reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

dzień dobry
ja od rana znów bez odpoczynku
na 8:15 byłam z Matim u dentysty...potem śniadanie.
wzięłam się za opróżnianie z komody papierów i dokumentów (docelowo cała komoda będzie przeznaczona dla Niuni). skończyłam porządki, potem obiadek (zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym) i za 2 godziny muszę jechać do sąsiedniego miasta załatwić sprawy.
od rana boli mnie dziś spojenie łonowe. tak pulsuje, podbrzusze, kręgosłup i prawa noga. wzięłam nospę, i potem apap. i minimalnie puściło. a teraz złapała mnie potworna zgaga. :eek:
jak ja bym chciała żeby to się już skończyło

wybaczcie ale nastrój dziś beznadziejny. mam ochotę kogoś pogryźć.....wrrrrrr

reklama
Kupiłam w końcu Chicco Next 2 Me (silver) i otulaczek, majtki poporodowe i kolejny stanik do karmienia. I to w zasadzie koniec! Została tylko baza do fotelika i prześcieradła do tego małego łóżeczka, ale muszę najpierw zmierzyć materacyk, żeby dobre kupić :) Teraz "tylko" trzeba wszytko wyprać; )

Annie ja też się w końcu na to łóżeczko zdecyduję i w związku z tym mam prośbę, żebyś podała namiar na prześcieradła bo ja aż się zastanawiałam skąd takie małe wziąć. Jeśli znajdziesz coś stosownego of course :-)

Hejka
Buba
mam nadzieję, ze namierzyłaś kogoś do mebli.
Lilolo, Dream 3mam kciuki za te wasze 3 tygodnie J
Sysia ja o praniu pomyślałam to u mnie pada- w sumie to się cieszę bo mam czym oddychać, ale z drugiej strony teraz mam uziemienie na 2 tygodnie
Iga mnie bolą oba stawy na przemian lub równocześnie- ale to tak jk dziewczyny pisały miednica szykuje się do porodu.
Malinka wyłączaj telefon i dopiero o 10 niech jest dostępny- bo masz masakrę
Krewetka dobrze, że się odezwałaś. Jak Ci w tym szpitalu?
Doriss słuszna decyzja!! Szkoda Twoich nerwów szkoda że nie możesz sobie pozwolić do końca sierpnia.
A co do innych przyjemności to ja muszę poczekać do hmm…. Jeju grudnia
Chybra no u mnie właśnie ten sam powód, niby można ale… ta mała pasażerka w środku

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)

A napiszę Wam co nabroił mój mężuś.
W niedzielę moja zdolniacha miała mecz-( gra w piłkę nożną w B klasie) po meczu miał jechać prosto do pracy. No i już Wam mówię, że nie pojechał. Bo skacząc do główki źle wylądował do takiego stopnia, że pogotowie zabrało go do szpitala. Skręcił staw kolanowy. Póki co orteza i kule łokciowe, leżenie i L4. Także straciłam moje łóżeczko, i robię za pielęgniarkę. Wczoraj lekarz dał mi nadzieję ,ze może nie będzie tak źle i uda się bez zabiegu operacyjnego. Póki co mam męża na 3 tygodnie w domu, jutro zaczyna się remont i wszystko na mojej głowie.
No sama nie wiem czy śmiać się czy płakać. Co czasami mam na niego takie nerwy bo teraz kiedy to ja go najbardziej potrzebuję ten jeden raz to znów mogę liczyć tylko na siebie. Staram się przy nim śmiać z tej sytuacji ale nie wiem na ile mi siły starczy. Ja to będę mamą dwójki dzieci chłopczyka już mam a Córeczka w drodze. Hehe

6 pralka się pierze :szok:, jeszcze tylko jedna i na dzisiaj kończę... Potem jeszcze pościele i ręczniki. :baffled:
Załamka! :angry: Nie wiem jak ja to wszystko poprasuje, ale to już jutro. Kupiłam worek próżniowy w pepco, ale do jednego to się chyba nie zmieści. :confused2:

Powiedzcie mi, ochraniacz do łóżeczka i rożek też prałyście?

U mnie w pracy, mimo, że zastępstwa jeszcze nie ma nikt mi głowy nie zawraca. Owszem szef zadzwoni raz na dwa tygodnie ale to bardziej zapytać jak się czuję i pogadać. Malinko, przecież Ty nie masz żadnego obowiązku, ba, nawet nie powinnaś wykonywać żadnej pracy. :tak:Wiem, że to łatwo powiedzieć, bo gdyby mnie o coś poprosili to pewnie bym to zrobiła w miarę możliwości. Lubię swoją pracę, choć myślałam, że bardziej mi będzie brakowało. :-D

Co do seksu to ja w sumie nie mam żadnych obaw. Pytałam gina czy mogę i czy to nie zaszkodzi skoro ta szyjka mi się odwróciła. Powiedział, że można, więc korzystamy jeszcze. Moje libido nic nie spadło :-D, choć wieczorami już nie mam siły zazwyczaj.
Choć z pozycjami to też bez szału. :-) Zostały same mało romantyczne, hehe. :-)

Mnie ostatnio ugryzła osa w nogę, pierwszy raz w życiu. Wpadłam w taka panikę, że zadzwoniłam na pogotowie. :-D

dream, nie wiem na czym to zapalenie mieszka polega, ale współczuję bardzo. :crazy:

annie, bardzo fajne jest to łóżeczko chicco :tak:

Ale zaduch moze i burza przyjdzie do mnie :) juz moze bo pranie poschlo :)

Co do seksu to u nas na spokojnie bo juz nie dam rady szalec :p no nadrobimy po pologu, oporow nie mamy ani stachu :) częstotliwość częsta ;)

Bylam na cwiczeniach w szkole rodzenia odprężyć sie :) polozna mnie obdarowala nowa dostawa kosmetyków w tym mascia na brodawki wielka tuba wiec kolejna rzecz z losty zakupow odpada. Jak ja lubię tam chodzic :)

Wirginia kciuki za wizyte :)

Dbdg ja upralam ochraniach

Aga to mąż sie załatwił :/

Malinka a nie mozesz im wytłumaczyć ze jestes na zwolnieniu i nic nie musisz?

Aga no to niefajnie. Mój brat tak ostatnio załatwił kolano i co sobie podleczy i zdejmie ortezę to znowu stanie nie tak i od nowa to samo. Cierpliwości Ci życzę bo niedomagajacy facet to gorzej niż chore dziecko ;-)

reklama
Aga wspolczuje bo chory/niedomagajacy chlop w domu to gorzej jak dziecko... oby szybko wrocil do pelni sprawnosci i obylo sie bez komplikacji...
U nas z sexem nie jest zle, choc jakos wygodnie tez nie jest ;) ale jeszcze dajemy rade... moj maz ie ma jakichs psychicznych oporow w zwiazu z mieszkancem mojego brzucha ;)
U nas dalej pada 12*C dobrze ze ja popralam i poprasowslam ciuszki jak bylo pogodnie ;)
Krewetka Dreamgirl trzymacjcie sie dzielnie oby jeszcze jak najdluzej... &&&&
Jutro mam wizyte u poloznej, ciekawe czy umowi mi jeszcze jakas wixyte w szpitalu przed porodem...

Aha dbdg ja pralam wszystko dzidziusiowe wiec i ochraniacz i rozek kocyki itd...

Do góry