reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Dream kamila dobrze pisze MAxibiotyc jest bez recepty a dziala cuda, chodz nie wiem czy w ciazy mozna stosowac musialabys poczytac

Buba wspolczuje sytuacji z budowlancem jakas masakra najwazniejsze ze masz na dziada dowody ze cie oszukal, ZNISZCZ GO :D

Lilolo trzymam mocno kciuki za wizyte, po wizycie pisz od razu co i jak

Ja dzsiaj mam wizyte o 18.45 ciekawa jestem co mi powie lekarka, troche sie boje tej wizyty chociaz nie wiem dlaczego

Ostatnio lapia mnie skurcze brzucha nie sa jakies super mocne ani bolesne ale jest dyskomfort i wczoraj bolalo mnie pod brzuchem nie wiem dlaczego bo wczoraj mialam dzien lenia jedynie obiad zrobilam :/

Do mojago planowanego porodu jeszcze 35 dni zaczynam miec coraz wiecej obaw :O

I wogole zrobilam sie strasznie nerwowa strasznie draznia mnie najmniejsze halasy: pies jak sapie, jak ktos glosno mowi, no doslownie wszystko

Lilo, trzymam kciuki za wizytę :) Daj od razu znać koniecznie... I mam nadzieję, że do tego 37tc dotrzymamy :)

Malinko - Heh, u nas nie ma śpiewania, ale czasami coś tam pogada. Na razie za radą So_happy smaruję sudocremem, jak do jutra nie będzie różnicy to pójdę do kosmetyczki... co mam zrobić :( Gorzej, ze to strasznie boli :( I boję się jakiegoś przebijania... płakać mi się chce :( A przypomnij mi jakąś Ty masz pracę? Nie jesteś przypadkiem na zwolnieniu?

Praca biurowa z obsługą strony internetowej... A że nadal nie ma nikogo na moje miejsce no to ktoś zrobić musi, a tylko na razie ja umiem bo jestem jedynym pracownikiem... Rozumiem, mogę pomóc ale niech szanują moja prośbę odnośnie godzin a słowo MUSZE działa na mnie jak plachta na byka. Jestem na zwolnieniu od trzech tygodni.

Ja bym z tym poszła do dermatologa, może jakieś mazidlo przepisze albo właśnie, maść ichtiolowa!

Dzień dobry :)

Pogoda kiepska ale chyba i tak wezmę się za pierwsze pranie ciuszków małego. Zastanawiam się tylko czy najpierw nie skoczyć do sklepu po ściereczki na odbarwienia. Pogoda na prasowanie super :)

Co do tych skurczy to ja nic nie mam. Czasami mam twardy brzuch ale to chyba mały się tak układa. Coś czuję, że ja to jeszcze przenoszę.

Wirginia witam w klubie tez mnie wszystko złości :D musze chyba melise sobie kupic. M mi juz z drogi schodzi ;)

Co do skurczu to ja mam rano ostatnio jeden i tyle i taki ciut bolący

Krewetka jeszcze w dwupaku :) jak sie czujesz?

Cally u mnie 30 stopni :) raczej nie poprasuje zrobilam za to pranie i schnie juz na sloncu

Ostatnia edycja:
Malinka, małkus

Jak wchodziłyśmy w spółkę to ona doskonale wiedziała, że mam dwoje dzieci i jestem w ciąży. A teraz oczekuje, że będę na równi z nią pracowała. A jak mówię, że ja będę więc niech ona nie przychodzi i się wyluzuje, odpocznie czy co tam chce (żeby mnie potem nie męczyła swoim stękaniem jak to źle się w upały czuje - no bo ja to się czuję doskonale) to przychodzi dwie - trzy godziny później i siedzi do końca! I weź tu człowieku bądź mądry i jej dogódź. Na szczęście już niedługo bo podjęłam decyzję, że uczestniczę w tej farsie do końca września i dziękuję. Niech męczy kogoś innego.

Akatsuki, małkus wezcie nie pokazujcie, bo mnie zazdrosc zżera :p ślicznie, wychodzi na to, ze tylko ja jestem takim beztalenciem :)
Dolga ja też jestem beztalenciem jeśli chodzi o szycie i jakiekolwiek inne robótki ręczne. Brak mi i wyobraźni i umiejętności.

Co do tego badania gbs to jak to u Was wygląda? Bo u mnie będzie mi pobierał próbkę mój gin i sama będę to zawozić do laboratorium. Słyszałam, że co 5 kobieta to ma. Mam nadzieję, że na mnie nie trafi bo liczę na poród sn bez żadnych wspomaczy dostarczanych dożylnie...

Ja będę miała w przyszłym tygodniu (34tc. i 3 dni) to badanie i u mnie lekarz sam wszystko robi. Może dlatego, że to w przychodni na NFZ.

A tak z innej beczki tez macie takie straszne bole bioder w nocy???

Mnie biodra nie bolą za to strasznie pachwiny i w ogóle spojenie łonowe. Czasami to ledwo łażę.

Ja jestem znów zła. Kolejny dzień gdy dzwonią z pracy z samego rana. Czy to takie dziwne ze godzina 8 to trochę za wcześnie? Wiedzą że jestem pod telefonem od conajmniej 10 a już kilka razy dzwonili :-/ wczoraj też pół dnia wydzwaniali. Bo MUSZĘ coś zrobić, kurka nie muszę, mogę pomóc a nie ehhh. Nawet maile już wysłali ze wskazówkami co muszę zrobić do 9 rano. No peszek nie zrobiłam bo dopiero maila odczytalam. Po za tym od wczoraj mam problem z netem i co chwilkę zrywa mi połączenie.. A nie będę robić czegoś na serwerze przez transfer mobilny i telefon przecież. Jaka jestem zlaaaaaaaaaaa!

Ja to chociaż wiem dlaczego się męczę prowadząc własny biznes ale Ty powinnaś stanowczo powiedzieć, że jesteś na zwolnieniu. A jakbyś miała zepsuty komputer to co?

Lilolo daj znać po wizycie co lekarz powiedział.

Z góry przepraszam za moją bezpośredniość ale chciałabym się w końcu móc normalnie bzyknąć. Ta niedołężność i szukanie pozycji, żeby było wygodnie mnie wykańcza :baffled:

Wspolczuje wam dziwczyny dalszych upalow ja jestem szczesliwa bo u mnie jest 16 stopni i tyle moze zostac bo temperatury po 30 pare to nie dla mnie wymiekam na staecie

Doris lacze sie z toba w bolu, u nas nie dosc ze meczymy sie z pozycjami, zeby bylo wygodnie to jeszcze czasami musimy przerywac w polowie bo mnie boli.... :/

reklama
Do mnie mama zadzwonila, ze kupila mi kolejny rozek, bo nie mogla sie oprzec, a w domu mam ich trzy po swoim synku, po siostry i po coreczce siostry, tamten piekny, bo granatowy w białe grochy i co ja biedna mam zrobic, chyba musze go przyjąć :D

Colly ja GBS mialam juz w 33 tyg, lekarz pobral i oni sami oddaja do laboratorium, a co do chusteczek to ja mam ciagle zapas i dla mnie to super rozwiazanie, bo tak to musialam zbierac pranie i zbierac, a teraz wstawiam co popadnie, ze dwie chusteczki jakby co i mam wszytsko poprane :)

Buba i bardzo dobrze, ze macie jakiekolwiek dowody, bo bez umowy bylaby kaszana a na dodatek te nagranie z kamer, ciekawe czy jest w ogole jeszcze zapis, ale walcz i skompromituj dziada, obyscie znalezli cos na szybko, bo niefajnie jak wam sie przedluzy, Nelcia az tak długo pewnie nie posiedzi :)

dream a Ty moze troche poodpoczywaj, a nie szalejesz, dlatego tak ci przepowiedzialam, bo ciagle chodzisz babo i cos robisz, a u Ciebie sytuacja nie jest taka kolorowa :)

Lilolo powodzonka, trzymam kciuki musi byc dobrze :)

malinka wyłącz głos w tel i nie odbieraj albo wcale, albo poprostu najwczesniej kolo 10-11, niech spadaja na szczaw, nie myslisz o zmianie pracy po macierzynskim? chyba nie masz tam zbyt ciekawie co?

małkus oo to tez nieciekawe z tymi skurczami, a teraz jest z Twoja ciążą wszytsko ok? bo chyba poprzednia ciąża byla zagrożona

krewetka ale żadnych wieści nam tu nie napisałas, nie masz czasu nas przeczytac? a co tam takiego ciekawego masz do roboty w tym szpitalu?

wirginia trzymam &&&&& za wizyte :)

doris wredna baba z tej Twojej wspolniczki, wlasnie takie najgorsze, tylko o własny tyłek dba, bo nie wie co to rodzina, a z tym sexowaniem haha to mnie rozbroiłas, ale masz w 100% racje, choc moj meżulek tego nie rozumie, niedlugo to sie położe jak kłoda i powiem rób swoje :D

Do góry