reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Cześć.

Melduje po 2 dniowej nieobecności. Jednak zdecydowslam się na samotną wyprawę do Łodzi i ostatnie dni właśnie tam z dziewczynkami spędziliśmy. Obawialam sie trochw drogi ale spokojnie dalam rade i nawet zmęczona nie bylam
A na miejscu super dzieci szalaly a my sie nie moglysmy wygadac :-) fajny taki relaks :-)
Jutro postaram się nadrobić co u Was a z tego co widzę to m co nadrabiać :-)

reklama
Laski, news z ostatniej chwili - jeden z nacieków pękł samoistnie. Udało mi się to wszystko zebrac na wacik i odczuwam mega ulgę. Jeszcze oczywiście jest to spore i drugi naciek jest bolesny, ale myślę, że w ciągu doby czy dwóch pójdzie wszystko. Normalnie czuję się super od razu, lepiej się chodzi, choć i tak jeszcze boli. Jeszcze M. mi zrobił masaż :) Będę miała spokojną noc. Mam nadzieję :)

Pewnie trzeba będzie jakaś listę narodzin zacząć robić:-)
Heh, ja już zrobiłam - po drugiej stronie brzuszka ;)

Krewetka, Lilo gratulacje!! Dużo zdrówka dla Was i dla dzieciaczków :D nie mogę uwierzyć w to, że mamy już chłopca i dwie dziewczynki. Piszcie nam na bierząco jak się czujecie i jak tam maluchy. Trzymajcie się ciepło :)

Blair z tymi ruchami to mój lekarz mówił że jeśli jest ich dużo to ok, jeśli są silne to ok alee jeśli są nerwowe to reagować. Tylko po czym rozróżnić?

Dream no to dobrze, że coś tam się oczyszcza. Tylko uważaj żeby ranka była czysta i żeby sytuacja się nie powtórzyła. Najlepiej chyba bez gaci wietrzyć to się ładnie zagoi.

Byłam dziś na pobraniu krwi. Antygen hbs ujemny czyli ok ale zmartwiła mnie morfologia :( hematokryt za niski ale to chyba nic strasznego. Bardziej martwi mnie podwyższony poziom monicytów. Któraś z Was wie co to oznacza? Wizytę mam dopiero w piątek i nie wiem czy dzwonić szybciej do lekarza czy nie.

Malinka super ze z babcia juz jest lepiej niech wraca szybko do zdrowia

Dream dobrze ze wybrałaś się z tym bynajmniej szybciej się tego pozbedziesz

Ja dzisiaj cala noc nie przespana najpierw nie umiałam zasnąć a później lapaly mnie straszne skurcze łydki :/

Nic trzeba wstać na jakieś śniadanko

Colly, problem w tym, że ja nie mogę bez gaci być w ogóle... Przez ten pessar świetny non stop mi leci, po prostu potrafię wyjść spod prysznica, założyć gacie z wkładką i po kilku minutach jest mokra...
A ja to oczyściłam od razu wacikiem ze spirytusem, nawaliłam tego że hej. I przed spaniem jeszcze tę maść od lekarza (detreomycyna, czy jakoś tak). Także oczyszczone i zabezpieczone.
Rano oceniam, że jest tak jak było wieczorem, ale ulga w chodzeniu i w ogóle poruszaniu się jest OGROMNA!!!!!
Mała rzecz a cieszy... Przez ten brak bólu mam chęć dzisiaj biegać normalnie, mam mnóstwo energii i chęci do życia, sprzątania i cholera wie czego. Gorzej, że ręce mi puchną i bolą, zwłaszcza rano... Mam jakiś zastój limfatyczny, szczególnie w prawej dłoni. Zaraz M. będzie mi to masował i odprowadzi choć trochę mam nadzieję, tę limfę do węzłów. Specjalnie pytaliśmy o to pani fizjoterapeutki na zajęciach z masażu.
Pogoda u nas dzisiaj fajowa, można poczuć przypływ energii, dopiero od około 15 mam mega słońce tutaj, więc do tego czasu już sobie obiad zrobię, poprasuję pranie z wczoraj i będę leżeć do góry brzuchem i nic-nie-robić hehehehehe

Z ruchami to ja też wiem, że jak są nerwowe i nagłe to nie jest wcale za dobrze. A na pewno to odróżnisz. To są takie krótkie i częste uderzenia, z każde strony, jakby ryba bez wody.

Colly, ja mam monocyty podwyższone cały czas, ostatni wyniki 1,1 przy normie do 0,8. A jak to u Ciebie wygląda?

Ale wieści! Krewetko serdeczne gratulacje! Trzymajcie się dzielnie z maluszkiem:)

Ja dzisiaj mam dużo planów i spraw do załatwienia,jadę do szkoły rodzenia,odwiedzam NFZ i inne instytucje,więc potrzeba mi dużo cierpliwości.

Wczoraj kupiłam w Pepco ten worek próżniowy,na razie jeden na wypróbowanie,przyznam,że jestem zadowolona:) idę po więcej!
.

Życzę Wam udanego dnia!

Hej

Po wczorajszym poście Zuzia jeszcze poszalala z pół godz i poszła spać, nocka przespana, dała o sobie znać kolo 6:30. Mam nadzieje ze te wczorajsze harce to przez czekoladę...

Heh Teściu wczoraj dzwonił i pytał jak się czujemy i czy jeszcze wytrzymam ze trzy tyg ;p to powiedziałam ze się postaram bo coś czuje ze Mała do 1go nie wytrzyma...
Aha jednak G nie będzie przy cc, coś się źle zgadalismy wcześniej. Raczej nie ma opcji żeby ojciec był przy zabiegu, sala mała, lekarzy i pielęgniarek dużo, musiałby się myć chirurgicznie żeby nie zarazić, wiec za dużo problemów... wiec G wejdzie na gotowe ;p

Jestem jeszcze w wyrku ale chyba czas wstawać, mam dziś plan uprasowania reszty rzeczy Niuni i segregacje co do szpitala co do domu jak będziemy u Rodziców po szpitalu.

Malkus powiem szczerze ze nie wiem za bardzo jak to "wyglada" wiec po porodzie udam się do lekarza na wszelki wypadek. Mnie najbardziej ta krew zaniepokoila bo kilka lat temu (3-4) mój Tato i Treść Brata mieli taką przypadłość i dzięki Bogu u Taty skończyło się na wycięciu polipow ale u Teścia Brata okazało się rakiem jelita grubego...
Mam nadzieje ze to jednak będzie zwykła *******a a nie hemoroidy ;p

Normatywna ooo nie wiedziałam że jest burak w tabletkach, no ja musze robić przerwy w braniu żelaza bo np 5-6 dni bez wizyt to zdecydowanie za długo... a najgorsze jest to że ja tą anemię to sporą mam :/na szczęście już końcówka :)

Buba no właśnie mam nadzieje ze po porodzie samo przejdzie, bo ja strasznie nie lubię chodzić po lekarzach ;p

Xmamuska kolejna której bana na internet trzeba założyć! Nie czytaj tych głupot!!! Wszystko będzie dobrze :)

Dream dobrze ze to skonsultowalas, będziesz mogła walczyć z tym dziadostwem

Lilolo lekarz faktycznie burak! Ale najważniejsze że z Tobą i Dziewczynkami jest dobrze :)

Dolga ja jutro zaczynam 36 tydz co raz bliżej juz :)

Dream i jak sytuacja po nocy? Lepiej?

Colly no właśnie jak to odróżnić, zaniepokoilo mnie to ze nie robiła przerw tylko ciągle boksowala i kopala... mam nadzieje ze to jednorazowy przypadek i juz będzie ok
Niestety z morfo nie pomogę bo na tych parametrach słabo się znam

Colly, ja mam monocyty podwyższone cały czas, ostatni wyniki 1,1 przy normie do 0,8. A jak to u Ciebie wygląda?

Ja do tej pory zawsze morfologie miałam w normie więc nie wiem oco chodzi. Teraz wygląda to tak:
Wyniki.jpg

Załączniki

• Wyniki.jpg
    Wyniki.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 130
dream a widzisz super, moze i samoistnie by pękło bez maści, ale najwazniejsze, ze power wrocil, a z tymi masazami to nie masz zza dobrze? ;)

Blair niestety, ale pewnie i po porodzie wyniki bedziesz miala na poczatku słabe, ja tak mialam i szczerze to nawet nie wiem kiedy wrocilo do normy, bo nie mialm glowy do tego zeby sie badac

Colly moim zdaniem wyniki sa ok, ja przy wiekszosci mam cos obnizone, albo podwyzszone, lekarz nie mowi zeby bylo cos nie tak :) zreszta masz niewiele podwyzszone

reklama
Do góry