reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

doris, no ciekawa jestem co powie lekarz na ten wynik :tak: bywam w Wawie, więc przy najbliższej okazji tam zajadę. :tak:

akatsuki, no dokładnie! Nie wyobrażam sobie dożywotniego spania z brzuchem ciążowym, noszenia tych dodatkowych kg i normalnego funkcjonowania, a do nadwagi to mi daleko... Choć moja babcia ma nadwagę, a pomimo wieku ma więcej energii niż ja i bez przerwy działa aktywnie, więc może otylość to jednak inne odczucie niż bycie w ciąży... :confused2:

aga1986r mam na myśli coś takiego: http://www.fitmomintraining.com/wp-content/uploads/2012/09/IMG_4970.jpg - u mnie nie jest to aż tak duże, ale mimo wszystko zauważalne jak napnę się przy wstawaniu... Coś nie mogę przestać o tym myśleć... :crazy:

xmamuska, u Ciebie to jakiś wysyp ciąż :szok::-D U mnie poza mną są jeszcze dwie, ale z terminami na przyszły rok. :tak:

Ja na szczęście jakiś większych problemów z zaparciami nie mam, choć nie chodzę na "2" codziennie- przed ciążą też tak było... ;-)

reklama
Helloł dziewczynki, ja dzisiaj leżę i kwiczę, nie robie nic ;) odwiozłam synka do żłobka i poszlam sobie z ranca spacerkiem do fryzjera, wykąpałam sie po fryzjerze i leze i pachnę ;)

Tez mnie zastanawia jak ludzie chodza z duzymi brzuchami i zawsze sie smialam z taty, ze zawsze ubrudzony na brzuchu, a teraz sama chodze z brudnym brzucholem, bo co nie spadnie to zachacza :D

wirginia to moze Ty lepiej spakuj ta torbe, moj tam tez by mi napewno dobrze nie spakowal, nawet bym mu powiedziala to by milion rzeczy zapomnial, ale wiem ze powiedzialabym siostrze i przyszlaby i mnie spakowala, wiec bez problemu, bo rodzinka pod nosem, w pierwzej ciazy torba u mnie stala wlasnie od 36 tyg, wiec moze niech sobie stoi i sie kurzy :)

doris ooo kurcze to ciekawe co wyjdzie z tego holtera i jak to sie bedzie mialo do stanu po ciazy, czy powroci do normy czy nie

xmamuska haha u Ciebie same ciążówki chyba :)

so_happy a co tam sie dzieje, ze takie nerwy okropne u Ciebie?

dolga trochę trudny tydzień mam, oprócz tego wkurza mnie to, ze taka
nie pozbierana jestem, nie moge się schylać, porządnie posprzatac,
aa i nikt mnie do rozumie ,
a z tym brzuchem to też się zawsze zastanawiałam, a teraz juz wiem u mnie też wsio na brzuchu ląduje, haha

No powiem wam że grzybów w tym roku nie będzie,ale właśnie za to wysyp dzieciów :-D jeszcze kilka jest z terminem na styczneń :tak::rofl2:

U mnie była właśnie położna,powiedziała że wszystko okey,brzuch rośnie dalej aż się dziwiła że tak szybko w tydzień tyle urósł:-)

No powiem wam że grzybów w tym roku nie będzie,ale właśnie za to wysyp dzieciów :-D jeszcze kilka jest z terminem na styczneń :tak::rofl2:

U mnie była właśnie położna,powiedziała że wszystko okey,brzuch rośnie dalej aż się dziwiła że tak szybko w tydzień tyle urósł:-)

przypomniałam sobie by zmierzyć brzuch i dziwne, bo mi od ostatniego mierzenia ubył 1 cm -kurcze, dziwne... :baffled:

xmama to w moim kregu znajomych tez jest wysyp brzuszkowy :) czesc juz urodzila a czesc jeszcze nie :) jedna ma nawet termin na ten sam dzien co ja :)

dbdg troche mnie przerazilas bo jak sie podnosze to mi tez sie robi taki dziwny walek z brzucha i bylam przekonana ze to jest dziecko tak ulozone

dolga masz racje troche odpoczynku kazdej z nas sie przyda musimy zbierac sily na zajmowanie sie maluchami :)

a z ta torba to tak mysle ze moze jeszcze z tydzien poczekam :)

Mam prosbe podrzudzcie mi jakis pomysl na mega szybki obiad, bo ja nie mam weny a musze cos zrobic :/

xmama to w moim kregu znajomych tez jest wysyp brzuszkowy :) czesc juz urodzila a czesc jeszcze nie :) jedna ma nawet termin na ten sam dzien co ja :)

dbdg troche mnie przerazilas bo jak sie podnosze to mi tez sie robi taki dziwny walek z brzucha i bylam przekonana ze to jest dziecko tak ulozone

dolga masz racje troche odpoczynku kazdej z nas sie przyda musimy zbierac sily na zajmowanie sie maluchami :)

a z ta torba to tak mysle ze moze jeszcze z tydzien poczekam :)

Mam prosbe podrzudzcie mi jakis pomysl na mega szybki obiad, bo ja nie mam weny a musze cos zrobic :/

Mnie też to przeraziło. Staram się nie panikować do wizyty, ale wciąż się zastanawiam co to. I jeszcze młoda się dzisiaj prawie nie rusza... Zaraz spróbuję ją obudzić.

najszybszy obiad : spaghetti <3

hejka :)

dziś w nocy budziłam się co godzinę... co chwilę siku, jak chciałam zmienić pozycje to muszę usiąść i dopiero na drugi bok, synka uczę spać u siebie w pokoju i czasem się przebudzi i muszę do niego iśc posiedzieć 5 min żeby zasnął ale nawet jestem wyspana, nie wiem jakim cudem.
Przed chwilą wróciłam z zakupów wyprawkowych do przedszkola.

wirginia ja na obiad robię udka z ziemniakami pieczone w piekarniku bo nic innego mi się nie chce.

dbdg może brzuch ci się obnizył i mała jest trochę inaczej ułożona i stąd ta różnica w obwodzie. Ja gdzieś położyłam metr i nie mam jak się zmierzyć ale czuję że jest już bardzo nisko bo jak siedzę czy jadę autem to uciska mi na uda. :(

wysyp brzuszków chyba wszedzie jest :) u mnie w pracy 6 z czego 3 już urodziły i jeszcze 3 razem ze mna i dwie znajome miesiąc temu urodziły :) z czego tylko 2 dziewczynki a tak to same chłopaki :)

a tak w ogóle to jestem w szoku że już 35 tygodni ciąży za mną i 36 się zaczął.... aaaaaaaaaa

Ostatnia edycja:
eee dbdg chyba za mocno przezywasz, to nie jest przerwanie miesnia moim zdaniem, to raczej normalne, nie wiem moze niehc sie wypowie ktos kto sie bardziej zna

so_happy zycze polepszenia humoru, moze kosmetyczka zdziała cuda :) poprostu juz nam ta ciąża doskwiera

wirgnia jak tak bardzo syzbko to chyba spaghetti, chyba ze nie musi byc szybko tylko bez roboty to cos do piekarnika i tyle mieso z ziemniaczkami wrzucic i sie bedzie robic

reklama
Do góry