reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

ja mam elektroniczy do czola mcrolife, nie wiem czy mierzy dobrze, ale chyba tak, mialam ten zwykly tary i jak obie nim mierzylam bo jednak wolalam takie ale gdzies zaginął

co do szpitali to Lilke rodzilam w szpitalu z I stopniem referencyjnosci a przeciez to byl 36tc, sprzet mieli bardzo dobry, wzystko co potrzeba, ten w ktorym teraz rodze to ma podobno I/ II na niektóre zabiegi ale nie wiem jak naprawde jest skoro mnie moja przyjela i wele porodów maja w okolicach 36tc i dzieciaczki w inkubatorach lezą,neonatolog jest, III stopien to chyba juz dla ciezkich przypadków?

reklama
Przyznam laski, że normalnie odliczam dni do wizyty u mojego gina, kiedy to się umówimy na zdjęcie tego pessara. Normalnie chcę już wiedzieć co i jak i kiedy. Bo nam się też wydaje tak jak jemu, że to się od razu prawie zacznie, przez to, że szyjka nie trzyma.
I jakoś tak mi dziwnie, że to już zaraz koniec. Z jednej strony cieszę się bardzo, dzisiaj układałam poprasowane ciuszki Olka, to już normalnie prawie że go w nie ubierałam. Doczekać się nie mogę. Z drugiej ten poród i w ogóle, szpital, i inne dolegliwości - to nie napawa optymizmem.
W poniedziałek idę do Medicover na konsultację ginekologiczną, głównie po skierowania na wszystkie wymagane do porodu badania, w tym to na paciorkowca. Zobaczymy co on w ogóle powie.
A dzisiaj jestem jakaś taka... zmęczona. Już sobie poukładałam ciuszki, nawet oddzieliłam te, które ze sobą na oddział biorę dla Małego. I w ogóle, butelkę już mam po Powerrade i Tantum Rosa zakupione. Koszule i wiele innych rzeczy też już czekają. I teraz jakieś takie bierne czekanie jest.
Dzisiaj rano Olek bardzo mnie w szyjkę i pessar nawalał. Normalnie było to bolesne, co rzadko się zdarza. Teraz już co innego sobie upodobał, ale rano było nieciekawie. Trudno mi było jakiś krok zrobić nawet. Może dlatego mam dzisiaj taki zjazd energetyczny, jakoś tak... leniwie jest. Chciałabym aby na chwilę słońce zasłoniły chmury. Łeb mnie już napierdziela od tego nasłonecznienia.
A jak u Was?

PS. Masaż mam dzisiaj obiecany, ciekawe czy M. dotrzyma słowa :)

jakaś nerwowa jestem bo kurcze po ostatniej wizycie u gina nic nowego nie wiem.ani czy mała urosła bo usg nie miałam. zbadał tylko "ręcznie" czy szyjka ok. powiedział że jest wszytsko w porządku. ale i tak ciągle myślę..Wy się chwalicie ile wasze dzieciaczki mają, jakie są duże a ja...nic nie wiem
chciałabym już wiedzieć cokolwiek a następna wizyta dopiero 17 września........ehhh do głowy dostaję w domu.

to se pomarudziłam:baffled:

Dzień dobry wieczór :-)
Doris super że wszystko ok bo mi to na zapalenie żył wyglądało z tego co napisałaś. Także ufff
Chybra damy radę ps to forum po to by się wspierać więc miejsce adekwatne do tego typu tematu.
Krewetka te 11 dni przelci a z nimi znikną wszelkie obawy J a My będziemy Ci zazdrościć.
Lilo świetny opis trzeba iść na żywioł- popieram :D
Annie Tess zleci Nam to ani się obejrzymy a zaczniemy się chwalić po kolei.
Eli niezły sen. Ps mnie się córka przyśniła na początku ciąży jak jeszcze płci nie znałam i wg usg jest córcia więc masz 50% szans
Ladyk dobrze że z przyjaciółką ok
Dolga sąsiadów to masz niezłych agregatów. Współczuje
Katjana u mnie w aptece są rtęciowe dostępne ale ja też jeszcze o tym nie myślałam. Co do wizyt ja na ostatniej- usg III trymestru poznałam tylko wagę bo moje dziewczę się tak układa że się inaczej pomiaru nie da zrobić. Także spokojnie. Ps ja też odliczam do kolejnej wizyty
DBDG będziemy miały niespodzankę. Ps znajdź sobie kilka korporacji już i zagadaj jakby to wyglądało i mniej już naszykowany jakiś numer. Na w razie W
Dream mam nadzieję że masaż był lub Twój M właśnie się do niego szykuje
Akat- to Ty musisz wyglądać na 13 lat że jak do bezalkoholowego o dowód proszą J w sumie piękny komplement

Mam pytanie do remontujących jakiej firmy farby wybierałyście?
Ja chodzę szczęśliwa od wczoraj- kaloryfery wymienione dziś zrobiona podstawa do prądu wreszcie ruszyło i co z tego że syf wszędzie ale jest wizja na sypialnię i wygodne łóżko JUUPI

reklama
Do góry