i postanowiłam je zanieść. To tylko niecale 600 m od nas. Nie zdążyłam wyjść z domu i gdy schodzilam po schodach tak mi coś zaklulo w plecach ze nogi sie same ugiely. Nie umialam się podnieść. Pomógł mi M zaprowadził do łóżka no i leżę. Ból troche przeszedl. Oczywuscie Mnie ochrzanil. Bo mialam poczekać na dzieci to by pomogły. On niestety przez nogę ograniczony jest. Ale nie...ja chcialam sama...wrrrrrrr

Ja I tak jade na dopalaniu bo posiłki daja trzy a jak człowiek leży to się nudzi. Na dole mają M&S food I Coste więc mąż mi lata co chwile. Wogole jaka opcja żeby mieć sklep wewnątrz szpitala hahaha

O fajnie! U mnie w szpitalu jest tylko InMedio. Nie opłaca się tam wogóle kupować. Butelka 0,5 l wody mineralnej kosztuje 2,90 zł. A normalnie w sklepach średnio 1,50 zł. Ja już nie mogę patrzeć na to szpitalne żarcie :(. Coś okropnego. Jak nie suchy chleb z okropną wędliną i podwiędłym liściem sałaty, to twarożek z czymś, co ma być dżemem, ale nie wygląda. O obiadach nie wspomnę. Ale nie mam jakiegoś specjalnego apetytu. Zmuszę się do zjedzenia trzech szpitalnych posiłków, a w międzyczasie tylko jakieś jabłko, jogurt z ziarnami. I tyle.
Moja sytuacja bez zmian. Co jakiś czas łapią mnie pojedyncze skurcze. Najgorzej jest w nocy, bo częściej bolą. Idealna sytuacja by była, gdybym dotrwała w trójpaku do przyszłej soboty, czyli 19.09. Skończone pełne 36 tc. Dziś miałam kontrolne usg. Co parę dni sprawdzają mi objętość wód płodowych i przepływy. Dziś dodatkowo pomierzyli Maluchy. Jeden waży 2100, drugi 2500. Pytałam, czy taka dysproporcja nie jest niepokojąca. Lekarka mi powiedziała, że dopóki przepływy i wody płodowe są w normie, to jest to różnica dopuszczalna. I tak sobie leżakuję...

Eli z tym łóżkiem to jakas masakra hehe
U mnie z jedzeniem jest roznie, zalezy ktora jest zmiana w pracy. Czasem zapomna sobie wpisac ze jestem na diecie cukrzycowej i dostaje bialy chleb i wtedy ide na dol do bufetu po bulke z ziarnem... Najgorsze sa zupy, smakuja jak woda spod makaronu z dodtakiem warzyw tylko dodatek codziennie inny, chodz dzis byl nawet przyzwoity obiad, barszcz alla ukrainski a na drugie makaron ze serem i jablkami

Cóż za kreatywna myśl z tymi cegłówkami pod łóżkiem- z mojej wiedzy to w tych łóżkach dół da się podnieść.

Akat- fajne to menu. U nas pacjenci na turnusie dostają menu obiadowe z 2 propozycjami i sami decydują co chcą. No i śniadania wyglądają lepiej niż w szpitalu. Ale ja pracuje w prywatnej placówce.

A u nas w wojewódzkim w moim mieście to i fryzjer w szpitalu jest także wszystko się zmienia

a ja wlasnie zdałam sobie sprawe z tego, ze ciagle jem :/ i dziwic sie ze waga rosnie w zastraszajacym tempie, tez jestescie ciagle głodne? :/

tak, tak, tak :) caly czas moge jesc :) Bylam w kinie, jak wyszlam to stał sobie food truck z belgijskimi frytkami :) oczywiscie nie moglam kolo niego przejsc obojetnie :)

Super babka! Od razu oszacowała na tyle Ci było więc jesteśmy mega zadowoleni. No ale teraz jeszcze musi zrobić operat i wywiad w spółdzielni, na rynku nieruchomości itd. We wtorek/środę będzie gotowa wycena. Jest szansa, że mieszkanie wyceni z lekkim hakiem żebyśmy mogli zejść z ceny :)
Mamy już wybrane i zarezerwowane nowe mieszkanie. Będzie do odbioru w II kwartale 2016. Chcemy szybko sprzedać to i dobrać kredyt żeby nam nie "uciekło" to nowe.

fajnie, ze wycena poszla po Waszej mysli :)

Czekam na wypis ;)

suuper :)

Dziewczyny, nie zdawalam sobie sprawy, ze mam tak opuchniete stopy :( oststanio chodzilam w sandałach i trampkach, a dzisiaj wlozylam baleriny. Wygodne jak kapciuszki kilka miesiecy temu byly te baleriny. Myslalam, ze do domu nie dojde...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczyny,
Ja tylko tak, u mnie zamieszanie z poplataniem nie mam czasu na nic bo czego bym sie nie złapała to schodzi mi 3x dluzej niz zwykle. Powinni ciezarnym przydzielac pomoce domowe w ostatnim trymestrze hehe :)
Jestem na etapie prasowania ciuszkow i w sumie to wyszlo ze na 56 mam bardzo malo ciuszkow. I przy tym całym ciuszkowym zamieszaniu nasuneło mi sie pytania. na codzien jak bedziecie ubierac dzieciaczki? np, body na dlugi rekaw i na to bawełniany pajacyk? to nei bedzie za lekko? :)?

Do góry