Dziewczyny ja też tak mam jak napne brzuch,to mięśnie brzucha chyba a nie dziecko![]()
Nie, to na pewno nie dziecko.
Przeczytajcie sobie: [ART] Rozstęp mięśni brzucha (diastasis recti) w ciąży i po porodzie. - Forum SFD.pl
![Zadziwiona(y) :confused2: :confused2:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/confused8gj.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny ja też tak mam jak napne brzuch,to mięśnie brzucha chyba a nie dziecko![]()
Hej Dziewczyny!
Nadaję z oddziału patologii ciąży. Byłam na USG. Z chłopakami wszystko ok. Jeden waży 2063 g, drugi 2360 g. Niestety okazało się, że moja szyjka się znacząco skróciła. 6.08. miała 25 mm, a dziś 13 mm. Czyli w niecały miesiąc o 12 mm. Lekarz wysłał mnie na IP. Jak mnie tam podłączyli do KTG, to okazało się, że co 4-7 minut zapisują się skurcze :-(. Czuję je z krzyża. Nie są silne: rzędu 50, 60 paru, kilka poszybowało ponad 70. Ale są. Być może coś się zaczyna. Także do rozpakowania mogę być ta trzecia :-(, choć bardzo chciałabym wytrzymać jeszcze trochę, żeby chłopcy mieli chociaż po 2500 g. Bardzo Was proszę o ciepłe myśli i kciuki.