reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Ladyk kochana badz dobrej mysli, jeszcze troszke na pewno uda sie dotrwac a masz kogos kto zajmie sie Maja jak Ty bedziesz w szpitalu? Nie smuc sie chlopcy sa juz duzi i silni, teraz odpoczywaj sobie i na pewno powoli skurcze sie wycisza... &&&& trzymam by udalo sie wytrwac jak najdluzej

reklama
Hej!

Mam zwolnienie do końca ciąży :-):-):-):-) poza tym wizyta u położnej całkiem ok. Mała ma głowę koło pachwiny, czyli coraz bliżej wyjścia. Bardzo mnie to cieszy, że się odwraca. Położna powiedziała, że do końca nie wie jak to jest w tamtym szpitalu w którym będę rodzić, ale jeśli będzie położenie inne niż główkowe, dadzą mi wybór. Oczywiście jeśli nie będzie to zagrażać życiu.

ladyk kciuki zaciśnięte &&&&

kasik moja córka też tak na mężu lubiła leżeć, zresztą ja się z nią też tak kładłam. Przynajmniej mogłam oko zamknąć na chwilę ;-)

dolga tylko pozazdrościć takiego dnia :-)

dbdg brzuch może zmieniać rozmiar, raz zjadłaś/napiłaś się więcej, może miałaś wzdęcia, może dziecko inaczej się ułożyło i stąd ta różnica. Takie mierzenie obwodu brzucha to raczej tylko dla nas jest, położna mierzy inaczej

Lady 13mm to jeszcze kawał szyjki. Bądź dobrej myśli i odpoczywaj. Dostaniesz sterydy na.płuca dla chłopaków czy czekają co z tego wyjdzie?
Ja wczoraj wieczorem mialam skurcze.co.10.min potem co 15 i 20 i po 22:00 ustały. Nie pisałam nic żeby nie siać paniki ale dziś większość dnia siedze na tyłku. Tylko wyszłam na.20min spacer z młodą.

Ladyk-trzymaj się. niech chłopaki spokojnie siedzą sobie w brzuszku. a nawet jeśli już akcja porodowa się zacznie i będzie trzeba rozwiązać ciążę to jesteś w szpitalu pod dobrą opieką. także spokojnie sobie leż i niczym się nie stresuj

Kamila- najważniejsze że wreszcie wiesz który to ząb jest winny. nie zazdroszczę :eek:
wirginia - co ja bym oddała za taką pogodę jak u Ciebie....dojrzałam na termometrze że na dworze w słońcu jest 40 stopni

zmierzyłam sobie ciśnienie:138/85 (jak na mnie wiele za dużo) puls 120. padam

Dzięki Dziewczyny! Z Mają zostaje moja Mama. Moi rodzice mieszkają w tym samym bloku co my, także pod względem opieki nad Małą mamy luksus. Choć już za nią tęsknię :-(. Mam nadzieję, że skurcze się wyciszą. Są dość nieregularne. Sterydy na pewno dostanę. A co dalej? Pewnie będą obserwować.

Hej Kobietki :)

Dziś z rana trochę intensywnie było... Pranie, ogarnianie się po przyjeździe, prelekcja prowadzona przez neonatologa i ginekologa w szkole rodzenia. Uff, dobrze, że już w domu. Ledwo co żyję od tego upału, a jak wysłuchałam jeszcze pogadanki o porodzie to już w ogóle wymiękłam.

Ladyk zaciskaj nogi! Życzę Ci by chłopaki jak najdłużej wytrzymali w brzuszku :)

Dbdg, wydaje mi się, że źle interpretujesz... kuzynka też panikowała z tymi mięśniami, a okazało się, że to dzidzia.

Doris, ale się obłowiłaś :) ja już wieki w CH nie byłam... Daj znać co i jak po wizycie.

Dziewczyny, uważajmy na siebie w te ostatnie dni upałów... u mnie ginekologia i porodówka- pełne!

Miłego popołudnia :)

Akatsuki ja wlasnie wrocilam ze szkoly z Ala i taki msm twardy brzuch... az mnie ciagnie w dol... leze teraz tylko obiad zapodalam Ali i nic robic nie bede... az mnie kregoslup tak nisko boli, chyba malutka rzeczywscie jest już bardzo nisko bo mnie w szyjce kluje... jutro auta nie oddam, nie ma mowy!!!

Ladyk Maja z dziadkami ma na pewno dobrze dbaja o wnusie jak o najcenniejszy klejnot wiec nie zadreczaj sie :* Ty teraz niczym sie nie stresuj tylko sie zrelaksuj niech skurcze sie wycisza :) zobaczysz ze bedzie dobrze :*

Hej Dziewczyny!
Nadaję z oddziału patologii ciąży. Byłam na USG. Z chłopakami wszystko ok. Jeden waży 2063 g, drugi 2360 g. Niestety okazało się, że moja szyjka się znacząco skróciła. 6.08. miała 25 mm, a dziś 13 mm. Czyli w niecały miesiąc o 12 mm. Lekarz wysłał mnie na IP. Jak mnie tam podłączyli do KTG, to okazało się, że co 4-7 minut zapisują się skurcze :-(. Czuję je z krzyża. Nie są silne: rzędu 50, 60 paru, kilka poszybowało ponad 70. Ale są. Być może coś się zaczyna. Także do rozpakowania mogę być ta trzecia :-(, choć bardzo chciałabym wytrzymać jeszcze trochę, żeby chłopcy mieli chociaż po 2500 g. Bardzo Was proszę o ciepłe myśli i kciuki.

trzymam kciuki!

Dzięki Dziewczyny! Z Mają zostaje moja Mama. Moi rodzice mieszkają w tym samym bloku co my, także pod względem opieki nad Małą mamy luksus. Choć już za nią tęsknię :-(. Mam nadzieję, że skurcze się wyciszą. Są dość nieregularne. Sterydy na pewno dostanę. A co dalej? Pewnie będą obserwować.

a nie dostałaś wcześniej?
w takiej sytuacji jednak lepiej byc w szpitalu pod stalą obserwacja, będzie dobrze!

reklama
Nie dostałam wcześniej sterydów. Nic się nie działo. Co szłam na wizytę i usg, to wszyscy się zachwycali moją szyjką, że jak na bliźniaki to jest super. Dziś już zachwytów nie było...

Do góry