reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Dzien dobry ,ü mnie tez ciezka noc poszlam spac po 23 a chyba po 3 zasnelam. Pierw sie krecilam bo niewygodnie, potem siku kilka razy a na koniec Ami zaczela kaszlec to wstalam do.niej po czym przyszla do nas ehh padam na twarz .
Zaliczylismy juz lekarza , bo ten kaszel od tyg znow oskrzela i wziewy przez tydzien juz mam dosc bo ü niej zawsze kaszel i oskrzela scisniete ,powoli mysle ze Problemem sa migdaly bo ma jakby przerosniete :/

Zaliczylysmy zakupy kupilam proszek Do Prania i idziemy do domu pranie z ciuszkami wstawic bo slonko swieci to niech schna na dworze to Wieczorem poprasuje poukladam i.niech leza. W piatek jedziemy po materac posciel itp do ikea i bedziemy juz lozeczko szykowac zeby sie z materacem wywietrzyly.

reklama
Malinka no taki egzemplarz mi się trafił i teść był identyczny. A to, że nie wstaję o 5 rano mężowi kanapki do pracy zrobić (nota bene mój teść robił codziennie śniadanie dla żony bo razem biuro prowadzili to i wychodzili razem :-D ), a to ze za długo się myję, a to znowu, że nie chcę do nich co niedzielę na obiad jeździć. Ciągle coś było nie tak. Widać kawał suki ze mnie ;-)

Nie wiem ile dam radę pracować bo jest mi coraz ciężej. Plan był, że do końca września ale teraz to już nie wiem. Dzisiaj np z ledwoscia się doczłapalam :-(

Dzień dobry :)

Ja się dziś wyspałam, ach jak miło :) Przede mną kolejny dzień porządkowy. Trochę mnie martwią prognozy mówiące o powrocie upałów.... Oby nie było tak jak ostatnio :(

Kitek, ja też nie słyszałam o "tłuczeniu szkła" :) o to za tradycja?

Annie... a powiedz mi Kochana, skąd masz info, że w PL ułożenie pośladkowe to bezwzględne wskazanie do CC? Bo ja nie mogę nic takiego znaleźć. Ułożenie zarówno główkowe jak i pośladkowe są NATURALNE. To patologiczne ułożenie dziecka jest wskazaniem do CC. Już lekką przesadę widzę w niektórych postach. Nie siejcie fermentu i fałszywych informacji, bo wprowadzacie dziewczyny w błąd (bo to nie tylko Ty takimi sypiesz newsami). Wskazaniem do CC jest pozycja boczna, albo jak dziecko leży barkami (łopatkami) ustawione w stronę kanału rodnego, pozycja skośna, pozycja boczna. A nie pośladkowa.
Zapytajcie lekarza laski, jaka część ciała dziecka jest NAJSZERSZA - i każdy po medycynie powie Wam, ze głowa. Jak dziecko wychodzi dupką to może być nawet ŁATWIEJ. Tylko media i nowoczesna moda na CC spowodowały, że się dziewczyny boją panicznie. Moja mama mnie rodziła jako pierwsze dziecko, byłam pośladkowo ułożona i z tego powodu mam bardzo kształtny łeb :) Moja Mama zawsze się śmiała, że dupą na zewnątrz się pchałam. Nie miała z tego powodu żadnych komplikacji, nie pękła nadmiernie, ja również nie mam żadnych skutków porodu dupka do przodu; a 35 lat temu opieka jaka była każdy potrafi sobie wyobrazić. To nic z porównaniu z tym, czym teraz dysponuje szpital, położna czy ginekolog.
Najgorszą pozycją do naturalnego porodu (najbardziej bolesną) jest ułożenie główkowe z rączką przy twarzy... to jest dopiero hardcore. Wtedy kobietki pękają często i na pewno nie jest to zbyt przyjemne przeżycie. Naprawdę demagogia nie jest zbyt dobra. Nie powinno się stresować tak siebie nawzajem, raczej powinniśmy się uspokajać. A tu nic tylko podburzanie "zmień lekarza", "to neibezpieczne!!!", milion wykrzykników, stres, stres, stres. Weźcie wyluzujcie. Polecam herbatki ziołowe na uspokojenie, melisa, rumianek? Co kto woli.
Ja często czuję jak się Olek próbuje przekręcić głową do góry, często on leży skośnie. Czy tak zostanie do porodu? Nie wiem... Nie myślę o tym i zdaję się na położne i lekarzy w szpitalu. Jak powiedzą, że mam rodzić naturalnie i dziecko się ułożyło w miarę w porządku - ok. Jak stwierdzą, że trzeba ciąć, to też ok. Byle by było bezpiecznie - dla nas obojga.

Dream, tak jest w Polsce. Może faktycznie asekuracyjnie? Fakt jest taki, że dokładnie tak jak piszesz, to głowa jest największa i przy NATURALNYM ułożeniu główkowym idzie pierwsza a reszta za nie po prostu łatwo "wypada". Jak jest na odwrót to najpierw rodzi się mniejsza część a głowa zostaje wewnątrz i trzeba się mocno wysilić żeby ją szybko urodzić. Nie piszę, że się nie da! Oczywiście, że się da :) Ale przy takich porodach może dojść do komplikacji i pewnie dlatego, zwłaszcza u pierworódek, zaleca się CC. Zalecenie/wskazanie nie jest przecież nakazem :) Jak ktoś chce próbować to ma do tego pełne prawo.
Ja mam tę wiedzę od moich lekarek, jedna prowadząca (pracuje w Instytucie Matki i Dziecka w Wawie) druga specjalista od USG (szpital Ujastek w Krakowie).
Nie wydaje mi się, żebym siała panikę i demagogię. Zostało zadane pytanie i na nie odpowiedziałam zgodnie ze swoją wiedzą.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny ja powoli wstyd się przyznać ,ale mam dość wczoraj miałam taką zgagę wymiotowałam .Nic nie pomaga mój żołądek pragnie ranigastu ale go nie wezmę .Dyszę ,sapie i leci mi krew z nosa ani leżeć ani siedzieć .

Dream spróbuj posmarować to i owo sudocremem jak masz .Mam podobny problem ,który w upały stał się nie do zniesienia zaczełam smarować się dość cienką warstwą i bardzo pomogło .
Przed wczoraj postanowiłam ograniczyć nospe no i niestety dziś w nocy okazało się ,że to głupi pomysł skurcze wróciły .

Eli36 ja od lekarza mam na receptę Gaviscon. Smakuje jak sperma+pasta do mycia zębów+krem nivea i prawie wczoraj wieczorem zwróciłam dawkę ale na zgage działa cuda.

Gaviscon mozna kupic nawet w lidl bez recepty to jest, ma 2 smaki anyzkowy nie lubie, dla mnie nie do przelkniecia i miętowy znośny :) na mnie dziala podobneie jak rennie... tzn nie na dlugo ;)

Dzwoniła dziewczyny z mojego labo. Aspat 84, alat 95. Fuck! Za godzinę jadę to odebrać na papierze. Dzwoniłam już do gina. Ale dziś nie da rady mnie wciasnac więc jutro mam przyjść. Oj pewnie szpital mnie czeka, a ja mam dopiero 32tc :(

Byłam tez u rodzinnego. I *spam* i sól emska i pomogly. Jestem zdrowa. Co do kuracji uodparniającej to mam się zgłosić po porodzie. Teraz nic nie zrobimy. Żadna nowość. Dziś J zaczyna bronchovaxom. Oby jej pomógł.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Eli współczuję zgagi mnie omija narazie

Kitek no właśnie co to za tradycja tluczenia szkła?

Akat twoje porównanie smakowe :) padlam :)

Mnie z ciazowych dolegliwosci dopadla chyba najgorsza bo noe zniknie po porodzie :( zylak mi wylazl na tej samej nodze na ktorej półtora roku temu zrobilam operacje :( znowu czeka mnie ciecie jak przestane karmic :(
A juz byla taka ładna :(

reklama
Eli36 ja od lekarza mam na receptę Gaviscon. Smakuje jak sperma+pasta do mycia zębów+krem nivea i prawie wczoraj wieczorem zwróciłam dawkę ale na zgage działa cuda.

Akatsuki ha ha ha
jesteś niemożliwa!!!

Dzwoniła dziewczyny z mojego labo. Aspat 84, alat 95. Fuck! Za godzinę jadę to odebrać na papierze. Dzwoniłam już do gina. Ale dziś nie da rady mnie wciasnac więc jutro mam przyjść. Oj pewnie szpital mnie czeka, a ja mam dopiero 32tc :(

Byłam tez u rodzinnego. I *spam* i sól emska i pomogly. Jestem zdrowa. Co do kuracji uodparniającej to mam się zgłosić po porodzie. Teraz nic nie zrobimy. Żadna nowość. Dziś J zaczyna bronchovaxom. Oby jej pomógł.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Lilolo jak dobrze, że byłaś taka czujna. Jeśli będzie trzeba leżeć w szpitalu to trudno, jakoś dasz radę. Najważniejsze, żeby monitorować dziewczyny czy wszystko ok.

Do góry