reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Kasik idziemy na dożynki gminne u rodziców na wsi. Zawsze pelbo atrakcji dla dzieci i pyszności dla doroslych.

Z tymi rozstepami to kiedyś czytałam ze znaczenie ma tez wiek ciezarnej. Młode mamuski mają bardziej napieta i jędrna skore ktorej ciezej jest sie rozciagac i większe prawdopodobieństwo rozstępów. Te starsze mamuski juz nie sa takie jędrne i łatwiej skorze w krótkim czasie sie rozciagac. Wg mnie cos w tym jest - moja siostra bardzo młodo rodziła mocno smarowala a i tak ma pelno rozstępów, ja juz stara bylam w ciąży i tylko pojedyncze rozstepy mam.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny
Ale miałam do nadrabiania z wczoraj.
Chciałam coś podpisywać ale już nie pamiętam co.
A co do tej suszarki pionowej to też się zastanawiałam. Ona chyba tylko do małych rzeczy się sprawdza? Bo to by było do dziecięcych ubranek w sam raz a ja mam małe mieszkanie to może bym coś miejsca zaoszczedziła.

Ja po piątkowej wizycie miałam leżeć a całą sobotę zasuwałam. Od rana do 23. Wysprzątaliśmy mieszkanie na błysk, łącznie z myciem okien, praniem firanek itp. Później pojechaliśmy na zakupy z zamiarem kupienia już wszystkiego czego brakuje bo mój L i mama wpadli w lekką panikę. Także mam już prawie wszystko bo oczywiście nie było wszystkiego co chciałam. Brakuje mi paru kosmetyków i rzeczy z apteki. No i muszę dokupić prześcieradełko do łóżeczka bo kupiłam tylko jedno. Także mogę już rodzić jakby co ;-) wózek gotowy, łóżeczko też. Tylko poprać muszę.
A najlepsze jest to że jak się obudziłam dziś rano i zobaczyłam łóżeczko to wpadłam w panikę. Nie "gdzie ja jestem" czy "co to jest" tylko "gdzie jest dziecko" :D po chwili dopiero dotarło że przecież jeszcze w brzuchu :-D

Miłej niedzieli :)

Malinka - u mnie też z narzekaniem nie ma końca, jakoś wyluzować się nie umiem, ale ten remont mnie rozstraja i kupa niegotowych rzeczy na przyjście bobaska. Tym gorsze, że coraz bardziej się samym porodem i połogiem stresuję i tego nie umiem sobie w głowie poukładać :baffled: Dlatego wolałabym już być po, żeby mieć więcej siły i nerwów :-p Świetny pomysł z tą suszarką, poprzednia nam się rozsypała więc teraz się za tą pionową rozejrzymy ;-)

Julisia - zazdroszczę Ci tych rodzinnych wypadów, z tego co widzę co weekend coś organizujecie , super sprawa :-) Też się zamierzam do ciasta z wiśniami ;-)

Akatsuki - dokładnie to samo nam położna na szkole mówiła o ruchach boba gdy zejdzie już niżej. Ja wirowanie też mam więc myślę, że jeszcze dużo czasu mi zostało :-p Odpoczywaj i to za nas wszystkie, bo mi tez jeszcze trochę zostało .A możesz zdradzić jaką stronkę masz na fb ?

Ja właściwie się wyspałam, żadnych rewelacji nocnych nie miałam, a nawet w miarę chłodno było więc można było odpocząć. Nawet jak jest remont to ja nie mogę w syfie żyć i zatrudniłam męża wczoraj do pomocy w ogarnianiu wszystkiego, on leciał z odkurzaczem, a ja za nim z mopem i na górze i na dole więc w miarę ze spokojnym sumieniem kończyłam dzień. Wszystko mieli robotnicy skończyć za tydzień,ale jak coraz to nowsze rzeczy wychodzą to podejrzewam, że jeszcze się to przedłuży, ehhh. Dzisiaj też mamy po budowlanych połazić. Szkoda gadać. Dobrze, że pogoda piękna, mam nadzieję, że uda mi się po południu poćwiczyć i wyluzować się.

Trzymajcie się mamuśki :happy:

Witam witam kochane,

Melduję że firma przeprowadzona :) teraz "tylko" rozpakowywanie i dokupienie potrzebnych mebli. Wczoraj 4 h spędziliśmy w Ikea...masakra....ale t do biura kupi się od ręki wszystko w jednym miejscu...ale jestem w szoku bo my nigdy w weekend nie chodzimy do sklepów/centrów i dobił mnie nawał ludzi....z dziećmi, psami...całe familie no ale ogarneliśmy temat i z bańki a wieczór wracając spędziliśmy na Saskiej Kępie w knajpeczce :) spróbowałam troszkę białego wina z wodą (ponoć lepsze od nospy jak mawia mój lekarz ;) ) i się zrelaxowałam.

Remont nadal w toku....jestem wykończona... Znowu na - w kg.... Boję się że jak urodzę to zniknę :( kupiłam w croop town spodnie jeansy ale w gumkę młodzieżowe xxs i są akurat...słabo zaczyna to wyglądać....

Ale mała rośnie i fika ostro. Szyja długa i zamknięta a łożysko w super formie :) po wczorajszej wizycie jest szansa na cc w październiku :) bo zobaczcie co mam w chacie...

ImageUploadedByForum BabyBoom1440923797.047459.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1440923811.083919.jpg

I gdzie tu meble wstawiać......

Ach....masakra

Widzę że tu tendencje porodowe, dziewczynki trzymajmy się do października ;) ale ja też już panikuję.....

Dream no bo jak dziecko schodzi do kanału i główka się ustawia do porodu to jest jakby przyblokowana i wtedy dziecko już nie kica aż tak no nie ma jak. Moja natomiast jak sie zacznie mielic to jak podczas wirowania na programie "kolorowe 60*C" więc na bank w kanale nie jest :D
Zostało mi dość dużo cienkiego polarku po szyciu pokrowca na gąbkę do siedziska i myślałam że prześcieradło do kołyski z tego młodej zrobie albo spiworek więc jakbyś miała jakieś filmiki z tutkiem to podrzuc na fb proszę ; )
Ja tradycyjnie sobie wstałam o 6:00 bo wysypianie się jest dla frajerów. L chrapie kolo mnie a M poszedł do pracy no bo przecież niedziela jest a rodzinne niedziele są tak samo frajerskie jak spanie do 8:00. Dziś mam w planach ogarnąć moją stronkę na fb i zmienić nazwę na coś chwytnego a potem trochę zleceń na łapać bo coś cisza ostatnio.
We wtorek dowoza mi sofę co robiłam w Pl na zamówienie :D:D i będę się wreszcie mogła pochwalić domem co go tak piescilam od lipca. Wraz z sofą oficjalnie zamykam sezon przeprowadzkowo-remontowy a otwieram odpoczynkowo-porodowy ; ))))) czego życzę serdecznie innym pochłoniętym remontami a najbardziej to Bubie to nie dość że tak się za kręciła dziewczyna to jeszcze ostatnie rewelacje ....
Blair ty tam siedź cichutko paznokcie maluj i noe spiesz się na porodowke :p sa takie momenty że mam ochotę L. wsadzić skąd przyszła i jestem pewna ze i ty i każda nowa mama za kilka miesięcy przyzna mi rację ; ))

Akat- :* dzięki kochana i zazdroszczę że Ty już po!! Ja Franka miałam ochotę wystawić na allegro plus pieluchy gratis ;) i każda mama która twierdzi że nigdy przenigdy nawet nie pomyślała w ten sposób jest dla mnie hipokrytką ;) kocham mojego syna nad życie ale czasemcw kosmis bym go wysłała ;) potem mam oczywiście moralniaka...;)

Miłej niedzieli kochane!

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1440923797.047459.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440923797.047459.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 85
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1440923811.083919.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440923811.083919.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 78
Witam sie niedzielne :)
Sysia jak samopoczucie dzisiaj?

Akat współczuję skurczy ale dobrze ze to heszcze nie juz ;) no i pochwal sie swoim nowym lokum jak juz sofe wstawisz :) i witam w klubie samotnych niedzieli moj juz 4 z rzedu idzie do roboty :/

Wirginia tez slyszalam ze czop moze odchodzic po kawalku przez pare 2-4 tyg nawet. Dobrze za cue położna troche uspokoila.

Julisia milej zabawy na dożynkach ;)

Colly no to dałaś po odpoczywaniu ;) ale dobrze ze masz juz gotowe co trzeba i spokojnie mizesz odpoczywac

Kasik dokladnie rozstępy to skłonności osobnicze niestety jedne je mają nawet bez ciąży inne nie. Nawet przy naprawde dobrze ujedrnionej elastycznej skórze sie pojawiają. Ja na szczęście należę do szczęściar bez nich :)

Malinka co za durnie burza komin w niedziele :/ nie wspomne ze tak rano.

Dream tez zauwazylam ze wszystkie juz tu prawie rodzace :) jeszcze poczekamy fopiero wrzesień sie zaczyna.

Dzieki dziewczyny za mile slowa w zwiazku z moimi zębami. Bola dalej :( ale chyb musze do tego przywyknac :( licze ze niedlugo minie.

Oj ale piszecie, ciężko was nadgonic, a co dopiero odpisac :p

Co do tych kłuć to ja tez ciagle mam i w poprzedniej ciazy tez mialam przy koncowce, wiec raczej to normalna sprawa
Brzuch juz coraz czesciej mi twardnieje, ale to tez normalne na tym etapie

wirginia czop w poprzedniej ciazy (na 99% byl to czop) zaczal mi odchodzic tez sporo przed porodem, chyba najbardziej taki niepewny jest podbarwiony krwią, a moj własnie był czysty i sie tak strzępił

Blair hehe fajnie, ze jeszcze posiedzicie w brzuszku :) a co do suszarki to jakbym miala miec jedna, to nie zdecydowałabym sie a pionową, bo moim zdaniem jest na male rzeczy np ubranka i bielizna, nasze ubrania wieszam na normalnej, ale mam sporą pralnię, wiec wszytsko sie elegancko mieści

sysia kobietko jak tam sie czujesz?

Akatsuki świeta racja z tym kosmosem, ale pozniej przychodzą takie mysli, jak ja w ogole moglam tak pomsylec, przeciez to taki kochany skarb i zycia sobie bez niego nie wyobrazam :) super ze juz macie koniec w przeprowadzka i proszę Cię relaksuj sie ile sie da, bo pozniej to tez roznie moze byc :)

Buba ojej nie wyglada to za ciekawie, myslalam, ze juz tylko meble, ale jednak Wy jestescie troszke w lesie :) a co z tym terminem cc? poprosilas lekarza o zmiane? hehe :) a z tymi spodniami to niezle, jedz wiecej kochana, bo pewnie i na to nie masz czasu, a u mnie waga tak pnie sie do gory, ze ja nie wiem co ot bedzie :/

Dziewczyny moj tez juz nie pamietam kiedy mial wolną niedziele, niestety taka praca, ale za to teraz byl pare dni w domu, a pod koniec wrzesnia juz w ogole bedzie wiecej, wiec sie bardzo ciesze, bo mam od niego duzą pomoc sprzata, zajmuje sie małym

Ostatnia edycja:
Kamila ta baba to jakaś leniwa kretynka to nie rentgen miednicy tylko zęba powinni cię ubrać w kaftanik jeszcze przed wejściem gdzie ty mieszkasz ? byłam z siostrą na rtg zęba w ciąży i panie zadbały o dzidziusia smuteczek normalnie . Ten przewijak to chyba ja wrzucałam na zakupy dla naszego maleństwa tam masz producenta przewijak i nakładki sa osobno znajdziesz w przedmiotach sprzedającego .

Eli dzieki zaraz poszukam :) bo bardzo mi sie podoba a szczegolnie ze z zygzakami a ja chce taki kocyk z minky i zygzakow dla mlodego :)
Co do rtg to dzwonilam w pare miejsc i wszędzie uslyszalam ze niestety nie :( Bialystok to wieś chyba

reklama
Do góry