reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Lilolo dobrze ze poszlas na te badania, a jak bedzie trzeba lezec w szpitalu to trudno czego nie robi sie dla zdrowia malenstwa

Akat jak zwykle walnela prosto z mostu :D uwielbiam cie za to :D

Tez mi troche wstyd ale powoli mam dosyc ciazy chcialabym juz miec malenstwo przy sobie, po nocach juz praktycznie wogole nie spie :/ i mecze sie strasznie szybko, i wczoraj poszlo mi kolano i to jeszcze to operowane :/ mam nadzieje ze to chwilowe bo jak nie to zle to widze :/

reklama
Doris,

Te czujność to ja swojemu ginowi zawdzięczam to on mi co wizyta przypomina, ze jak tylko będzie swędzieć, wątroba zacznie dokuczac to mam iść i oznaczyć aspat i alat. No i co miesiąc on sam daje mi skierowanie też na aspat i alat. Te z przedostatniej wizyty były ok.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

dream apropos upławów to tez mam okropne i w poprzedniej ciazy tego nie mialam, wkladka za wkladka i non stop mokro, okropne to jest uczucie, a pozniej po porodzie 6 tyg w podpasce ;( matko czemu musimy to przechodzic, moglyby byc juz swieta haha najgorsze za nami :)

so_happy a własnie, ze brzmi to bardzo dobrze, niech faceci dbają o Ciebie, po porodzie tez bedziesz musiala sie troche pomeczyc, odpoczywaj i sie nie zamartwiaj, bo nie ma powodów :)

Eli nie tylko Ty masz dosc, podziwam xmamuske co lubi chpodzic w ciąży ;) a kiedy bedziesz mogla w koncu wstac i sobie poszalec na zakupkach?

Akatsuki hahaha niee noo teraz to przesadziłas :D:D:D

Lilolo nie znam sie na wynikach, ale Twoja reakcja oznacza, ze jest nie za fajnie, tzn jest bardzo zle czy jeszcze moze nic z tego nei bedzie?

Cześć dziewczyny!

Weekend nieobecności i multum nadrabuania, ale to akurat jest fajne :-)

Czytałam Wssze posty o nie przygotowaniu i obawach i z przerażeniem stwierdzilam ze ja tez jeszcze nie jestem totalnie gotowa na dziecko, no coz na kolejne dziecko. Juz abstrahując od kwestii wyprawki bo w tej kwestii tez jestem w polu. Mimo ze juz mam wspaniałą dwójkę i jednak vos kuz wiem o pielegnacji i opiece nad noworodkiem to i tak to bedzie wielka rewolucja w życiu, w moim i całej naszej rodziny. I chyba jeszcze nie jestem na to gotowa poród juz tuz tuz (dzisiaj mi sue wyswietlilo ze zostalo 39dni!!! ). Ciesze się bardzo z maluszka ale jeszcze potrzebuje tych 5 tygodni no chociaż 4 żeby byc gotową, i bardziej się cieszyc niz panikować. Jej jeszcze chwile chce pozostać w tej "normalność" przed kolejną wielką rewelacją... i isc na żywioł ;-)

Ladyk dobrze ze u kolerzanki wszystko ok i święte slowa - ciaza to wcale nie sa pewne 9 miesiecy.

Aga my kupowalismy farby z duluxa i buckersa. Satynowa mamy w kuchni i lazienkach i fajnie to wyglada, blyszczy sie. Ale do pokoi dawalam juz matowe. Udalo się opanowac bol zeba?

Wirginia no coz ja mam wrażenie ze teściową nigdy nie dogodzi sie wiec szkoda nerwów ;-)

Chybra jak dzisiaj nastrój?

Anitess wspolczuje nocki jak dzisiejsza? Piekne lozeczko i wystroj dla Hani.

Kamilove tez zawsze jestem z siebie dumna jak posprzatam lub inaczej podzislam takze jak najbardziej badz nieskromna :-) super

Dolga planuję przygotować 2 torby do szpitala - pierwsza z moimi rzeczami, higieniczny mi malego plus pajacyki i druga z rzeczami na wyjście ze szpitala ktora maz dowiezie jak po nas przyjedzie. Co do mielonego ostatnio pyszne papryczki faszerowane robiłam, polecam.

So_happy juz naprawdę niewiele nam zostało po porodzie jeszcze będziemy teskni za ciążą ;-) trzymaj się

Malinka jak rozumiem te zamieszanie remontowe :-) u nas tez ciagle coś i konca nie widać. Z wyprawka calkowicie leze ale nawet nie wiem gdzie mam zamawiac łóżeczko - tu czy na nowe wiec na razie nie zamawiam ;-) o widze ze mamy bardzo podobne tesciowe niby sie ciesza z wnuków a tylko u nas maja ale ostatnio widzieli na święta w grudniu. Dodam ze nie mieszkają daleko. Cóż ja na tym nie tracę. ..

Dremgirl moja ma tez sie śmieje ze dupka się pchalam na świat, w moim przypadku porod skonczyl sie cc. Wszystko zalezy od matki i dziecka i lekarzy. Prawda jest taka ze jesteśmy wtedy zdane na nich. Leżałam z dziewczyną ktora miala zaświadczenie do cc a lekarz w szpitalu stwierdził ze on nie widzi tych wskazań zgodnie z zaswiadczeniem i ze będzie porod sn i tak tez urodzila. Do ostatniej chwili zadna z nas nie ma pewnosci jak to bedzie wiec lepiej nie myśleć za dużo. Najważniejsze żeby skończyło się dobrze dla maleństwa i dla nas ;-)

Stysia zdrowka dla małej.

Lilolo dobrze ze zrobiłaś badania lepiej wiedzieć co sie dxieje i działać. Będzie dobrze.

W weekend trochę oderwalam sie od remontowych spraw i dobrze mi to zrobilo. W sobote bylam z moja mama i dziewczynami w stadninie konnej i na spacerze po zamku Książ. Dziewczyny zachwycone. Wczoraj z kolei pojechaliśmy z mezem i znajomymi nad jezioro. Takie wskacyjne zakończenie sezonu. Super pogoda, wodne szaleństwa i budowanie zamków, pyszne jedzonko i świetne towarzystwo. Relaks cudowny. Dzisiaj powrót do rzeczywistości i juz pelno zalatwiania i telefonów związanych z budową. Jeszcze trochę. Po południu ide z dziewczynami do kina i na zakupy. Także jak zawsze zalatany dzień.

Akatsuki haha jesteś niemożliwa :-D

Lilolo dobrze ze jesteś czujna! Będzie wszystko dobrze :-)

Doris oj no to świetne teście :-/ czyli tylko jak oni postępują jest idealnie, nie cierpię czegoś takiego

A z tą pracą nie możesz już odpuścić? Próbujesz ten zasiłek sobie powiększyć?

Co do ciąży... Od dwóch dni czuje ciężar, czuje ze malutka już jest na tyle duzutka że jak leżę na plecach to mnie gniecie a to była jedyna wygodna pozycja :-( na boku nie lubi za bardzo bo wtedy bryka jak szalona i kopie łóżko :p i dzisiaj strasznie scisnela mi żołądek, chyba jeszcze nigdy nie czułam jak to boli, w dodatku strasznie mam twardy brzuch i bardzo bolą mnie jelita, wzięłam nospe i magnez i czekam aż minie... Przyznam że ciąża do tej pory była cudowna, ale od kad kopniaki bolą, mnie nawalaja bebechy i małej już ciasno to już wolałabym być po wszystkim... No ale może to chwilowy kryzys, może zmęczenie też daje znaki.

Dzisiaj jednak zrobię mały relaksik - dopne na ostatni guzik listę wyprawkowa i pobuszuje po necie, Zrobię tylko obiad i wstawię pranie Zuzi, popakuje w te worki i będzie super :-) odebrałam zamówienie z apteki, mam prawie wszystko oprócz podpasek poporodowych bo nie mieli. Więc chemia prawie ogarnieta :-D

Od razu lepiej :-)

Akatsuki no u nas też trzeba mieć od a do z wszystko dla siebie i dziecka tylko podkłady poporodowe mają i mleko do dokarmiania na wrazie 'w' ! rożek, kocyk, pampersy, ubranka, dla siebie kilka koszul, szlafrok, ręczniki, kosmetyki...torba się robi całkiem pokaźna! Ale niektóre szpitale u nas zapewniają, zależy gdzie..

dreamgirl no ja akurat tu Cię popieram że wiele rzeczy wydaje nam się nei do ogarnięcia przez to całe stresowanie w mediach, ja nie ogarniam dzisiejszej mody na cc, że dziewczyny które nigdy nie rodziły chcą cc bo się boją rodzić naturalnie, no przecież skąd mogą wiedzieć co jest lepsze? znam kilka kobitek które rodziły cc i sn i ani jedna nie powiedziała że cc jest lepsze no ale każda robi jak uważa ;-) ja rodziłąm sn i innej metody sobei nie wyobrażam chyba że są względy medyczne ku temu to jak najbardziej.

Lilolo dobrze że te badania robiłaś! Ważne żeby wszystko dobrze się skończyło więc szpital jakoś bedziesz musiała przetrwać :-(

Ja się jeszcze też kompletnie nie czuję gotowa na rozwiązanie! nie mówiąc o niedokończonej wyprawce, ale chce przerobić jeszcze jakieś filmiki ze szkoły rodzenia żeby chociaż oddechy sobie przypomnieć ;-)

Akatsuki ja przy mojej permamentnej zgadze moge pić gaviscon butelkami aby tylko pomoglo choc na troche... juz pisalam ze normalnie mam refluks i zgage a teraz w ciazy to mam ja caly czas... no a szczochy to raczej na zgage nie pomoga ;) mtsle, ze jakby zgaga dokuczala Ci tak jak mi to bys i gaviscon polubila ;) obys nie musiała :)

reklama
Maran ja co wieczór doje gaviscon bo mi już wszystko dokucza ... ogólnie gdyby pierwsza ciąża mi tak dawała w kość to Lari by jedynaczka została ...
Zrobiłam wreszcie Nelce literki : )

Załączniki

• 1440415179370.jpg
    1440415179370.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 56
  • 1440415204064.jpg
    1440415204064.jpg
    11,5 KB · Wyświetleń: 55
Do góry