reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

hejka :)
U mnie obiadek już się robi, tak na szybko wrzuciłam ziemniaki i kurczaka do piekarnika bo nie mam siły stać przy garach. Dopadła mnie chyba rwa kulszowa albo mały naciska na jakiegoś nerwa bo kręgosłup mnie tak boli że szok i do tego promieniuje do nogi, masakra. Ani leżeć, ani siedzieć jedynie chodzić jakoś daję rade...
Dziś wrzuciłam do prania ubranka 3-6 m-cy. Zrobiłam miejsce w komodzie i 2 szuflady mam wolne więc piorę :)
Ja wczoraj wrzuciłam już do torby koszule, pantofle, szlafrok, ręczniki i drobne pierdołki :) zostanie mi tylko kosmetyczkę spakować.
Torbę dla małego spakuje wieczorem i będę mieć z głowy.

Wirginia współczuję docinek teściowej, moja na szczęście się nie wtrąca że robię coś źle, przynajmniej mi wprost tego nie mówi, a raczej że zawsze mam coś porządnie zrobione bardziej moja mama mnie krytykuje że mam syf ale to może dlatego że nie pracuje i co drugi dzień na odkurzaczu lata i już jej weszło w nawyk porządek na błysk i zero kurzu w domu...

reklama
Ona usunęła nerwy i wsadziła jakieś lekarstwo zamknąć go ma 3.09
Ja od rana cuda robię już czyściłam uszy jakimiś kroplami, obstukałam całe uzębienie czy to aby nie inny ząb- i nawet zatoki podejrzewam. Ech jeszcze 2 miesiące i wszystko wróci do normy.
No bo ja miałam podobnie do Ciebie, i okazało się że jak włożyła lekarstwo i go zamknęła, to ciśnienie krwi narastało w zębie, ze względu na zapalenie miazgi właśnie. I chodziłam 10 dni z watą zamiast wypełnienia. Żeby się to zagoiło, bo lekarstwa nie bardzo mogła mi dać. I zadziałało. watkę zmieniałam i potem poszłam już na wypełnienie i jest do tej pory super.

Aga polecam pół polopiryny położyć na zęba :) działa
Chyba nie można polopiryny w ciąży... lepiej się upewnić, ale na 90% jestem pewna, że nie wolno. :baffled:

cześć i czołem w tą słoneczną niedzielę :-)
wyspałam się dziś nawet...ale za to śniło mi się że musiałam wrócić do szkoły (do klasy 4 szkoły podstawowej :eek:)
dzieci poszły z babcią na imprezę w plenerze.wrócą koło 18tej.
obiadek zrobiony, więc mogę odpocząć :-)

wirginia -to się teściowa popisała. chyba faktycznie jak dziewczyny mówią wpuścić jednym uchem wypuścić drugim.ale wiem z doświadczenia że to nie takie proste.moja poprzednia teściowa tak mieszała w moim poprzednim małżeństwie (mieszkaliśmy razem z nią u niej w domu) i wtrącała się w wychowanie K że od nich odeszłam.

AnnieTess, dreamgirl- współczuję kiepskiej nocki

paulka - znam ten ból, mnie rwa kulszowa męczy od jakiegoś czasu. ból nie do opisania.nigdy wcześniej tego nie miałam. wstać z łóżka problem, obrócić się na drugi bok....sajgon.
no i więcej nie pamiętam.:baffled:
idę zjeść obiadek

Ostatnia edycja:
No bo ja miałam podobnie do Ciebie, i okazało się że jak włożyła lekarstwo i go zamknęła, to ciśnienie krwi narastało w zębie, ze względu na zapalenie miazgi właśnie. I chodziłam 10 dni z watą zamiast wypełnienia. Żeby się to zagoiło, bo lekarstwa nie bardzo mogła mi dać. I zadziałało. watkę zmieniałam i potem poszłam już na wypełnienie i jest do tej pory super.

Chyba nie można polopiryny w ciąży... lepiej się upewnić, ale na 90% jestem pewna, że nie wolno. :baffled:

To mnie chyba czeka przeprawa. Co do polopiryny- ja nigdy nie stosowałam- a zdarzają mi sie alergie wiec chyba nie będę w ciąży testować. A raczej jest nie wskazana.

Krewetka dzięki bo ja miałam dylemat wiem ze chce satynę żeby móc ją potem w razie plamy przetrzeć ale jeszcze nie testowałam.

Współczuję wam dziewczyny tych imprez pod oknami niektórzy ludzie to nie potrafią nic uszanować.

Polopiryny na 100% nie można w ciąży
Kurcze ja odkąd mam dowód to nikt się mnie o niego nie pytał aż zazdroszczę tym którzy mlodo wyglądają ;)

Juz chyba wiem co leży tesciowej na sumieniu. ... ktoś jej w Polsce ładnie musiał gadać na nasz temat ze spodziewamy się dziecka bez ślubu bo po obiedzie znowu była mała sprzeczka między nią a moim tym razem mu powiedziała ze musiałaby się po modlić ale za to żeby nabrał rozumu a jak się zapytał niby czemu on to powiedziała ze on sam juz dobrze wie dlaczego. Wiec nagle zaczęło jej przeszkadzać to ze żyjemy bez ślubu bo jej córka ma ustalona datę ślubu i nie mają dziecka w drodze.
Co za kobieta. Poczekam aż mały się urodzi jak będzie coś nie tak to mówię mojemu ze albo się od niej wprowadzamy albo pakuje siebie małego i jade do rodziców

Hej!

wirginia tak jak dziewczyny mówią, olej teściową. Po części wiem jak "kolorowo" jest gdy mieszka się z kimś trzecim. Zawsze są kłótnie i zgrzyty. Może lepiej dla Was by było gdybyście znaleźli coś swojego?

Moje starsze dziecko chyba chce mi dać wyspać się przed październikiem. Zazwyczaj wstawała 6-7 (gdzie 7 to było święto), a odkąd przyjechaliśmy z urlopu, śpi w weekend do 8.30! :-):-)

Dziewczyny jak to jest w Polsce; jeśli dziecko ułoży się inaczej niż główkowo, a rodząca np. panicznie bałaby się rodzić w tej sytuacji, zrobią cesarkę, czy będą kazali rodzić sn?

Och LADYK, aleś mi dała do myślenia! Ja całe życie w kamienicy przedwojennej mieszkałam (w Krakowie) więc ściany mega grube a tu, na Saskiej Kępie mamy bardzo kulturalnych i miłych sąsiadów więc nawet mi do głowy nie przyszła myśl, że przecież w nowym budownictwie ściany jak z tektury :/ Ech... Pozostaje mieć nadzieję, że jednak będziemy mieć spoko sasiadow...
Na pewno kupujemy mieszkanie na najwyższym piętrze więc przynajmniej z góry nikt nam nie będzie hałasowal ;)

Mnie też już dopada wicie gniazdka. Na razie ogarnęłam kącik Hani i częściowo Lolka. Łóżeczko dziś zamawiamy więc pewnie we wtorek będzie i zaczniemy jego kolonizacje ;)
Tak, na razie wygląda łóżeczko Hani:

Załączniki

• 1440338277479.jpg
    1440338277479.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Do góry