reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
ooo jaaa takich newsów sie tutaj nie spodziewałam dzisiaj :D

Lilolo Gratuluje :) i jak sie czujesz po porodzie sn? nie było tak zle, zadowolona jestes, ze jednak tak wyszło? odzywaj sie do nas jesli tylko dasz rade, a co do skurczy to wiem, ze tak moze byc i tego sie obawiam, bo mialam tak w poprzedniej ciazy i poszlam tylko dlatego do szpitala, bo kazali mi przyjsc, wiec teraz bede uwazac i obserwowac, zebym w domu nie urodzila :p a jednak dziewczynki nie sa takie malutkie

Krewetka Wielkie Gratulacje!!! :)

Akatsuki sliczny aniołek :)

eli no własnie a mi podali moze z pol godziny przed ten antybiotyk, wiec ciekawa jestem czy dobrze to zrobili, pewnie mysleli, ze trche poleze, a tu poszlo szybko

xmamuska to nic strasznego, nie czytaj tych glupot w necie, ja nie czytalam, lekarz powiedzial mi jaka sytuacja i wcale jakos sie tym nie przejęłam, nie jedna z nas bedzie miala dodatni, nie bój żaby kochana :)

malinka super, ze z babcia lepiej :)

kasik no ja bym chyba juz takiej podrozy nie wytrzymala, tzn moze bym wytrzymala, ale pewnie brzuch by mi twardnial, wiec chyba bym sobie odpuscila, ale jak dobrze znosisz jazde to czemu nie, najwyzej urodzisz w Ostrołęce :D nie jest zle

xmamuska a ja chyba wiem, ktora nastepna, ale nic nie mowie, co by nie wykrakać :D

Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia,jak zaczełam czytać to odrazu beczeć zaczełam nooo masakra jakaś,ale położna powiedziała mi to samo,mówi że więcej tychz GBS niż bez :sorry: a ja baba z jajami odrazu panika nooo moja położna mówi na mnie Dr goggle :-D

Dolga nie bądz tajemnicza,no powiedz :rofl2:

Ale wspaniałe wiadomości! ! !

Lilo GRATULACJE! :) Emilko i Milenko witajcie na świecie Myszki Kochane <3

Krewetko, GRATULACJE! :) Niech Ci synek rośnie zdrowy i szczęśliwy :)

To kto następny?! ;)

Dziołchy,
Na szybko najpierw napiszę, że pogadałam z położną przed zajęciami ze szkoły rodzenia, kazała zostać po lekcjach, wzięła mnie na Izbę przyjęć, zobaczyła, przeraziła się, poszła po lekarza, przyszedł ginekolog, wypisał receptę na jakiś antybiotyk w maści i jestem spokojniejsza. Jak do piątku się nie zmniejszy ból i opuchlizna to mam iść ponownie po zajęciach na Izbę. Także jestem już pod kontrolą :) Generalnie to ostre zapalenie mieszka (dwóch) podchodzące pod czyraka.

Beti - super, że się odzywasz, czuję nadzieję w Twoich postach, obym się nie myliła :)
Annie - ale zmiana... super, że zdecydowałaś się na SN, będę trzymać kciuki, aby wszystko przebiegło delikatnie i szybko :)
Malinko - doczytałam już że Babcia trochę lepiej się czuje, chyba wszystko dobrze się ułoży :)

LILOLO! Gratulacje!!! Buziaki dla obu dziewuszek :-D

Krewetko!!! Ty to jednak okazałaś się przodowniczką w październikówkach, przetarłaś szlak i proszę, od razu Lilolo się roztroiła :D GRATULACJE!!!!
A So_happy - znasz wzrost? Albo imię? Zdecydowali się już? :) Daj znać ;)

Kasik - ja bym tak daleko nie jechała, może oni przyjadą do Was?

Blair, Małkus, współczuję hemoroidów...

Dolga,

W sumie jestem zadowolona. Dużo mniejszy jednak dyskomfort niż przy CC. I tym razem to sprawnie poszlo. Tak bym mogła rodzic. Ale na takiego buraka lekarza trafiłam, ze szkoda gadać. Ja się przyznam nie chciałam rodzic SN i mówiłam by zrobili mi CC a on do mnie, że jak chce sobie sposoby porodu wybierać to mam jechać do innego szpitala. Jasne qrwa z 7cm rozwarcia to ja na pewno 60km dojadę. I żeby nie położna to by nawet mojemu Ł na porodówke nie pozwolił ze mną wejść.
Byłam u dziewczynek. Są cudowne. Takie śliczne i tak podobne do małej Jagody <3 narazie stan jest bez zmian. Nadal same oddychaja. Chociaż Emi ma dotleniany inkubator bo się zasapuje.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Lilo gratulacje i spore dziewcxynki sie ur jak na blizniaczki i taki tc - napewno bedzie ok trzymam za was &&&

Krewetka - dla Was tez gratulacje , niech maluszek rosnie zdrowo

Ale sie dzieje , jeden wieczor i mamy dwie pazdziernikowo sierpniowe mamy :) teraz czuje ze to juz lada chwila, ü mnie od dzis rowne 2m do porodu ale kto to wie kiedy co sie wydarzy

No to się zaczęło. Szok:szok::szok::szok:
Lilolo gratulacje dla Was, super że poród był z tych lżejszych, niech dziewczynki zdrowo rosną.
Krewetka gratuluję, mam nadzieję że dobrze się czujecie.
Jakoś mnie dreszcz przeleciał, biorę się od jutra za wyprawkę.

Próbuje już drugi raz napisać, ale bardzo tu ciężko z zasięgiem. Nie wiem czy cokolwiek się wyśle.

Dziś w nocy o godz. 4:56 i 5:26 na świat przyszły nasze córeczki. Emilka i Milena. Waga 1770g i 1650g 46cm każda. 8-9pkt.
Urodziłam SN bo nie było już czasu na CC - przynajmniej według lekarza. Jak dla mnie to im się nie widziało mnie ciąć.
Po 3:30 odeszły mi wody i nim Łukasz przywiózł moja siostrę do pilnowania J i dojechaliśmy do szpitala, a była godzina ok. 4:20 to już było 7cm rozwarcia, szybkie usg sprawdzenie ułożenia, pępowin, przepływów kolejne badanie, a tu już 10cm - było koło 4:40. Ledwo położna mi ktg podłączyła i po dwóch parciach Emila była na świecie, i tu zaczęły się problemy bo skurcze ustały. Podłączyli mi oxy i niedługo potem Milenka wyszla. Tylko lekko popękałam bo Milena się odwróciła po wyjściu siostry i rodziła się pośladkowo było zamieszania już zgodę na CC podpisywalam bo lekarz co mi kazał rodzić naturalnie już w porty ze strachu robił. Debil. Ale miałam cudowną położną i mimo wszystko sprawnie poszlo. A skurcze miałam wczoraj cały wieczór jak przy okresie i praktycznie nie zwróciłam na nie uwagi# więc dziewczyny nie lekceważcie niczego!!! Leżymy we Włocławku. Dziewczynki narazie są wydolne oddechowo. Teraz proszę o ciepłe myśli i kciuki dla moich córeczek! Jestem już potrójną mamusią [emoji171] [emoji170] [emoji169]

Tu jest problem z zasięgiem więc nie martwcie sie gdyby dwa czy trzy dni nie pisała. Tego posta już od południa próbuje dodać. Trzymam za was wszystkie kciuki i sama proszę o to samo &&&&
Jak tylko wyjdę ze szpitala to na pewno się odezwę.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Wooow, co za news! Podekscytowałam się mega! Kochana, serdecznie gratuluję! Październikowa mamusiu! Zdrowia dla Ciebie i córeczek! :* Niech się zdrowo chowają.

Mam nadzieję, że mimo iż nie należę do zamkniętego wątku, wyślesz mi fotki córeczek. :tak:

O jejku i krewetka już też... :szok: Gratulujacje ogromne!!!

Chyba zaczynam się bać... :confused2:

Malinko, super, że z babcią lepiej!

reklama
haha ale tu dzisiaj ruch :D aż wszytskie mamuski sie biorą za przygotowania :)

xmamuska ano dream od razu mi do głowy przychodzi :) ale ja nic nie mowilam

dream ekstra, ze sie udalo teraz pewnie bedzie lepiej :)

Lilolo no bo Ci lekarze to nie rozumieja jak my sie chyba czujemy, powinien na spokojnie i po ludzku gadac z kobieta rodzącą i troche olać jak sie czasami uniesie, ja tez mialam przy porodzie niezbyt fajnego lekarza, ale jak mi sie kazał zamknąc, tak do konca porodu z siebie jeku nie wydusilam :p

no a ja jutro 36 tydz zaczynam :O łooo tez jestem juz coraz blizej ;)

Do góry