reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Do mnie mama zadzwonila, ze kupila mi kolejny rozek, bo nie mogla sie oprzec, a w domu mam ich trzy po swoim synku, po siostry i po coreczce siostry, tamten piekny, bo granatowy w białe grochy i co ja biedna mam zrobic, chyba musze go przyjąć :D

krewetka ale żadnych wieści nam tu nie napisałas, nie masz czasu nas przeczytac? a co tam takiego ciekawego masz do roboty w tym szpitalu?

doris wredna baba z tej Twojej wspolniczki, wlasnie takie najgorsze, tylko o własny tyłek dba, bo nie wie co to rodzina, a z tym sexowaniem haha to mnie rozbroiłas, ale masz w 100% racje, choc moj meżulek tego nie rozumie, niedlugo to sie położe jak kłoda i powiem rób swoje :D

dolga ja też dostałam ostatnio od siostry kocyk chociaż tego mi nie brakuje no i co, podziękowałam grzecznie ;-) ja też tak pomyślałam, że w tym szpitalu to się dopiero musi dziać, że krewetka tak lakonicznie odpowiedziała :-)
no widzisz jak masz dobrze :p ja to ciągle słyszę od V, że tak to on się boi, że małemu zrobi krzywdę, tak to chyba też jest za mocno itd. :confused2: a mnie roznosi bo ja lubię poszaleć a tu najpierw mi się nie chciało przez pierwsze 3 m-ce, potem łożysko przodujące a jak już wszystko minęło i można to jestem jak słonica baletnica a V ma lęki :baffled: No i chyba na razie za wiele się nie zmieni bo cc w październiku a potem 6 tygodni połogu. Na co tyle czekać?

reklama
Dzień doberek
Buba nie odpuszczaj ciągle słyszę o takich historiach klienci opowiadają mi takie rzeczy ,że aż strach :szok:
Dream moja siostra jak zdjeli jej pessar to nawet nie zdążyła wyjść ze szpitala i już rodziła poszły wody i już :-) a co do mieszka to chyba musisz zadziałać radykalnie pewnie trzeba go przebić ale chyba kosmetyczka to ryzykowne może skończyć się antybiotykami zwłaszcza że jesteś w ciąży sudokrem tak jak mówiłam bardziej zapobiega leczy owszem ,ale małe zmiany .Na ulotce od tribiotyku jest zakaz używania w ciąży a z tego co wiem maxbiotyk to w zasadzie to samo .
IGa mnie nie bolą tylko napierd... co rano chodzę jak robot
Małkus bardzo ważne jak masz skurcze nie wolno brać gorących kąpieli absolutnie .
Doris a my mamy bezwzględny zakaz i już nie mogę :no:
GBS chyba przy następnej wizycie to będzie już 35 tydzień .

doris33 masz rację czas pomyśłec też o sobie i spokojną głowę mieć na macierzyńskim! Doris jeszcze trochę i aktywność seksualna na przyzwoitym poziomie wróci :-D no jeszcze ten połóg :-/ my się musieliśmy narazie wstrzymać żeby nei wzmagac skurczy ale zaczniemy spowrotem w 37 tyg bo wtedy mąż wraca z delegacji ;-)
dolga w poprzedniej ciąży musiałam ciągle leżeć właśnie ze względu na skurcze od 20 tyg. Bo to jeszcze się organizmu nei znało i ne wiadomo było co mogą spowodować, teraz to już nei taki mus bo lekarz wie ze to moja uroda ze skurczami bo w końcu donosiłąm Zuzię do skończonego 37 tyg. Mam poporstu pilnować żeby brać nospę i starać się doprowadzić do zaprzestania skurczów (leżenie, ciepłe kąpiele itp)

hej

u nas burzowo, dzieci od rana chyba odreagowują zmianę pogody,
ciągle si eo coś kłócą, a ja cały czas mam telefon, co chwilę coś ktoś chcę,
dałam młodym obiad na zewnątrz, nagle wrzask małego osa użądliła w policzek blisko buzi,
przestraszyłam się bo w pierwszym momencie nie wiedziałam czy w srodku buzi czy w policzek,

dziewczyny krewetka ma słaby internet w szpitalu

malinka wycisz telefon, przecież nie masz obowiązku odbierać, jesteś na L4

doris ja tez mam dośc mojej niedołężności, moich gabarytów,
jakoś dajemy jeszcze rade z M, ale jest coraz ciężej

Lilolo trzymam &&& zaa wizytę

dolga to synek będzie miał codziennie inny rożek :tak:
straszy chodzi do żłobka?? zdrowy jest ??

dream to już niedługo do godziny 0, a ty troszkę się oszczędzaj, odpoczywaj

Ostatnia edycja:
Ach te Mamusie BB :)
Dziękuję Wam za troskę Kochane - wszystkim na raz i każdej z osobna. Dzisiaj leżałam od 9 do 12...
Powiem Wam, że od rana mam ból tam w kroczu jak na miesiączkę. Nie wiem czy to przejdzie... Kuźwa no. Co się do cholery dzieje chciałabym wiedzieć.

Małkus - właśnie tak jak dziewczyny piszą, nie wskazane są gorące kąpiele, woda powinna mieć max 38 stopni. Bo tylko wzmożesz akcję porodową :) A nie ją uciszysz ;-)

Kamila, dzięki za porady. Wyślę mojego M. po tę maść ichtiolową jak skończy pracę. Póki co smaruję Sudocremem, ale to nie działa za bardzo przyznam. Rozważam pójście do kosmetyczki, ale boję się mega. Więc poczekam, ale jak wstaję czy siadam to aż zaciskam zęby, bo tak mnie to nap.ieprza. Po prostu masakra, nigdy tak nie miałam... Płakać mi się chce... :-(

Wirginia, ja też jakaś nerwowa jestem. Mnie wkurza jak pies liże łapy albo się drapie. Normalnie chcę go związać...

Malinka, dobrze dziewczyny piszą - jak jesteś na zwolnieniu to nie wolno Ci pracować. Wystarczy że ktoś z pracy Cię podpierdzieli, ktoś złośliwy i nie dość że zabiorą Ci świadczenie, to jeszcze mogą jakąś karę przywalić i Tobie i pracodawcy. Nie znam się na tym konkretie jakie są konsekwencje, ale na pewno niesympatyczne. Naprawdę weź to olej. Jesteś na zwolnieniu i niech se szukają sami. Nikt nie jest niezastąpiony...

Eli, hehehe, dobre :) No ja też podejrzewam, że nie zdążę za daleko odejść, posiedzę sobie i poczekam aż się rozwarcie pojawi. Gorzej jak mi te wody odejdą szybciej. Dzisiaj wszystko jest jakieś inne, sikam inaczej, oddycham inaczej, on się inaczej ułożył, jakieś bóle, sama nie wiem czy już nie zwariowałam po prostu...

Doris a my mamy bezwzględny zakaz i już nie mogę :no:

Eli co z tego, że ja mogę jak forma i możliwości nie te :-p

hej
u nas burzowo, dzieci od rana chyba odreagowują zmianę pogody,
ciągle si eo coś kłócą, a ja cały czas mam telefon, co chwilę coś ktoś chcę,
dałam młodym obiad na zewnątrz, nagle wrzask małego osa użądliła w policzek blisko buzi,
przestraszyłam się bo w pierwszym momencie nie wiedziałam czy w srodku buzi czy w policzek,

so happy podziwiam Cię za zachowanie zimnej krwi bo ja to bym pewnie od razu w panice była, że mi dziecko zaraz spuchnie i takie tam; mojej Weroni nigdy jeszcze nie użądliła osa i tak sobie czasami myślę, co by było gdyby okazało się, że jest uczulona. Mam mega fioła na tym punkcie, po prostu chora głowa :szok:

Wirginia, ja też jakaś nerwowa jestem. Mnie wkurza jak pies liże łapy albo się drapie. Normalnie chcę go związać...

Ha ha ha
dream
ja też jestem nerwowa ostatnio ale psa nie próbowałam jeszcze związać chociaż jest to jakaś myśl, nie powiem, bo mnie wkurza, że ciągle na balkon wyłazi i mi do domu kurz przynosi z tego balkonu, łachudra jedna! :wściekła/y:

Zapalenia mieszka współczuję - miałam to, bolało nawet przy chodzeniu :-( ja chyba nic nie stosowałam tylko czekałam aż przejdzie, już nie pamiętam.

Hey dziewczęta ;-)
Ja jakaś taka rozmemłana jestem, chyba też pogoda na to wpływa, bo niebo zasłane ciężkimi chmurami, właśnie zaczęło porządnie lać, ale jakiegoś znaczącego chłodku nie odczuwam :-( Od trzech dni jest mi cały czas gorąco, a okno na oścież otwarte ufff.

Na dole elektryk buszuje, ale niedługo ma najprawdopodobniej na dzisiaj skończyć. Nie ukrywam, że cieszy mnie to, bo będę mogła spokojnie beż krępacji zjeść obiad, czyli ukochane spaghetti, w robieniu którego mąż mnie wyręczył już wieczorem :-D

A propos wieczorem sobie taki fajny oczyszczający spacer zrobiliśmy, często taki godzinny robimy, ale przyznać muszę, że wczoraj już stopy i pęcherz mnie bolały więc się oboje ze mnie uśmialiśmy :-p

Wiecie co? Ja dopiero teraz sobie przeczytałam co to jest pessar, do czego służy i jak wygląda. Niesamowicie przydatna rzecz dla niektórych przyszłych mam. Ale fakt faktem, wiele osób mówi, że zaraz po jego wyjęciu akcja porodowa się zaczyna, może to i lepiej ;-)

Jeśli chodzi o pracę mam przynajmniej ten komfort, że nikt mi nie truje podczas gdy jestem na zwolnieniu, no chyba że z kimś się zobaczę czy na fb ktoś napisze, ale to raczej w kwestii dopytania jak się czuję. Świetna sprawa, tak właśnie powinno być, a tym dziewczętom, które tak nie maja na prawdę współczuję, już same codzienne sytuacje ciążowe nas wnerwiają i wyczerpują, a co dopiero zawracanie głowy robotą :baffled:

A seksu raczej nie uświadczamy od jakiegoś czasu ( podejrzewam, że jeszcze długo poczekamy zanim swobodnie się oboje poczujemy ), mimo że nachodzi nas ochota, ale po chwili spoglądamy na brzuch, bobasek się zaczyna kręcić i jakoś nastrój i podniecenie się rozmywa. Jakieś obawy wchodzą od razu do głowy, że wywołamy poród czy coś w tym stylu, heh.Nie wiem czy jesteśmy z tym tacy dziwni ? Nie wiem jak to obejść :-p

dreamgirl moje kąpiele nei mają więcej niż 38 st, raczej powinnam naisać ciepłe kąpiele ;-) te mi naprawdę pomagają!
so_happy mnie użądliła 2 tyg temu w wargę! w zasadzie to ją z zupą zjadłam i na szczęście w wargę mi sie wbiła a nie w gardło! córkę przedwczoraj ugryzła, na szczęście już wiem że nei jest uczulona bo nawet opuchlizna się nie zrobiła tylko ją bolało...

reklama
Hej!
A mnie ciągle gorąco! Masakra jakaś :/ Ciśnienie mam niskie więc to nie to, na szczęście. Ale mam dość :/

Kupiłam w końcu Chicco Next 2 Me (silver) i otulaczek, majtki poporodowe i kolejny stanik do karmienia. I to w zasadzie koniec! Została tylko baza do fotelika i prześcieradła do tego małego łóżeczka, ale muszę najpierw zmierzyć materacyk, żeby dobre kupić :) Teraz "tylko" trzeba wszytko wyprać; )

Ach te Mamusie BB :)
Dziękuję Wam za troskę Kochane - wszystkim na raz i każdej z osobna. Dzisiaj leżałam od 9 do 12...
Powiem Wam, że od rana mam ból tam w kroczu jak na miesiączkę. Nie wiem czy to przejdzie... Kuźwa no. Co się do cholery dzieje chciałabym wiedzieć.

(...)

Kamila, dzięki za porady. Wyślę mojego M. po tę maść ichtiolową jak skończy pracę. Póki co smaruję Sudocremem, ale to nie działa za bardzo przyznam. Rozważam pójście do kosmetyczki, ale boję się mega. Więc poczekam, ale jak wstaję czy siadam to aż zaciskam zęby, bo tak mnie to nap.ieprza. Po prostu masakra, nigdy tak nie miałam... Płakać mi się chce... :-(

(...)

Eli, hehehe, dobre :) No ja też podejrzewam, że nie zdążę za daleko odejść, posiedzę sobie i poczekam aż się rozwarcie pojawi. Gorzej jak mi te wody odejdą szybciej. Dzisiaj wszystko jest jakieś inne, sikam inaczej, oddycham inaczej, on się inaczej ułożył, jakieś bóle, sama nie wiem czy już nie zwariowałam po prostu...

Dream, a w którym Ty jesteś teraz tygodniu (aplikacja w tel. mi nie pokazuje suwaczków)? Niesamowite, że już za chwilę będziesz tulić Syneczka :) Ewidentnie Twój organizm jest gotowy na poród!
Współczuję zapalenia mieszka, sudokrem chyba na to nie pomoże :/ Lepiej, tak jak Dziewczyny piszą, jakaś maść, która "wyciągnie" ropę :(

Do góry