reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Hejka.

Wczoraj był dzień prasowania :) od 11 do 16 oczywiście z małymi przerwami na kanapie. Ale już mam wsio poprasowane.

Wieczorkiem dla relaksu pojechaliśmy z mezusuem na sushi ;) mniam
A dzisiaj ok południu jedziemy do naszego synka. Stesknilam się już strasznie.

Kitek ja bym wybrała szpital gdzie w razie czego jest bezpieczniej dla bobasa i gdzie twój lekarz pracuje.

Kamilove kurde ale te chorobska się trzymają. Ja bym nie czekala po pn. Jedz może wieczorem na opiekę nocna / świąteczna nie wiem jak to się nazywa.

Malinka z tym praniem to wiesz teraz super pogoda wiec wszystko może ładnie szybko ba słoneczku sobie poschnac a później to nie wiadomo jak będzie.

Miłego dnia

reklama
Witajcie
Ja tam powstrzymuje sie od zakupu jakis pierdulek ktore kosztuja majatek a nie wiadomo czy wogole sie do czegos przydadza, wole te pieniadze zainwestowac w cos bardziej pozytecznego :) wczoraj bylam w Ikei i kupilam wieszaki male i pudelka ala wiklinowe zeby po ukladac sobie wszystkie drobiazgi w przewijaku :)

Im blizej konca tym kazda zaczyna wiecej dzialac w kierunku porzadkow :) tylko nie przemeczajcie sie za bardzo dziewczyny

Kciuki za dzisiejsza wizyte :)

A bylam wczoraj na szczepieniu i kurcze reka mnie teraz troche boli az dziwne ze tak dlugo :/

Kasik,

Ambulatorium dyzurne. Też o tym pomyślałam. Tylko w sumie chciałam iść do mojej lekarki bo chce z nią popadać o jakiejś terapii uodparniającej czy coś. Przecież ją już wszystko łapie. Dla Jagody mam receptę na bronchovaxon czy jakoś tak i dla siebie też bym chciała. A kit najwyżej w poniedziałek pójdę jeszcze raz.

Hej :-)

Uwielbiam gdy kładę się późno z myślą że mogę pospac a z samego rana przychodzi w odwiedziny ktoś z rodziny... Cudownie...

Dbdg kłucie też mam, ale w pochwie, w brzuchu jedynie gdy bolą mnie jelita to mam ostry ból a te twardnienia kiedyś były tak delikatne że w sumie gdy dotknelam brzuch to dopiero je zauważalam a teraz jak złapie skurcz, no bo nie wiem jak to inaczej nazwać, to aż muszę się lekko zgiac, kurcze nie umiem tego opisać :p może to te przepowiadajace?

Krewetka trzymam kciuki! Szybko zleci a 35 tydzień już niebawem :-)

Buba my już po etapie wybierania kolorów i malowania , niestety nawet wielkie wzorniki są przeklamane... I jeden kolor wyszedł zupełnie inny... Na szczęście nie jest taki zły no ale zaburzyl koncepcję bo miał być inny eh

Kitek Szpital w którym będę rodzic ma skrajne opinie, od fatalnych do wychwalania, ale prawda jest taka że tylko w tym jest wykwalifikowany personel i oddział dla noworodków i przywoza tu różne przypadki, więc wolimy chuchać na zimne i mieć opiekę wyrazie czego pod ręką. W dodatku mamy tu najbliżej więc dodatkowy plus... A opiniom z internetu też do końca bym nie wierzyła, ja zrobiłam wywiad wśród znajomych które tam rodziły

Lilolo dużo zdrówka!

Ja bym wybrała szpital, w którym jest mój lekarz. Mam takie poczucie, że będę lepiej potraktowana.

Po przeprowadzce będę miała do szpitala jakieś 50 km i mimo wszystko zamierzam jechać. Obawiam się tylko, że M nie będzie na miejscu i będę musiała taxi jechać, bo raczej sama autem nie dam rady? :-)

Praniem zajmę się od poniedziałku, jakoś się zebrać nie mogę. :baffled: No nie chce mi się...
Pościel muszę zamówić dzisiaj, ale nie mogę się zdecydować jaką. I ręczniki kąpielowe. Ile sztuk macie tych z kapturkiem, 3 wystarczą?

Dbdg - też myślę, że jesień za pasem :happy: Ale dla nas to chyba dobrze, powietrze będzie rześkie, lepiej się śpi i ja mam na jesieni urodziny. Jak byłam mała to nie lubiłam mieć urodzin w październiku, ale zmieniło się to, bo zaczęłam zauważać ogromne zalety tej pory roku, piękne kolory do tego dochodzą i niedługie już pojawienie się śniegu, kocham to :-D Też odczuwam coś co wydaje mi się być skurczami, ale nie jest to na szczęście bolesne tylko takie dziwne, że czasem muszę na chwilę się zatrzymać i zgiąć. I też się zastanawiam czy poczuję poród :-p Ale myślę, że nie może być inaczej hehe.

Buba - my kolory mamy już wybrane ( szary z fioletem ), tylko trzeba jechać i kupić, ale to chyba w przyszłym tygodniu. Najbardziej mi się chce śmiać z reakcji moich rodziców, bo kuchnię sobie pomalowaliśmy na czerwono-kremowo ( i do tego jasne meble )i marudzili, że jak dla nich jest za ciemno, to ciekawe jak teraz zareagują :-p Oni to by pewnie chcieli żeby było wszędzie po staremu, czyli wszędzie albo biały kolor albo jakiś mało od bieli odbiegający .

Kitek - też miałam dylemat z wyborem szpitala, ale finalnie padło na ten, w którym przyjmuje moja dr, tak mi z resztą wszystkie koleżanki radziły. Naczytałam się opinii w internecie, ale one akurat mi nie pomogły wcale, bo wszędzie było tyle samo negatywnych opinii .

Lilolo - współczuję, mnie od kilku dni wieczorami łapie dziwny ból gardła, ale piję harbatkę z miodem i cytryną i przechodzi. Mam nadzieję, że nie przerodzi się to w coś poważnego .

kitek, ja bym jednak wybrała tam gdzie Twoj lekarz pracuje, zwlasza ze bezpieczniej dla dziecka bo mozesz z nim byc caly czas, ja mam do szpitala 50km wiec daleko ale co mam zrobić? pewnie żebym wolała blizej ( szpital mam 5 min na nogach ),bo M by mnie odwiedzał , ale u nas to niechętnie patrzą jak sie miało innego lekarza zwłaszcza jesli ciaza nie przebiega książkowo....

reklama
Mój gin z pierwszej ciąży nie pracuje w żadnym szpitalu, rodziłam tam gdzie jest zaplecze neonatologiczne... teraz też chcę tam rodzic, choć obecny gin pracuje gdzie indziej. ..

Do góry