reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Hej.
Które z was będą rodzić w warszawie? Zastanawiam się gdzie rodzić bo u nas nie ma znieczulenia.

Ja rodzę na Inflanckiej. Hanię też tam rodziłam.
ZZO za free, tak jak zresztą wszytko (oni się reklamują jako jedyny szpital w Wawie bez jakichkolwiek opłat ;) ).
Jeśli masz jakieś pytania chętnie na wszystkie odpowiem. Może na priv żeby dziewczyn nie zanudzić?

reklama
Hej Laski :) ja juz w domku :)

Wczoraj wieczorem zrobiliśmy Małej przepływy, które wyszły dobrze. Dziś ktg książkowe, po którym Treść wnioskuję ze Mała dobrze się rozwija do tego zero skurczy. Jak zobaczył moją kartę informacyjną z IP to cytuję "dziewczyno szyjka min 2cm w 36 tyg - Ty w lesie z tym porodem jesteś! "
Poza tym Zuzia rusza się już normalnie :)

Przywiezlismy juz łóżeczko i pan Tata od razu skręcił ;) bo dla Zuzi wszystko ;)

Chybra łącze się w bólu cellulitowym :( też się u mnie pojawił do tego rolek się płaski zrobił a już tak fajnie go sobie wyrobiska przed ciążą i pozbyłam cellulitu, cóż po cc trzeba będzie odczekać i wziąć się za siebie...

Szczęśliwa Zuzia jest od początku główką w dół i czuję zwykle kopniaki pod prawym zebrem a boksowanie rączkami nisko bardzo po środku :) a pupcie wojna w okolicy pępka

Malinka też myślę o zmianie suszarki na tą pionową żeby więcej prania zmieścić, dużo miejsca zajmuje?

Lilolo Krewetka z pewnością jest Wam ciężko, ale dzieci są bezpieczne i pod dobrą opieką, jak my pójdziemy rodzić to Wy już Wasze Skarby będziecie w domku bawić :)

Kamila współczuję bólu zęba, a głupią babę trzeba było opitolic!

Nadrobilam jakieś 10str ;) czas spać ;) czas spać; )

Ranko też ok 20ml wyciągnęłam a teraz próbowałam i nic.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Lilo i jak dzisiaj? nie denerwuj sie bo to to ma wplyw na laktacje, mimo ze niewiele odciagasz to rób to systematycznie, a wtedy pomalu bedzie przybywac, wazne zeby sciagac przynajmniej po 15min z piersi bo to sygnal ze potrzeba duzo mleka:-), ja z Lilka sciagalam krótko i dlatego tez mialam niewiele. Dasz rade:-)

Kupon mozna tez pobrac z Facebooka.

ee ajak to zrobic bo ja niekumata nie widze tam :sorry:

Umieram :(
Ból zęba zębów wrócił :( teraz napiepsza mnie cala szczęka :(
Juz sama nie wiem o co chodzi może to przez osłabiony organizm w ciąży
Dzwonilam do rtg jakiegoś super nowoczesnego zapytać czy ciężarnym robia zdjęcia to mnie babsko zjechalo ze aż mi uszy zwiędly :/ ale jak piszą ze maja ekstra sprzet z małą dawka promieniowania to myślę zapytam. To dowiedzialam sie ze jestem nie poważna i ze ból zębów to nie sytuacja ratująca życie ( akurat ból zębów to zagrożenie życia moich najbliższych bo jestem gotowa ich rozszarpac)
Na koniec dodalo wstretne babsko żebym nie probowala ukrywać ciazy przychodzac do nich :/ no idiotka
Przepraszam ze tak tylko o sobie :( musiałam sie wygadać.
I wkurza mnie to że będę chodzić do dentysty i wywalac kase zamiast kupować rzeczy potrzebne dla młodego :/ i dla siebie do szpitala.

wredna baba, zeby w ciazy to nie przelewki, lezalam z dziewczyna na sali, ktora zaczal bolec zab, babka wyslala ja do domu zeby zrobila zeba, zanim zrobi jej cc, wiec jesli maz mozliwoc to idz gdzie indziej, mnie zawsze zakladali specjalny fartuch, i bylo ok

Witam niedzielnie :D
Co druga tu rodzi już, tu skurcze, tam bóle, tu nie sika, tu się przeczyszcza :szok: :rofl2: BEKA!!!!
Ale wiecie co? Te nasze dolegliwości to się tak nasiliły po urodzeniu Maluszków przez Krewetkę i Lilo :D Hahahahaha
Jednak baby w ciąży są inne :D Tryskamy taką empatią, że nawet rodzić już chcemy z innymi Mamami :)
Ja dzisiaj dla odmiany tylko raz się budziłam w nocy, ale wstałam o 7, albowiem już czułam, że nie zasnę. W nocy żadnego bólu nie miałam, więc super.
Dzisiaj moja Rózia wraca, z radości chyba tak szybko wstałam :sorry: Mam w planach uszyć coś dla małego (potem pokażę i pochwalę się co to takiego), uszyć coś dla synka mojej siostry, bo materiały mam, trzeba skorzystać, sprzątnąć chatę, woskować sobie łydki i może ręce (bo pachy zrobiłam tym razem u kosmetyczki), co tam jeszcze... no wiadomo śniadanie obiad bla bla bla, może podłogę umyję, M. dzisiaj ma odkurzyć, pranie ciemne wstawiam zaraz. No i to tak jakoś z grubsza... W południe idę nakarmić kotkę :) Zrobię jej jakieś fajne foto chyba dzisiaj, bo ona jest naprawdę piękna - kot norweski :) Wezmę psa, to może się coś uda im razem pyknąć :)

I tak się zastanawiam - doradźcie mi proszę - do lekarza idę 15/09, więc badania planowałam zrobić jakoś tak około 10/09. Czy w związku z tymi ostatnimi dziwnymi bólami i skurczami powinnam je zrobić szybciej dla świętego spokoju? Czy czekałybyście do końca? Doradźcie bo już sama nie wiem...

Akatsuki, dzięki :) Ja użyłam jeansu i takiego sztuwnego dość materiału, ale i tak do środka dałam watolinę :) Lepiej się to będzie prezentować na łóżeczku. Fajne masz już skurcze laska, nie ma co. A czemu napisałaś że "ale później młoda zrobiła disco inferno i wiedziałam że to jeszcze nie czas". W jakim to sensie? Jak dzieciak dużo się w brzuchu rusza to jeszcze nie czas na poród? Ja w pierwszej ciąży nie miałam skurczów, więc nie mam porównania w ogóle...

Sysiu, trochę tego dużo tak naraz - daj znać cz pojechałaś na IP i co tam ewentualnie powiedzieli... Trzymaj nogi zaciśnięte ;)

Blair, super, że z Zuzią wszystko dobrze i że jeszcze nie zamierza wychodzić :) Lepiej dla naszych Maluchów aby do tego 38tc dociągnęły...

Dream zależy jakie badania masz na myśli bo jak WR itp potrzebne do porodu to bym zrobiła juz.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Cześć.

Stysia jak po nocce?

Dream ja bym jeszcze chwile czekala z badaniami a jakby bole sie powtorzyly to wtedy szybciej.

Blair widzisz ty na porodowke sie wybieralas a w lwdie jestes :-D dobry jest ten twoj teść

Zabieram sie za ciasto juz drugi dzień ale teraz to juz muszę bo niedługo gosci mamy. A popołudniu jedziemy rodzinny dzień pełen atrakcji ;-)
Miłego dnia@

Dream no bo jak dziecko schodzi do kanału i główka się ustawia do porodu to jest jakby przyblokowana i wtedy dziecko już nie kica aż tak no nie ma jak. Moja natomiast jak sie zacznie mielic to jak podczas wirowania na programie "kolorowe 60*C" więc na bank w kanale nie jest :D
Zostało mi dość dużo cienkiego polarku po szyciu pokrowca na gąbkę do siedziska i myślałam że prześcieradło do kołyski z tego młodej zrobie albo spiworek więc jakbyś miała jakieś filmiki z tutkiem to podrzuc na fb proszę ; )
Ja tradycyjnie sobie wstałam o 6:00 bo wysypianie się jest dla frajerów. L chrapie kolo mnie a M poszedł do pracy no bo przecież niedziela jest a rodzinne niedziele są tak samo frajerskie jak spanie do 8:00. Dziś mam w planach ogarnąć moją stronkę na fb i zmienić nazwę na coś chwytnego a potem trochę zleceń na łapać bo coś cisza ostatnio.
We wtorek dowoza mi sofę co robiłam w Pl na zamówienie :D:D i będę się wreszcie mogła pochwalić domem co go tak piescilam od lipca. Wraz z sofą oficjalnie zamykam sezon przeprowadzkowo-remontowy a otwieram odpoczynkowo-porodowy ; ))))) czego życzę serdecznie innym pochłoniętym remontami a najbardziej to Bubie to nie dość że tak się za kręciła dziewczyna to jeszcze ostatnie rewelacje ....
Blair ty tam siedź cichutko paznokcie maluj i noe spiesz się na porodowke :p sa takie momenty że mam ochotę L. wsadzić skąd przyszła i jestem pewna ze i ty i każda nowa mama za kilka miesięcy przyzna mi rację ; ))

Hej

Nie jest mi pisane się wyspać... Przed 7 komin wyburzali, obudził mnie taki huk że myślałam że bombę gdzieś zrzucili :-o wystraszylam się strasznie, zaraz drugi huk i cisza, czy nie można takich rzeczy robić o normalnej godzinie? Przecież jest niedziela... Na necie szukałam info co się dzieje to multum ludzi wystraszonych pisało... Kurcze, nigdy u nas nie pomyślą...

Blair czailam się długo na taką suszarkę a teraz żałuję że wcześniej nie kupiłam. Jak rozlozylam ją to się zdziwilam że jest taka wysoka, ma ok 140 cm wysokości ale bardzo wąska i zajmuje bardzo malutko miejsca, a pojemna jest niesamowicie :-) bardzo polecam bo w sumie wszędzie da się ją ustawić i przeszkadzać nie będzie :-) ja kupiłam w pepco za 50 zł

Dreamgirl, dolegliwości na tym etapie już wiadomo że jakieś się pojawiają, w końcu końcówka przed nami. Więc ponarzekać i popisać można.
Ja z moim sikaniem nadal się martwię bo w nocy poczułam że w końcu bardzo mi się chce i znów niewiele... Nie wiem co jest grane z moim pęcherzem... :-/

Wirginia jak tam? Nie odezwałaś się już wczoraj... Wszystkie ok?

Sysia i jak dzisiaj się czujesz? Przeszło już?

Hejka

Dream ja bym zrobiła badania teraz.

Julisia a co ciekawego macie w planach ?

Blair super ze wszystko ok.

Kamila o zesz kurde ale babsko. Współczuję bolu zęba.

Krewetka trzeba wejść na Facebooku na hm, wpis z 21 sierpnia jest o kuponie. Nawet nie musisz ho drukować a wystarczy jak pokażesz ten kupon na telefonie w kasie podczas płacenia. Nie wiem czy to jasno napisałam. .. jak coś nie tak to pisz.

My chyba będziemy zbierać się nad morze na spacer.

Miłego dnia dziewczyny

reklama
Kasik tez mi sie wydaje ze z tymi rozstepami to jezeli ktos ma takie sklonnosci lub taka genetyke to mimo wszytsko i tak mu wyjda, ja mam straszne na piersiach i na udach zrobily mi sie jakies 2 tygodnie temu

Tak mi sie wydaje, ze my to troche za duzo robimy, na ta koncowke ciazy to raczej powinnysmy sie troche bardziej oszczedzac ;)

kamila co za glupia baba..... normalnie szkoda slow na cos takiego :/ juz nawet nie pozwoli sie zapytac, a ty biedna musisz sie meczyc z bolu przez nia

sysia jak sie dzisiaj czujesz jest cos lepiej?

Blair super ze wszystko jest wporzadku oby tak dalej :) a co do tej pionowej suszarki to musze przyznac ze akurat ja nie jestem z niej wogole zadowolona ale to tylko moje zdanie :)

dream ja tez bym jeszcze troche poczekala z tymi badaniami, i tez mam wizyte 15/9 :)

Akat wspolczuje az takich strasznych skurczy i troche mnie przerazilas o tych ruchach bo moj nie szaleje jakos bardzo jak wczesniej a wiem, ze glowke ma juz naprawde bardzo nisko

U mnie na razie wszystko wporzadku, zadzwonilam wczoraj po 21 do swojej poloznej powiedziec jej co i jak i powiedziala ze jest pewna ze mogl byc to wlasnie czop, a zadzwonilam do niej tylko dlatego, ze zrobilo mi sie to po raz drugi wieczorem nie sa to spore kawalki tylko takie jak m&m´s i powiedziala, ze jak nic wiecej sie nie dzieje i nie jest ona zabarwiony na zaden kolor to mam n ie panikowac bo porod moze nawet zaczac sie za pare tygodni wiec troche mnie uspokoila

Ja cala noc nie spalam :/ juz mnie to meczy a jak juz troche przysnelam to przyszla burza i tak porzadnie huknelo, ze caly blok na nogi postawilo tesciowa powiedziala, ze odkad tu mieszkaja (12lat) to takich grzmotow tu jeszcze nie bylo, a po tym incydencie to juz kompletnie nie umialam zasnac :/

Do góry