reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Mam do was pytanie bo zaczynam siać panikę. .... czy jest możliwość wydalenia czopu sluzowego po 35 tygodniu ciąży???

jest możliwe,bo czop może odchodzić do 2 tyg przed porodem,ale i może kilka godzin przed akcją porodową ;-) mi w 2 ciąży odszedł czop wyglądał jak grudka z kisielu podbarwiony krwią :tak:

xmamuska dream tak oryginalne z apteki firmy Pfizer, 38 zł ,
innych firm bym nie polecała zwłaszcza tych ze słonikiem na opakowaniu
płeć nie ma nic wspólnego z kolkami

Dobrze wiedzieć ;-) choć mam nadzieje że nie będą mi potrzebne

xmamuska kurcze a ja znowu slyszalam, ze kolki czesciej u dziewczynek haha chyba to jakies ploty i niezalezne od płci ;)

hahaha no widzisz więc wychodzi na to że nie ma reguły :-)

Kasik ja niestety nie moge powiedziec tego samego :-/ kupe nerwow mam z tego ukladu tak naprawde a kazdy mysli ze jest super, bo mama jest blisko.

Nie dziwi Ci sie, tez bym tak nie chciala. Fajnie miec kogos bliskiego do pomocy, ale mieszkac z nim to juz inna bajka.

Lilo, byłam dziś w H&M i jest dużo ubranek na 50cm. Teraz jest promocja -20% na całe zakupy z działu dziecięcego (kupony są np. w "Mamo to ja", które kosztuje 1.50 ;) ). W Tesco też jest super seria dla wcześniaków z bawełny bambusowej, cudowne w dotyku <3 rozmiar już od 44cm!

Kupon mozna tez pobrac z Facebooka.

Kasik - u mnie jeszcze rozstępów nie zauważyłam , no bo w sumie ich to bym się już bała, smaruję się od początku ciąży 3 razy dziennie Palmersem i mam nadzieje, że do końca da radę, a najgorsze 1,5 mies przede mną :baffled:

oj rozstepow tez sie balam, bo mam do nich sklonnosci, wiec ja tez sie systematycznie smaruje 2 razy dziennie od samego poczatku ciazy i dupa. To chyba tak jest ze jak ktos ma do nich sklonnosc to i tak ich nie uniknie, moze tylko troche mniej ich bedzie niz jakby sie o to nie zadbalo. Ja w tej ciazy nawet kupilam mega drogi Elancyl. A w pierwszej ciazt wyskoczyly mi w sumie przed samym porodem ze dwa w okolicach pepka.

Dzień dobry :)
Dzisiaj chyba do ZOO pojedziemy bo Hania ciągle o to prosi.

Tez bylismy dzisisaj z synkiem w ZOO :)

Od rana byłam już w sklepie, zatankować samochód, nakarmić kota znajomych... Miałam dwa takie kłucia od rana. Nie umiem powiedzieć co to takiego...
Macie tak?

Kasik, nie miałam wizyty wczoraj, coś Ci się pomyliło Kochana :) Ja to mam dopiero 15/09... Jeszcze tyle czasu... ehhh

no kurde to cos mi sie pomylilo, jednak myslenie w ciazy to ciezka sprawa ;) hihi

ja tez oststanio odczuwam takie klucie, chyba najbardziej jak duzo chodze i maly sie wierci...

Lilolo Krewetka moge sobie wyobrazic jak musi byc Wam ciezko :( ale nie smutajcie sie, czas szybko zleci i Wasze dzieciaczki beda z Wami w domku. Jednak wszystko jest duzo prostsze jak rodzi sie piewrsze dziecko, bo nie mamy tego "ciezaru" opieki.

Heloł Laseczki,
Miałam koszmarną noc, pies jest nadpobudliwy... jego tabletki na wyhamowanie produkcji testosteronu (taka kastracja bez skalpela) przestały działać. Miały starczyć na pół roku i tak jakoś starczyły, od kwietnia. A teraz liże i mlaszcze jak szalony, a śpi w pokoju, bo mamy małe mieszkanie. Budził mnie z 10 razy w nocy, gorzej niż dzieciak. I nie reagował nic, musiałam wstawać. Oczywiście M. nic nie słyszy, bo mu to nie przeszkadza, więc tylko ja się męczyłam...
Do tego miałam kilka takich ukłuć w kroczu. Nie wiem jak mam to interpretować.
Od rana byłam już w sklepie, zatankować samochód, nakarmić kota znajomych... Miałam dwa takie kłucia od rana. Nie umiem powiedzieć co to takiego...
Macie tak?

(...)

Annie, a ja mam wtyczkę Raid i działa rewelka...

Ile ma lat Twój pies? Nasz ma ponad 6 i wiosną go wykastrowaliśmy bo właśnie zaczął być nie do zniesienia :/ Teraz jest cudowny :) Taki się kochany zrobił :)

EDIT: chciałam edytować literówkę i pół postu mi się skasowało :/ Wrrrr r. ..

Ostatnia edycja:
Która z was wklejala ostatnio zdjecia kacika dla malucha? Nie moge znalesc :( był tam przewijak taki z zygzakami na dole i sowka :) help chce taki gdzie go kupic bo nigdzie nie moge znalezc :(

Dziewczyny! Moja Róża wraca jutro wieczorem!!!! Jupiiii!!!!!! Nie mogę się doczekać normalnie, uściskam ją i uduszę :D :D :D

Lilo
, współczuję Ci tak ch.ujowej sytuacji... Naprawdę masz niefajnie. W takim razie pozostaje powtarzać sobie, że dziewczynki mają super opiekę, a Ty po prostu odwiedzisz je jak będziesz mogła. W ogóle to żłobek w odpowiednich godzinach (chyba 5 godzin 8-13) jest za free... Pomyśl o tym, może się podowiaduj. Zawsze to jakieś odciążenie.

Krewetko, super, że Lilka idzie do przedszkola - więcej czasu będziesz mogła na spokojnie poświęcić Igorowi :)

Szczęśliwa, a od kiedy mama tak u Ciebie koczuje? Coś pisałaś pamiętam, ale jakoś szczegóły mi wyleciały. Czy ona nie poznała kogoś przypadkiem i nie miała się z tym kimś wyprowadzić? Coś takiego dobrze kojarzę?

So_happy - super, moja Rózia miała kolki ciężkie, więc jak teraz Olek będzie zaczynał to od razu się do Ciebie zgłoszę, rozumiem, że wysyłasz to normalnie i wpłacić sianko na konto można do Ciebie? :)

Julisia - ja też wczoraj kucnęłam i miałam takie wrażenie. Nie mówiąc już o tym, jak się poczułam jak poszłam na "dwójkę" do WC. Ja pierdzielę... w pierwszej ciąży było całkowicie inaczej... Szok.

Annie - nasz labrador ma 8 lat w listopadzie. I oby też zrobił się taki kochany, bo serio nie wytrzymuję, w nocy normalnie czasami chlipię z bezsilności. Mam chęć go związać na noc, no serio... My kupiliśmy taką jakąś na 30 nocy. Przeczytaliśmy sobie dokładnie etykietkę i można w pokoju ze starszym dzieckiem, od 2 r.ż., nie można przy małych zwierzętach (myszki czy ptaszki) a tak poza tym jest bez skutków ubocznych. I rzeczywiście pies też na to nie reaguje. A komary uciekają, albo zdychają! W domu nic mnie jeszcze nie pogryzło.

Hej

Jeju no nie mogę ostatnio znaleźć czasu. Doba jest za krótka albo ja taka niezorganizowana...

Wirginia a myślisz że odszedł ci czop?

Co do cellulitu to przed ciążą go prawie do zera zmniejszyłam a teraz nogi i dupcia całe w nim... Po ciąży się za niego wezmę :-)

Co do klucia mnie się parę razy zdarzyło ale ostatnio nawet nie

Natomiast dzisiaj miałam trzy bolesne skurcze, bardzo krótkie może ze dwie sekundy każdy i nie wiem co o tym myśleć... Ostatnio mam codziennie niebolesne i teraz te... W dodatku czasem jak mała napiera główka to czuję jakby na chwilę się zsuwala niżej i po chwili wracała (?) jakbym tam może lekkie rozwarcie miała? Kurcze nie wiem jak to opisać...
Do wizyty ponad tydzień i nie wiem co robić

Kurcze tyle pisalyscie a ja wiecej nie pamiętam :-/ zmęczenie ostatnio chyba ze mnie wychodzi...

Dream jak tylko ktoś potrzebuje to od razu wysyłam,
pamiętam jak najstarszy u mnie miał kolki,
wtedy nic na kolki nie było, dziecko tak strasznie się męczyło,
a najgorsze było to, ze w żaden sposób nie mozna było mu pomóc

reklama
hej wieczorkiem
do nadrobienia miałam 10 stron. oczywiście połowy nie pamiętam :crazy:
jak to w sobotę było dużo sprzątania. oczywiście zakupy w tym 35 różnych zeszytów :szok: ołówki i inne pierdółki. nie będę się chwalić ile kasy na to poszło
oprócz tego zakupy żywnościowe, no i nie byłabym sobą bgybym nie kupiła czegoś dla niuni. kupiłam skapretunie i półśpiochy a dla siebie majtki siatkowe z baby ono.:)

wiem że miałam odpoczywać ale jak to zrobi gdy jestem sama do wszytskiego. chłop nadal z unieruchomioną nogą (w ortezie) więc wszystkie spacerki po sklepach na mojej głowie.
na szczęście obiad został ze wczoraj to mój M obrał u gotował do rybki ziemniaki i "nakarmił" dzieci.
ja po wycieczce po markecie zmuszona byłam się położyć bo miałam wrażenie że mi plecy pękną na pół. wzięłam 2 apapy i leżę.....każde wstanie z łóżka to jęki i stęki jakbym miała 95 lat. znów rwa kulszowa dokucza.....ehhhhh
mój M powiedział że podobno obniżył mi się brzuch. i chyba faktycznie trochę się obniżył.:confused2:
pozatym dopiero od piątku zaczęłam się budzić w nocy na siku. czuję takie parcie...i choćbym chciała udać że tego nie czuję to się nie da. ok 3-4 nad ranem muszę wstać....potem zwykle zasypiam ale nie od razu.

wczoraj miałam jeden skurcz...trwał ok 20sek. ale aż zgięło mnie w pół. tak to miewam krótkie 1-2 sek skurcze 3-4 razy dziennie.

faktycznie nie wspominałam ile mam dzieci. wzięłam sobie faceta z 3dzieci.....sama mam jednego synka....no i teraz nasze wspólne w drodze :D ale tak naprawdę to wszystkie dzieci NASZE są :D
rzeczywiście jest trochę obowiązków i odpocząć się specjalnie nie da....ale wszyscy są już na tyle samodzielni że czasem wystarczy moja mała pomoc i jest ok :)

mnie też dopadł celulit. nogi i pupa.....ale po porodzie ostro biorę się za siebie. obiecałam sobie że nie będę zaniedbaną mamuśką w powyciąganych ciuchach....pozatym muszę się zmieścić w moje ciuchy motocyklowe więc ćwiczenia, dieta.....obowiązkowo :D

dreamgirl - mój Kamil też jutro wraca z wakacji od taty. już nie mogę się doczekać kiedy wreszcie go zobaczę. strrrasznie się stęskniłam....także rozumiem co czujesz:-)

więcej nie pamiętam a skończył mi się podgląd :eek:

obiecuję poprawę :-)

Do góry